Αριθμοί μόνο αριθμών με τα φύλλα Google COUNT Λειτουργία

Η λειτουργία COUNT των υπολογιστικών φύλλων του Google μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει τα κελιά του φύλλου εργασίας που περιέχουν δεδομένα αριθμού.

Αυτοί οι αριθμοί μπορούν να είναι:

  1. αριθμούς που παρατίθενται ως επιχειρήματα στην ίδια τη λειτουργία.
  2. σε κύτταρα εντός μιας επιλεγμένης περιοχής που περιέχουν αριθμούς.

Αν ένας αριθμός προστεθεί αργότερα σε ένα κελί στην περιοχή που είναι κενή ή περιέχει κείμενο, το σύνολο των αριθμών ενημερώνεται αυτόματα.

Αριθμοί στα υπολογιστικά φύλλα Google

Εκτός από οποιοδήποτε λογικό αριθμό - όπως 10, 11.547, -15 ή 0 - υπάρχουν άλλοι τύποι δεδομένων που αποθηκεύονται ως αριθμοί στα Φύλλα Google και συνεπώς θα υπολογιστούν εάν συμπεριληφθούν στα επιχειρήματα της λειτουργίας.

Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν:

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης COUNT

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα.

Η σύνταξη για τη συνάρτηση COUNT είναι:

= COUNT (τιμή_1, τιμή_2, τιμή_3, ... τιμή_30)

value_1 - (απαιτείται) οι αριθμοί ή οι τιμές που πρέπει να συμπληρωθούν.

value_2, value_3, ... value_30 - (προαιρετικά) πρόσθετες τιμές δεδομένων ή αναφορές κελιών που πρέπει να συμπεριληφθούν στην καταμέτρηση. Ο μέγιστος αριθμός εγγραφών που επιτρέπονται είναι 30.

COUNT Παράδειγμα λειτουργίας

Στην παραπάνω εικόνα, οι αναφορές κελιών σε εννέα κελιά περιλαμβάνονται στο όρισμα της τιμής για τη συνάρτηση COUNT.

Επτά διαφορετικοί τύποι δεδομένων και ένα κενό κελί αποτελούν το εύρος για να δείξουν τους τύπους δεδομένων που κάνουν και δεν λειτουργούν με τη συνάρτηση COUNT.

Τα παρακάτω βήματα περιγράφουν λεπτομερώς τη συνάρτηση COUNT και το όρισμα αξίας που βρίσκεται στο κελί A10.

Εισαγωγή στη λειτουργία COUNT

Τα υπολογιστικά φύλλα Google δεν χρησιμοποιούν παράθυρα διαλόγου για να εισαγάγουν τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας, όπως βρίσκονται στο Excel. Αντίθετα, έχει ένα κιβώτιο αυτόματης αναζήτησης που εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί.

  1. Κάντε κλικ στο κελί A10 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας COUNT.
  2. Πληκτρολογήστε το σύμβολο ίσου σημείου (=) ακολουθούμενο από το όνομα του αριθμού λειτουργιών .
  3. Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται το πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης με τα ονόματα και τη σύνταξη λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα C.
  4. Όταν εμφανιστεί το όνομα COUNT στο πλαίσιο, πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εισαγάγετε το όνομα της λειτουργίας και να ανοίξετε το στρογγυλό βραχίονα στο κελί A10.
  5. Επισημάνετε τα κελιά A1 έως A9 για να τα συμπεριλάβετε ως το όριο εύρους της συνάρτησης.
  6. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εισάγετε ένα στρογγυλό βραχίονα " ) " και να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.
  7. Η απάντηση 5 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί A10, καθώς μόνο πέντε από τα εννέα κύτταρα της περιοχής περιέχουν αριθμούς.
  8. Όταν κάνετε κλικ στο κελί A10, ο συμπληρωμένος τύπος = COUNT (A1: A9) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας .

Γιατί η απάντηση είναι 5

Οι τιμές των πρώτων πέντε κυψελών (Α1 έως Α5) ερμηνεύονται ως αριθμητικά δεδομένα από τη συνάρτηση και οδηγούν στην απάντηση του 5 στο κελί Α8.

Αυτά τα πρώτα πέντε κύτταρα περιέχουν:

Τα επόμενα τέσσερα κελιά περιέχουν δεδομένα που δεν ερμηνεύονται ως αριθμητικά δεδομένα από τη συνάρτηση COUNT και επομένως αγνοούνται από τη λειτουργία.

Τι μετράει

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι τιμές Boolean (TRUE ή FALSE) δεν υπολογίζονται πάντοτε ως αριθμοί από τη συνάρτηση COUNT. Αν μια τιμή Boolean πληκτρολογείται ως ένα από τα επιχειρήματα της συνάρτησης, τότε υπολογίζεται ως αριθμός.

Εάν, όπως φαίνεται στο κελί Α8 στην παραπάνω εικόνα, ωστόσο, η αναφορά κυψελών στη θέση μιας τιμής Boolean εισάγεται ως ένα από τα επιχειρήματα τιμής , η τιμή Boolean δεν υπολογίζεται ως αριθμός από τη συνάρτηση.

Επομένως, η συνάρτηση COUNT μετράει:

Αγνοεί τα κενά κελιά και τις αναφορές κελιών στα κελιά που περιέχουν: