Πώς να εφαρμόσετε την ασφάλεια στις παρουσιάσεις του PowerPoint

Η ασφάλεια στο PowerPoint αποτελεί πρόβλημα όταν η παρουσίασή σας περιέχει ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες. Παρακάτω είναι μερικές από τις μεθόδους για να εξασφαλίσετε τις παρουσιάσεις σας για να αποφευχθεί η παραβίαση πληροφοριών ή κλοπής των ιδεών σας. Ωστόσο, η ασφάλεια στο PowerPoint είναι σίγουρα μακριά από τέλεια.

01 του 06

Κρυπτογράφηση των παρουσιάσεων του PowerPoint

Εικόνα © Wendy Russell

Η χρήση της δυνατότητας κρυπτογράφησης στο PowerPoint είναι ένας τρόπος να εμποδίσετε τους άλλους να έχουν πρόσβαση στην παρουσίασή σας. Ένας κωδικός πρόσβασης σας αποδίδεται στη διαδικασία δημιουργίας της παρουσίασης . Ο θεατής πρέπει να εισάγει αυτόν τον κωδικό πρόσβασης για να δει την εργασία σας. Αν η κρυπτογραφημένη παρουσίαση ανοίξει χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο λογισμικό, με την ελπίδα προβολής / κλοπής περιεχομένου, ο θεατής θα δει κάτι παρόμοιο με την εικόνα στα αριστερά.

02 του 06

Προστασία με κωδικό πρόσβασης στο PowerPoint 2007

© Ken Orvidas / Getty Images

Η δυνατότητα κρυπτογράφησης στο PowerPoint, που παρατίθεται παραπάνω, προσθέτει μόνο έναν κωδικό πρόσβασης για να ανοίξει την παρουσίαση. Η λειτουργία κωδικού πρόσβασης σας επιτρέπει να προσθέσετε δύο κωδικούς πρόσβασης στην παρουσίασή σας -
• Κωδικός πρόσβασης για άνοιγμα
• Κωδικός πρόσβασης για τροποποίηση

Η εφαρμογή ενός κωδικού πρόσβασης για την τροποποίηση επιτρέπει στους θεατές να δουν την παρουσίασή σας, αλλά δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αλλαγές παρά μόνο αν γνωρίζουν τον πρόσθετο κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει για να κάνετε τροποποιήσεις.

03 του 06

Σημειώστε ως τελική δυνατότητα στο PowerPoint

Εικόνα © Wendy Russell

Μόλις ολοκληρωθεί η παρουσίασή σας και είναι έτοιμη για πρωταρχική ώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σήμα ως το τελικό χαρακτηριστικό για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπορούν να γίνουν ακούσιες περαιτέρω επεξεργασίες.

04 του 06

Ασφαλίστε τις διαφάνειες PowerPoint αποθηκεύοντας ως γραφικές εικόνες

Εικόνα © Wendy Russell

Η αποθήκευση των ολοκληρωμένων διαφανειών σας ως εικόνων γραφικών θα διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες παραμένουν άθικτες. Αυτή η μέθοδος χρειάζεται λίγο περισσότερη δουλειά, καθώς πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε τις διαφάνειές σας, να τις αποθηκεύσετε ως εικόνες και να τις επανατοποθετήσετε σε νέες διαφάνειες.

Αυτή η μέθοδος είναι μια μέθοδος που θα χρησιμοποιούσατε εάν είναι επιτακτική ανάγκη το περιεχόμενο να παραμείνει αμετάβλητο, όπως στην περίπτωση των εμπιστευτικών οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονται στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

05 του 06

Αποθηκεύστε το PowerPoint ως αρχείο PDF

Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Μπορείτε να εξασφαλίσετε την παρουσίαση του PowerPoint 2007 από οποιεσδήποτε επεξεργασίες αποθηκεύοντας ή χρησιμοποιώντας τον σωστό όρο - δημοσίευση - σε μορφή PDF . Αυτό θα διατηρήσει όλη τη μορφοποίηση που έχετε εφαρμόσει, αν ο υπολογιστής προβολής έχει τις συγκεκριμένες γραμματοσειρές, στυλ ή θέματα εγκατεστημένα ή όχι. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν πρέπει να υποβάλετε την εργασία σας για έλεγχο, αλλά ο αναγνώστης δεν μπορεί να κάνει αλλαγές.

06 του 06

Σφάλματα ασφαλείας στο PowerPoint

Εικόνα - Microsoft clipart

Η χρήση της λέξης "ασφάλεια" σε σχέση με το PowerPoint είναι (κατά τη γνώμη μου) υπερβολικά υπερτιμημένη. Ακόμα κι αν έχετε κρυπτογραφήσει την παρουσίασή σας προσθέτοντας κωδικούς πρόσβασης ή αποθηκεύσετε τις διαφάνειες σας ως εικόνες, τα δεδομένα σας ενδέχεται να είναι ακόμα ευάλωτα σε αδιάκριτα μάτια ή κλοπή.