Τι σημαίνει πραγματικά η WYD;

Πώς να απαντήσετε όταν κάποιος κείμενα "WYD" σε σας

Έχετε λάβει ένα μήνυμα κειμένου ή συνομιλίας που ρωτάει: "WYD;" Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα τρία γράμματα που συνθέτουν αυτό το συγκεκριμένο ακρωνύμιο , πιθανότατα δεν θα γνωρίζατε ακριβώς πώς να απαντήσετε.

Η WYD προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως ερώτημα, το οποίο σημαίνει:

Τι κάνεις?

Αν έπρεπε να λάβουμε υπόψη την ορθή γραμματική χρήση, ο σωστός τρόπος να τεθεί αυτό το ερώτημα θα ήταν "τι κάνεις;" Αλλά δεδομένου ότι οι χρήστες του διαδικτύου και των smartphone είναι γνωστό ότι εμπορεύονται τη σωστή χρήση της γραμματικής και της ορθογραφίας για την ταχύτητα και την ευκολία, λαμβάνοντας μια κοινή ερώτηση όπως αυτή και αφήνοντας μια λέξη μετατρέπεται σε φιλικό προς το κείμενο slang που ακούγεται δροσερό και casual.

Πώς χρησιμοποιείται το WYD

Ένας από τους πιο προφανείς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την WYD είναι να τις κατευθύνουν ως ένα ερώτημα σε κάποιον ακριβώς όπως θα συνέβαιναν σε μια πραγματική συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο. Συνήθως χρησιμοποιείται ως αυτόνομη ερώτηση είτε για να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση είτε για να προσφέρει ένα θέμα από ένα θέμα σε μια συνεχή συνομιλία.

Δεδομένου ότι η WYD είναι μια ερώτηση που χρησιμοποιείται καταλληλότερα σε μια συζήτηση σε πραγματικό χρόνο επικεντρωμένη στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την τρέχουσα στιγμή, είναι συνηθισμένο να τη δούμε να χρησιμοποιείται σε μηνύματα κειμένου ή σε πλατφόρμες άμεσων μηνυμάτων . Ενώ μπορεί να δείτε το περίεργο "WYD;" ερώτηση που τέθηκε σε Twitter, Facebook ή οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο , είναι πολύ χρήσιμο σε ιδιωτικές συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο.

Μια εξαίρεση από τον κανόνα είναι όταν η WYD χρησιμοποιείται υποθετικά ενώ σχολιάζει ένα συμβάν ή μια κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση της WYD γίνεται μέρος μιας γενικής δήλωσης και όχι μιας ερώτησης που απευθύνεται σε κάποιον και μπορεί να εμφανίζεται πιο συχνά στις ενημερώσεις κατάστασης καθώς και σχόλια που απομένουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Παράδειγμα του τρόπου χρήσης του WYD

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: "Wyd;"

Φίλος # 2: "Nm ακριβώς chillin"

Στο πρώτο παράδειγμα παραπάνω, ο Φίλος # 1 χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο όπως ο καθένας μπορεί να ρωτήσει "τι κάνετε;" ή "τι κάνεις;" σε μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο. Ο φίλος # 1 προσπαθεί ουσιαστικά να συγκεντρώσει πληροφορίες από το Friend # 2, ο οποίος απαντά με ένα άλλο ακρωνύμιο - "nm", το οποίο σημαίνει "τίποτα πολύ".

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: "Wyd μετά το σχολείο αύριο;"

Φίλος # 2: "Prob πηγαίνει στο γυμναστήριο"

Παρόλο που το ακρωνύμιο χρησιμοποιείται συχνά ως αυτόνομο ερώτημα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τμήμα μιας μακρύτερης ερώτησης, όπως φαίνεται στο δεύτερο παράδειγμα παραπάνω. Σε αυτό το παράδειγμα, ο Φίλος # 1 καθορίζει ότι θέλει να ξέρει τι κάνει το Friend # 2 στο μέλλον μετά από μια συγκεκριμένη ώρα.

Παράδειγμα 3

"Η αγκαλιά μου έβαλε όλο το πακέτο αυτό το πρωί και έφυγε πριν ξυπνήσω ... wyd άνθρωπος που δεν είναι δροσερό"

Στο τρίτο παράδειγμα παραπάνω, βλέπουμε πώς η WYD μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποθετική ερώτηση ως μέρος ενός σχολίου ή μιας δήλωσης για κάτι. Είναι προφανές ότι το άτομο που δημοσιεύει αυτήν την κατάσταση / σχόλιο ή το στέλνει ως μήνυμα δεν κατευθύνει το ακρωνύμιο ως ερώτηση σε κάποιον σαν να ψάχνει για μια απάντηση. Αντ 'αυτού, το χρησιμοποιούν για να εκφράσουν τη δική τους σύγχυση και απογοήτευση για ένα γεγονός που έλαβε χώρα.