Διαφορετικοί τρόποι προβολής διαφανειών στο PowerPoint 2007 και 2003

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές προβολές για να σχεδιάσετε, να οργανώσετε, να περιγράψετε και να παρουσιάσετε την προβολή διαφανειών σας

Ανεξάρτητα από το θέμα σας, μια παρουσίαση του PowerPoint 2007 ή 2003 σάς βοηθά να γνωστοποιήσετε τις ιδέες σας σε ένα κοινό. Οι διαφάνειες PowerPoint παρέχουν έναν βολικό τρόπο παρουσίασης γραφικών πληροφοριών που σας υποστηρίζουν ως ομιλητή και προσθέτουν επιπλέον περιεχόμενο στην παρουσίασή σας.

Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους στην Κανονική προβολή όταν εργάζονται στις παρουσιάσεις τους στο PowerPoint. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες διαθέσιμες προβολές που μπορείτε να βρείτε χρήσιμες καθώς βάζετε μαζί και στη συνέχεια παρουσιάστε την παρουσίαση. Εκτός από την Κανονική προβολή (επίσης γνωστή ως προβολή διαφανειών), θα βρείτε την προβολή σχήματος, την προβολή διαλογής διαφανειών και την προβολή σημειώσεων.

Σημείωση: Η συλλογή οθόνης σε αυτό το άρθρο εμφανίζει τις διαφορετικές προβολές στο PowerPoint 2003. Ωστόσο, το PowerPoint 2007 έχει τις ίδιες τέσσερις διαφορετικές προβολές προβολής, αν και η οθόνη μπορεί να φαίνεται ελαφρώς διαφορετική.

01 από 04

Κανονική προβολή ή Προβολή διαφανειών

Προβάλετε τη μεγάλη έκδοση της διαφάνειας. © Wendy Russell

Η κανονική προβολή ή η προβολή διαφανειών, όπως συχνά ονομάζεται, είναι η προβολή που βλέπετε κατά την εκκίνηση του προγράμματος. Είναι η άποψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο PowerPoint. Η εργασία σε μια μεγάλη έκδοση μιας διαφάνειας είναι χρήσιμη όταν σχεδιάζετε την παρουσίασή σας.

Η Κανονική προβολή εμφανίζει τις μικρογραφίες στα αριστερά, μια μεγάλη οθόνη στην οποία εισάγετε το κείμενο και τις εικόνες και μια περιοχή στο κάτω μέρος όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις σημειώσεις του παρουσιαστή.

Για να επιστρέψετε σε κανονική προβολή οποιαδήποτε στιγμή, κάντε κλικ στο μενού Προβολή και επιλέξτε Κανονική .

02 από 04

Προβολή σχήματος

Η προβολή πλαισίου εμφανίζει μόνο το κείμενο στις διαφάνειες του PowerPoint. © Wendy Russell

Στην προβολή "Σκιαγράφηση", η παρουσίασή σας εμφανίζεται με μορφή περίγραμμα. Το περίγραμμα αποτελείται από τους τίτλους και το κύριο κείμενο από κάθε διαφάνεια. Τα γραφικά δεν εμφανίζονται, παρόλο που μπορεί να υπάρχει μια μικρή σημείωση ότι υπάρχουν.

Μπορείτε να εργαστείτε και να εκτυπώσετε είτε σε μορφοποιημένο κείμενο είτε σε απλό κείμενο.

Η προβολή πλαισίου καθιστά εύκολη την αναδιάταξη των σημείων σας και τη μετακίνηση των διαφανειών σε διαφορετικές θέσεις

Η προβολή πλαισίου είναι χρήσιμη για σκοπούς επεξεργασίας και μπορεί να εξαχθεί ως έγγραφο του Word για να χρησιμοποιηθεί ως συνοπτικό φυλλάδιο.

Στο PowerPoint 2003, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή και επιλέξτε Γραμμές εργαλείων > Σχεδίαση για να ανοίξετε τη γραμμή εργαλείων Σχεδίαση. Στο PowerPoint 2007, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή . Οι τέσσερις προβολές διαφάνειας παριστάνονται με εικονίδια δίπλα-δίπλα. Μπορείτε εύκολα να εναλλάσσετε μεταξύ τους για να συγκρίνετε τις απόψεις.

Το PowerPoint 2007 έχει μια πέμπτη προβολή - την προβολή ανάγνωσης. Χρησιμοποιείται από άτομα που εξετάζουν μια παρουσίαση του PowerPoint χωρίς παρουσιαστή. Εμφανίζει την παρουσίαση σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

03 του 04

Προβολή διαλογής διαφανειών

Οι μικρογραφικές εκδόσεις ή οι μικρογραφίες των διαφανειών εμφανίζονται στην προβολή διαλογής διαφανειών. © Wendy Russell

Η προβολή διαλογής διαφανειών εμφανίζει μια μικρογραφία όλων των διαφανειών στην παρουσίαση σε οριζόντιες σειρές. Αυτές οι μικροσκοπικές εκδόσεις των διαφανειών ονομάζονται μικρογραφίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προβολή για να διαγράψετε ή να αναδιατάξετε τις διαφάνειες κάνοντας κλικ και σύροντάς τις σε νέες θέσεις. Εφέ, όπως μεταβάσεις και ήχοι, μπορούν να προστεθούν σε πολλές διαφάνειες ταυτόχρονα σε προβολή διαλογής διαφανειών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ενότητες για να οργανώσετε τις διαφάνειες σας. Εάν συνεργάζεστε με συναδέλφους σε μια παρουσίαση, μπορείτε να εκχωρήσετε σε κάθε συνεργάτη μια ενότητα.

Εντοπίστε την προβολή διαλογής διαφανειών χρησιμοποιώντας το μενού Προβολή σε οποιαδήποτε έκδοση του PowerPoint.

04 του 04

Σημειώσεις Προβολή

Προσθέστε σημειώσεις ομιλητών στις εκτυπώσεις διαφανειών στο PowerPoint. © Wendy Russell

Όταν δημιουργείτε μια παρουσίαση, μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις ομιλητών που αναφερθήκατε αργότερα κατά την παράδοση της παρουσίασης στο κοινό σας. Αυτές οι σημειώσεις είναι ορατές σε εσάς στην οθόνη σας, αλλά δεν είναι ορατές στο κοινό.

Σημειώσεις Η προβολή εμφανίζει μια μικρή έκδοση μιας διαφάνειας με μια περιοχή παρακάτω για σημειώσεις ομιλητών. Κάθε διαφάνεια προβάλλεται στη σελίδα σημειώσεων της. Ο ομιλητής μπορεί να εκτυπώσει αυτές τις σελίδες έξω για να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά κατά την παρουσίαση ή να παραδώσει τα μέλη του κοινού. Οι σημειώσεις δεν εμφανίζονται στην οθόνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Εντοπίστε την προβολή σημειώσεων χρησιμοποιώντας το μενού Προβολή του PowerPoint.