Πώς να στείλετε μια φόρμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εύκολες οδηγίες βήμα προς βήμα

Μια φόρμα, όταν είναι ασφαλής, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος συγκέντρωσης σημαντικών πληροφοριών. Ωστόσο, μια φόρμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι ασφαλής. Ορισμένοι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενδέχεται να βλέπουν τη φόρμα ως κίνδυνο ασφαλείας και να εμφανίζουν μια ειδοποίηση στον συνδρομητή. Άλλοι θα απενεργοποιήσουν εντελώς τη φόρμα. Και οι δύο θα μειώσουν το ποσοστό ολοκλήρωσης και θα φτάσουν στη φήμη σας. Σκεφθείτε να συμπεριλάβετε μια πρόσκληση για δράση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας, με μια υπερσύνδεση σε μια σελίδα προορισμού με τη φόρμα.

Η δυσκολία της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους οι φόρμες δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γιατί πιθανότατα δεν έχετε στείλει ποτέ ένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  1. Οι μορφές που συνήθως χρησιμοποιούνται στον Ιστό δεν λειτουργούν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απευθείας και ανεξάρτητα.
  2. Δεν υπάρχει πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει Insert | Μορφή ... κάπου στο μενού της.

Πώς να στείλετε μια φόρμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να δημιουργήσουμε μια δέσμη ενεργειών κάπου σε ένα διακομιστή ιστού που λαμβάνει τα δεδομένα από τη φόρμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να ξεκινήσει ο περιηγητής ιστού του χρήστη και θα εμφανιστεί κάποια σελίδα "αποτελεσμάτων" όπου θα του πούμε ότι έχουμε συλλέξει τα δεδομένα. Ο υπολογιστής-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνθέτει αυτόματα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει την είσοδο φόρμας και το στέλνει πίσω σε μια διεύθυνση που καθορίζουμε. Αυτό ακούγεται δυσκίνητο, αλλά αν έχετε πρόσβαση σε έναν διακομιστή ιστού και μπορείτε να εκτελέσετε σενάρια σε αυτό, αυτή είναι μια βιώσιμη επιλογή.

Για να ρυθμίσετε τη φόρμα, χρειαζόμαστε κάποιες δεξιότητες και ετικέτες HTML και αυτό είναι και το σημείο όπου αρχίζουμε να εισάγουμε το δεύτερο (και τελικό) πρόβλημα.

HTML Source Code

Αρχικά, ας δούμε τι θα πρέπει να μοιάζει ο πηγαίος κώδικας HTML για μια πολύ απλή φόρμα. Για να μάθετε γιατί χρησιμοποιούνται αυτοί οι κώδικες HTML για αυτήν τη φόρμα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εκπαιδευτικό έντυπο.

Εδώ είναι ο γυμνός κώδικας:

Θα παρευρεθείτε;

Σίγουρος!

Μπορεί?

Οχι.

Το πρόβλημα τώρα είναι να αποκτήσετε αυτόν τον κώδικα σε ένα μήνυμα που δημιουργείτε σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αναζητήσετε έναν τρόπο να επεξεργαστείτε την προέλευση HTML στο μήνυμα. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το Outlook Express 5 για Macintosh, για παράδειγμα, δεν προσφέρει τρόπο για να το επεξεργαστείτε. ούτε και ο Eudora. Το Netscape και το Mozilla προσφέρουν έναν τρόπο εισαγωγής ετικετών HTML στο μήνυμα. Δεν είναι τέλειο, αλλά λειτουργεί.

Η πιθανώς καλύτερη επιλογή είναι το Outlook Express 5+ για Windows, όπου έχετε μια επιπλέον καρτέλα για την πηγή .

Εκεί, μπορείτε να επεξεργαστείτε ελεύθερα και να εισαγάγετε τον κωδικό φόρμας όπως θέλετε. Μόλις τελειώσετε με την εισαγωγή του πηγαίου κώδικα της μορφής και τη σύνταξη του υπόλοιπου μηνύματος, μπορείτε να το στείλετε - και έχετε στείλει μια φόρμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε απάντηση, θα λάβετε (ελπίζω) τα αποτελέσματα της φόρμας σε μορφή πρώτων δεδομένων, την οποία θα πρέπει να επεξεργαστείτε, όπως θα κάνατε αν η φόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν σε μια σελίδα του Ιστού. Φυσικά, θα λάβετε αποτελέσματα μόνο αν οι παραλήπτες της φόρμας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορούν να εμφανίζουν HTML στους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Μια εναλλακτική λύση: Έντυπα Google

Τα Έντυπα Google σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε και να στέλνετε έρευνες ενσωματωμένες σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο παραλήπτης μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα εντός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν έχει το Gmail ή το Google Apps. Εάν δεν το κάνουν, υπάρχει ένας σύνδεσμος στην αρχή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τα μεταφέρει σε έναν ιστότοπο για να συμπληρώσει τη φόρμα. Η όλη διαδικασία ενσωμάτωσης του Google Forms σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι σχετικά απλή για να ολοκληρωθεί.