Τι σημαίνει SJW στο Internet Lingo

Ποιοι είναι οι SJWs και τι θέλουν;

Το SJW είναι ένα αρκτικόλεξο για τον πολεμιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει απόλυτη συναίνεση σχετικά με τον ορισμό του SJW, ωστόσο, ο όρος συνδέεται στενά με τον σε απευθείας σύνδεση ακτιβισμό ατόμων και ομάδων από κινήματα που επικεντρώνονται στην ισότητα για την αντιμετώπιση θεμάτων εντός της σύγχρονης κοινωνίας, όπως ο ρατσισμός, ο φεμινισμός, τα δικαιώματα LGBTQ, τα δικαιώματα των ζώων, την αλλαγή, την εκπαιδευτική ευκαιρία, την κατανομή του πλούτου και τα δικαιώματα υγείας (για να αναφέρουμε μερικά).

Το θέμα των πολεμιστών της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι ένα φλεγμονώδες με ισχυρές απόψεις και από τις δύο πλευρές. Ας δούμε αντικειμενικά τα SJWs και τα anti-SJW να κατανοήσουν ξεκάθαρα και τις δύο πλευρές αυτού του θέματος.

Τι σημαίνει το SJW;

Ο πολεμιστής κοινωνικής δικαιοσύνης ή ο SJW είναι όρος ή ετικέτα που χρησιμοποιείται για ομάδες ή άτομα που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να υποστηρίξουν την ίση κατανομή των γενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλα τα μέλη της κοινωνίας όσον αφορά το κοινωνικό προνόμιο, τις προσωπικές ευκαιρίες και τη διανομή του πλούτου. Επειδή αυτό μπορεί να ακούγεται ασαφές, ας δούμε μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα:

Ο όρος κοινωνική δικαιοσύνη χρησιμοποιήθηκε ήδη από τη δεκαετία του 1840, ωστόσο, ο όρος πολεμιστής κοινωνικής δικαιοσύνης χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, όταν αναφερόταν σε ακτιβιστές πραγματικού κόσμου με έναν θετικό τρόπο. Καθώς το διαδίκτυο αυξήθηκε και η πρόσβαση στην τεχνολογία αυξήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το ίδιο έκανε και το κίνημα της SJW καθώς περισσότεροι SJW χρησιμοποίησαν τα πληκτρολόγια και τα ηλεκτρονικά φόρουμ για να αποσπάσουν το μήνυμά τους. Ενώ μερικοί είναι ενθουσιώδεις και υπερήφανοι για να αποκαλούν τους SJWs, πολλοί άνθρωποι συναντούν πρώτα αυτήν την ετικέτα με αρνητικό τρόπο, συχνά μέσω των αντιδράσεων άλλων χρηστών κοινωνικών μέσων.

Τι είναι το SJW;

Υπάρχουν τρεις κύριες προβολές ή σημασίες SJW που μπορεί να συναντήσετε. Κατά σειρά από τα πιο θετικά έως τα πιο αρνητικά, είναι:

Όπως και με οποιαδήποτε ομάδα, υπάρχουν θετικά και αρνητικά άτομα και υπάρχουν εξτρεμιστές. Ενώ μερικοί άνθρωποι περήφανα αναγνωρίζουν ως SJWs και επιδιώκουν να ανακτήσουν την αρχική θετική συσχέτιση του όρου, άλλοι βρίσκουν τον όρο προσβλητικό ή συγχέοντας.

Το κίνημα Anti-SJW

Η πρώτη αξιοσημείωτη χρήση του SJW ως αρνητικού όρου ήταν το 2009 από τον συγγραφέα Will Shetterly. Περιγράφει τη διαφορά ανάμεσα στους πολεμιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης ως ένα είδος ακτιβιστή πληκτρολογίου σε αντίθεση με έναν εργαζόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης, τον οποίο είδε ως πραγματικό ακτιβιστή που επιδιώκει την αλλαγή μέσω πραγματικής δράσης. Από το 2009-2010 προς τα εμπρός, ο όρος SJW χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως προσβολή ή αρνητικός όρος για τους ανθρώπους που μιλούν online για την κοινωνική ισότητα. Τα anti-SJW, επίσης γνωστά ως Σκεπτικά, βλέπουν το κίνημα SJW ως πολιτική ορθότητα που λαμβάνονται στα ακραία μέτρα. Θεωρούν την SJW ως ταξιαρχία της "αστυνομίας σκέψης" που επιδιώκει να ελέγξει τις σκέψεις και τις εκφράσεις οποιουδήποτε δεν είναι μέλος μιας συγκεκριμένης μειονεκτούσας ομάδας. Πολλοί θεωρούν επίσης τους SJW ως ανθρώπους που τοποθετούν τα συμφέροντα διαφόρων μειονεκτουσών ομάδων πάνω από την υπόλοιπη κοινωνία, επιδιώκοντας να καταπιέζουν άλλες ομάδες ως μέσο προώθησης της αιτίας των μειονεκτουσών ομάδων.

SJWs και χάκερ

Μερικές φορές, τα SJW και η κουλτούρα των χάκερ έχουν διασταυρωθεί σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης με τη μορφή hacktivism . Οι γνωστές ομάδες hacktivist περιλαμβάνουν το Anonymous, το WikiLeaks και το LulzSec. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των SJWs δεν αποτελούν μέρος της κουλτούρας των χάκερ . Στην πραγματικότητα, η κουλτούρα των χάκερ γενικά απορρίπτει τόσο τα SJW όσο και τα Anti-SJW εξίσου επειδή οι περισσότεροι χάκερ υιοθετούν την βασική αρχή της αξιοκρατίας (ένα σύστημα αξιών βασισμένο σε ατομικά πλεονεκτήματα όπως δεξιότητα, γνώση και ικανότητα), που αποκλείει τις κρίσεις που βασίζονται σε ετικέτες , τη φυλή και την οικονομική κατάσταση.

Το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει όλο και πιο πρωταρχικός τρόπος αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με άλλους σε όλο τον κόσμο. Οι πληροφορίες και οι απόψεις μοιράζονται και διαδίδονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά την απόσπαση. Καθώς η ευαισθητοποίηση σε διάφορα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης επεκτείνεται σε περισσότερους χρήστες τεχνολογίας, περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με αυτά τα ζητήματα και θεωρούν ότι είναι εφοδιασμένοι με SJW χωρίς να κατανοούν πραγματικά τι σημαίνει ο όρος ή πώς χρησιμοποιείται. Η αντικειμενική κατανόηση και των δύο απόψεων μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε αυτό το φλεγμονώδες θέμα.