Πώς να δημιουργήσετε ένα κουμπί πίσω

Κωδικός κουμπιού επιστροφής JavaScript για μια σελίδα HTML

Ένα κουμπί πίσω που είναι ενσωματωμένο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, φυσικά, σας επιτρέπει να μετακινηθείτε προς τα πίσω για να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα στην οποία βρίσκεστε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα που να βρίσκεται μέσα στην ίδια την ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας κάποιο κώδικα JavaScript.

Αυτό το κουμπί, όταν πατηθεί, θα μεταφέρει τον αναγνώστη πίσω στη σελίδα στην οποία βρισκόταν προτού φτάσουν στην τρέχουσα σελίδα με το κουμπί. Λειτουργεί ακριβώς όπως το κουμπί "πίσω" στα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Βασικός κώδικας κουμπιού πίσω

Ο βασικός κώδικας για ένα σύνδεσμο πίσω κουμπιού είναι πολύ απλός:

Επιστροφή

Το μόνο που έχετε να κάνετε με αυτόν τον κωδικό πίσω κουμπιού είναι να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε όπου θέλετε ο σύνδεσμος "Επιστροφή" που θα βρείτε στη σελίδα σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το κείμενο για να το διαβάσετε ως κάτι άλλο.

Πίσω κουμπί με μια εικόνα

Αν προτιμάτε να μην έχετε κουμπί επιστροφής απλού κειμένου, μπορείτε πάντα να προσθέσετε μια εικόνα σε αυτό για κάποια επιπλέον μοναδικότητα.

Η εικόνα αντικαθιστά το τμήμα του κώδικα του πίσω κουμπιού όπου βλέπετε τις λέξεις "Επιστροφή" στο παραπάνω παράδειγμα. Αυτό λειτουργεί με τη διαγραφή αυτού του κειμένου και την αντικατάστασή του με κώδικα που θα εμφανίσει μια εικόνα στη θέση αυτού του κειμένου.

Για αυτό, χρειάζεστε τη διεύθυνση URL της εικόνας που πρέπει να χρησιμοποιήσει το κουμπί "πίσω", όπως παρακάτω:

http://examplewebsite.com/name_of_graphic.gif

Συμβουλή: Το Imgur είναι ένας τόπος που μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα του κουμπιού σας αν δεν υπάρχει ήδη online.

Στη συνέχεια, θέλετε να εισαγάγετε αυτόν τον σύνδεσμο απευθείας στην ενότητα INSERT που βλέπετε εδώ (φροντίστε να διατηρήσετε τα εισαγωγικά άθικτα):

INSERT ">

Το παράδειγμά μας θα μοιάζει με αυτό: