Επιλέγοντας μια νέα κεραία αυτοκινήτου

Αν πραγματικά χρειάζεστε μια νέα κεραία αυτοκινήτου, τότε μπορείτε να πάτε είτε με αντικατάσταση ΚΑΕ που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το όχημά σας, είτε μπορείτε να πάρετε μια γενική μονάδα μετά την αγορά. Εξαρτάται από εσάς, αλλά οι κεραίες εργοστασίων συνήθως δεν λειτουργούν καλύτερα από τις συσκευές μετά την πώληση και συνήθως είναι πιο ακριβά. Ανάλογα με το είδος του αυτοκινήτου που οδηγείτε και πόσο χρονών είναι, ίσως έχετε επίσης πρόβλημα να φέρετε τα χέρια σας σε αντικατάσταση.

Επιλογή κεραίας αντικατάστασης

Πριν επιλέξετε μια κεραία αντικατάστασης, βεβαιωθείτε ότι χρειάζεστε πραγματικά ένα στην πρώτη θέση. Για το σκοπό αυτό, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε ελέγχοντας το καλώδιο που συνδέει την κεραία σας με τη μονάδα κεφαλής . Εάν δεν είναι σταθερά τοποθετημένο στη μονάδα κεφαλής ή είναι διαβρωμένο ή κατεστραμμένο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τότε θα πρέπει πρώτα να το αντιμετωπίσετε.

Μια άλλη εύκολη δοκιμή είναι να συντονιστείτε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να κουνάτε τον ιστό κεραίας. Εάν διαπιστώσετε ότι ο σκελετός στροβιλίζεται γύρω από ένα μεγάλο μέρος και ότι επηρεάζεται η ραδιοφωνική σας λήψη, ίσως μπορείτε να σφίξετε απλά το σκελετό ανύψωσης ή το συγκρότημα.

Αν ο ιστός είναι σπασμένος ή βρείτε σκουριά, διάβρωση ή άλλη ζημιά, τότε θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους κεραία αντικατάστασης θα αγοράσετε. Αν, αντιθέτως, δεν υπάρχει τίποτα κακό με την κεραία, μπορείτε να δείτε αυτούς τους άλλους τρόπους για να βελτιώσετε τη λήψη ραδιοφώνου αυτοκινήτου σας .

Ανταλλακτικοί ανελκυστήρες κεραίας

Το ευκολότερο ζήτημα της κεραίας για αντιμετώπιση είναι ένας σπασμένος ή λείος ιστός. Ορισμένοι ανελκυστήρες βιδώνονται στο κύριο συγκρότημα κεραίας και μπορούν να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου (ή να κλαπούνται από βανδάλους). Εάν συμβαίνει αυτό, τότε θα θέλετε να ξεκινήσετε ελέγχοντας με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο για να δείτε αν υπάρχει αντικατάσταση ΚΑΕ. Αν υπάρχει διαθέσιμη αντικατάσταση άμεσης τοποθέτησης και η βάση στην οποία συνδέεται ο ιστός δεν είναι σκουριασμένη ή διαβρωμένη, τότε αυτή θα είναι η ευκολότερη λύση.

Μονάδες κεραίας OEM

Εάν η κεραία σας είναι σκουριασμένη ή διαβρωμένη, τότε ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρο το αντικείμενό σας αντί για τον ιστό. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιώντας ένα συγκρότημα ΚΑΕ είναι συνήθως ο δρόμος της ελάχιστης αντίστασης, αλλά συνήθως δεν πρόκειται να είναι ο φθηνότερος τρόπος να πάτε. Ποτέ δεν πονάει να συμβουλευτείτε τον τοπικό σας αντιπρόσωπο για την τιμή και τη διαθεσιμότητά τους, αλλά μια μονάδα μετά την αγορά θα λειτουργεί συχνά εξίσου καλά για λιγότερα χρήματα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε μια σταθερή κεραία OEM με μια μηχανοκίνητη μονάδα μετά την αγορά, αν θέλετε.

Σταθερές κεραίες μετά την αγορά

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι μια άκαμπτη και σταθερή κεραία μετά την αγορά είναι η λιγότερο δαπανηρή επιλογή. Αυτές οι πολύ βασικές μονάδες ενός μεγέθους είναι συνήθως σχεδιασμένες για να καλύπτουν μια σειρά οχημάτων, οπότε μπορεί να μην μπορείτε να βρείτε μια μονάδα μετά την αγορά που μοιάζει ακριβώς με την εργοστασιακή μονάδα που αντικαθιστάτε. Ωστόσο, είναι λειτουργικά οι ίδιες, και θα πρέπει να πάρετε περίπου την ίδια απόδοση από μια δευτερογενή αγορά που θα μπορούσατε να περιμένετε από μια κεραία εργοστασίου.

Μηχανοκίνητες κεραίες μετά την αγορά

Είτε το αυτοκίνητό σας ήρθε με μηχανοκίνητη κεραία είτε όχι, έχετε πάντα την επιλογή να αντικαταστήσετε τη μονάδα του εργοστασίου σας με κινητήρα. Αυτές οι κεραίες έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν τον ιστό όταν ενεργοποιείτε το ραδιόφωνο και τον αποσύρετε όταν απενεργοποιείτε το ραδιόφωνο. Είναι σημαντικά πιο ακριβά από τις σταθερές κεραίες, αλλά προσφέρουν κάποια επιπλέον ψυχική ηρεμία. Αν είχατε ποτέ στύλους κεραίας που έχουν σπάσει ή κλαπεί από βανδάλες, τότε πιθανότατα θα είστε πολύ πιο άνετοι με μια μηχανοκίνητη κεραία.

Προσαρμογείς κεραίας κεραίας

Τα περισσότερα ραδιόφωνα αυτοκινήτων στο εργοστάσιο και στη δευτερογενή αγορά χρησιμοποιούν μια τυποποιημένη σύνδεση κεραίας που αναφέρεται ως "υποδοχή Motorola" και οι περισσότερες κεραίες και καλώδια κεραίας χρησιμοποιούν "βύσματα Motorola". Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Εάν οδηγείτε ένα όχημα Volkswagen, Nissan ή GM και εξακολουθείτε να έχετε το εργοστασιακό ραδιόφωνο, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε μια κεραία μετά την αγορά. Αυτοί οι προσαρμογείς είναι εξαιρετικά εύκολοι στην εγκατάσταση και συνήθως δεν είναι τόσο ακριβοί, αλλά θα πρέπει να επαληθεύσετε αν χρειάζεστε ένα πριν εγκαταστήσετε μια κεραία μετά την αγορά.