Δημιουργήστε ένα διάγραμμα πίτας σε μια διαφάνεια του PowerPoint 2010

01 του 01

Χρησιμοποιήστε τα διαγράμματα πίτας PowerPoint για να εμφανίσετε ένα τύπο δεδομένων

Οι αλλαγές που έγιναν στα δεδομένα εμφανίζονται αμέσως στο διάγραμμα πίτας του PowerPoint. © Wendy Russell

Σημαντική σημείωση - Για να εισαγάγετε ένα διάγραμμα πίτας σε μια διαφάνεια PowerPoint, πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το Excel 2010 εκτός από το PowerPoint 2010 (εκτός αν το διάγραμμα έχει επικολληθεί από άλλη πηγή).

Δημιουργήστε ένα διάγραμμα πίτας με τη διάταξη "τίτλου και περιεχομένου"

Επιλέξτε την κατάλληλη διάταξη διαφάνειας για το διάγραμμα πίτας

Σημείωση - Εναλλακτικά, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην κατάλληλη κενή διαφάνεια στην παρουσίασή σας και να επιλέξετε Εισαγωγή> Διάγραμμα από την κορδέλα .

  1. Προσθέστε μια νέα διαφάνεια χρησιμοποιώντας τη διάταξη διαφάνειας τίτλου και περιεχομένου .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Εισαγωγή γραφήματος (εμφανίζεται ως το μεσαίο εικονίδιο στην επάνω γραμμή της ομάδας των έξι εικονιδίων που εμφανίζονται στο σώμα της διάταξης διαφάνειας).

Επιλέγοντας ένα στυλ διάγραμμα πίτας

Σημείωση - Οποιεσδήποτε επιλογές κάνετε σχετικά με τα στυλ και τα χρώματα διαγράμματος πίτας μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή αργότερα.

  1. Από την ποικιλία των στυλ πιτσακίτσας που εμφανίζονται στο παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή γραφήματος , κάντε κλικ στην επιλογή της επιλογής σας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν επίπεδα σχήματα πίτας ή τρισδιάστατα σχήματα πίτας - μερικά με "εξερράγη" κομμάτια.
  2. Κάντε κλικ στο OK όταν έχετε κάνει την επιλογή σας.

Ο γενικός πίνακας και τα δεδομένα
Όταν δημιουργείτε ένα διάγραμμα πίτας σε μια διαφάνεια PowerPoint, η οθόνη χωρίζεται στη συνέχεια σε δύο παράθυρα με PowerPoint και Excel.

Σημείωση - Εάν για κάποιο λόγο το παράθυρο του Excel δεν εμφανίζεται όπως υποδεικνύεται παραπάνω, κάντε κλικ στο κουμπί Edit Data ( Επεξεργασία δεδομένων ) στην κορδέλα εργαλείων γραφήματος , ακριβώς επάνω από το παράθυρο του PowerPoint.

Επεξεργαστείτε τα δεδομένα πίνακα διαγράμματος

Προσθέστε τα συγκεκριμένα σας δεδομένα
Τα διαγράμματα πίτας είναι χρήσιμα για την εμφάνιση συγκριτικών τύπων δεδομένων, όπως ποσοστιαία ποσοστά για το πόσο τα μηνιαία σας έξοδα νοικοκυριού λαμβάνουν από το εισόδημά σας. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσετε ότι τα διαγράμματα πίτας μπορούν να εμφανίζουν μόνο έναν τύπο δεδομένων, σε αντίθεση με τα διαγράμματα στηλών ή τα διαγράμματα γραμμών.

  1. Κάντε κλικ στο παράθυρο του Excel 2010 για να γίνει το ενεργό παράθυρο. Παρατηρήστε το μπλε ορθογώνιο που περιβάλλει τα δεδομένα του χάρτη. Αυτά είναι τα κελιά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του διαγράμματος πίτας.
  2. Επεξεργαστείτε την επικεφαλίδα της στήλης στα γενικά δεδομένα για να απεικονίσετε τις δικές σας πληροφορίες. (Αυτήν την περίοδο η ενότητα αυτή εμφανίζεται ως Πωλήσεις ). Σε αυτό το παράδειγμα, μια οικογένεια εξετάζει τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους. Επομένως, η στήλη που βρίσκεται πάνω από τον κατάλογο των αριθμών έχει αλλάξει σε Μηνιαία Έξοδα Νοικοκυριών.
  3. Επεξεργαστείτε τις επικεφαλίδες των γραμμών στα γενικά δεδομένα για να αντικατοπτρίσετε τις δικές σας πληροφορίες. Στο παράδειγμα που παρουσιάζεται, αυτές οι επικεφαλίδες σειράς έχουν αλλάξει σε Υποθήκη, Υδροποίηση, Θέρμανση, Καλώδιο, Διαδίκτυο και Τρόφιμα .

    Στα γενικά δεδομένα χάρτη, θα σημειώσετε ότι υπάρχουν μόνο καταχωρήσεις τεσσάρων σειρών, ενώ τα δεδομένα μας περιλαμβάνουν έξι καταχωρίσεις. Θα προσθέσετε τις νέες σειρές στο επόμενο βήμα.

Προσθέστε περισσότερες γραμμές στα δεδομένα του γραφήματος

Διαγραφή γραμμών από τα γενικά δεδομένα

  1. Σύρετε τη κάτω δεξιά γωνία λαβής στο μπλε ορθογώνιο για να μειώσετε την επιλογή των κυττάρων δεδομένων.
  2. Παρατηρήστε ότι το μπλε ορθογώνιο θα γίνει μικρότερο για να ενσωματώσει αυτές τις αλλαγές.
  3. Διαγράψτε τυχόν πληροφορίες στα κελιά έξω από το μπλε ορθογώνιο που δεν θέλετε για αυτό το διάγραμμα πίτας.

Το ανανεωμένο διάγραμμα πίτας αντικατοπτρίζει νέα δεδομένα

Μόλις αλλάξετε τα γενικά δεδομένα στα δικά σας συγκεκριμένα δεδομένα, οι πληροφορίες αντικατοπτρίζονται αμέσως στο διάγραμμα πίτας. Προσθέστε έναν τίτλο για τη διαφάνεια σας στο σύμβολο κράτησης θέσης κειμένου στην κορυφή της διαφάνειας.