Αναθεώρηση MacBook δεύτερης γενιάς: Περισσότερη ισχύς, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Τι δεν θέλει; Τι συμβαίνει με το πληκτρολόγιο και τη θύρα USB

Η Apple κυκλοφόρησε τη δεύτερη γενιά του MacBook Retina 12 ιντσών με προσοχή στη βελτίωση των επιδόσεων, χρησιμοποιώντας ταχύτερους επεξεργαστές και γρηγορότερα γραφικά και παρέχοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προσθέτει επίσης ένα χρώμα, προσφέροντας το MacBook 12 ιντσών σε ασήμι, χρυσό, χώρο γκρι, και τώρα, Rose Gold.

Παρόλο που υπήρξαν αλλαγές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, η δεύτερη γενιά του MacBook παραμένει ως επί το πλείστον μια γρήγορη χτύπημα, η οποία πιθανώς θα θεωρηθεί ωραία βελτίωση για όσους ήδη σκέφτηκαν ένα MacBook, αλλά δεν θα επηρεάσουν αυτούς που κοιτάζουν άλλους μέλη της οικογένειας Mac.

Pro

Ενάντιος

Η προσθήκη των νέων επεξεργαστών και γραφικών Core M που βασίζονται σε Skylake παρέχει μια ωραία απόδοση που δεν έχει το αρχικό μοντέλο MacBook και το κάνει χωρίς να μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αντίθετα, στην πραγματικότητα αυξήθηκε ο χρόνος λειτουργίας της μπαταρίας κατά πλήρη ώρα, τουλάχιστον σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple.

Νέο χρώμα χρυσού Rose

Επιπλέον, το Gen-2 MacBook προσφέρεται τώρα σε τέσσερα χρώματα: το πρωτότυπο, αρκετά βαρετό Silver, Gold και Grey Space, και το Rose Gold, το οποίο είναι περισσότερο από το δέρμα βαθύ, τουλάχιστον σύμφωνα με τις teardown φωτογραφίες στο iFixit.

Λεπτό και ελαφρύ

Βλέποντας καμία αλλαγή δεν ήταν η βασική περίπτωση MacBook, η οποία εξακολουθεί να αγκαλιάζει ένα από τα πιο λεπτό σχέδια, καθώς και ένα από τα ελαφρύτερα, έρχεται σε 2,03 λίβρες. Ενώ ο μικρός συντελεστής μορφής και το μικρό βάρος είναι ένα πλεονέκτημα για όσους ταξιδεύουν, είναι επίσης οι λόγοι που οδήγησαν πολλούς από τους συμβιβασμούς που έγιναν στο σχεδιασμό του MacBook.

Μην με πάρτε λάθος. δεν θα βρείτε συμβιβασμούς στην ποιότητα. Η υπόθεση, αν και ελαφριά και λεπτή, είναι δύσκολη και δεν αντέχει μόνο σε αυτό που ρίχνετε σε αυτήν, αλλά και στα δικά της γνωστά πρότυπα ποιότητας της Apple. Δεν κόπηκαν γωνίες ή συντομεύσεις.

Ωστόσο, η διατήρηση του λεπτού μεγέθους υπαγορεύει τους συμβιβασμούς στους οποίους αντιτίθενται κάποιοι χρήστες, όπως η μοναδική θύρα USB-C, και το πληκτρολόγιο με το περιορισμένο βάθος που ρίχνει στα κλειδιά που θα επηρεάσουν τις ικανότητες δακτυλογράφησης. ("Το" ρίχνει "είναι πόσο μακριά ένα πλήκτρο ταξιδεύει όταν πατηθεί.)

Στη φωτεινή πλευρά, το πληκτρολόγιο είναι πλήρους μεγέθους, που τρέχει από άκρο σε άκρο χωρίς να υπάρχει ορατό πλαίσιο στήριξης. Αλλά ενώ μου άρεσε τα πλήκτρα πλήρους μεγέθους, ο πραγματικός μηχανισμός κλειδιού πεταλούδας που επιτρέπει στο πληκτρολόγιο να είναι πολύ λεπτό δεν έδωσε μεγάλη αίσθηση πληκτρολόγησης.

Βελτιωμένη απόδοση

Αυτό το MacBook έρχεται εξοπλισμένο με νέους επεξεργαστές Intel Core m3, Core m5 ή Core m7 που βασίζονται στην οικογένεια επεξεργαστών Skylake . Οι επεξεργαστές Core M είναι επεξεργαστές χαμηλής τάσης που έχουν σχεδιαστεί για κινητές συσκευές που βασίζονται κυρίως στην ισχύ της μπαταρίας. Ως αποτέλεσμα, οι επεξεργαστές Core M είναι πολύ αποδοτικοί, απολαμβάνοντας από την μπαταρία και παράγουν πολύ λίγη θερμότητα. Το αποτέλεσμα είναι περίπου 20 τοις εκατό βελτίωση της ταχύτητας επεξεργασίας σε σχέση με το προηγούμενο MacBook, ενώ εξακολουθεί να μην χρησιμοποιεί ανεμιστήρα για να παράγει θόρυβο ή σωλήνες θερμότητας για να καταλαμβάνει χώρο μέσα στο MacBook.

Αυτό αφήνει περισσότερο εσωτερικό χώρο που η Apple επέλεξε να γεμίσει με τη νέα της μπαταρία λιθίου-πολυμερούς που είναι ουσιαστικά διαμορφωμένη για να ταιριάζει σε κάθε διαθέσιμη γωνιά και κολόνα στην περίπτωση MacBook. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας . τουλάχιστον 10 ώρες χρήσης κατά την περιήγηση στον ιστό ή 11 ώρες παρακολούθησης ταινιών στο iTunes.

Αν αναρωτιέστε για το χρόνο εκτέλεσης της μπαταρίας όταν ακολουθείτε περισσότερες εργασίες εντάσεως CPU, η απάντηση είναι λίγο μικρότερη. θυμηθείτε ότι το MacBook δεν έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές όπως η επεξεργασία ήχου, η επεξεργασία βίντεο ή η επεξεργασία φωτογραφιών, τα οποία κάνουν μεγάλη χρήση της CPU. Αν αυτά είναι τα πρωταρχικά σας καθήκοντα, προτείνω να κοιτάξετε το MacBook Pro ή το MacBook Air στο ελάχιστο.

Από την άλλη πλευρά, η εργασία γραφείου, η περιήγηση στο διαδίκτυο και οι παρουσιάσεις αποτελούν τη δύναμη του MacBook και δεν θα πρέπει να μειώνουν τον χρόνο εκτέλεσης της μπαταρίας.

Αποθήκευση

Οι επιλογές αποθήκευσης του MacBook δεν έχουν αλλάξει. ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγετε, θα διαμορφωθεί είτε με αποθήκευση flash 256 GB ή 512 GB PCIe. Αυτό που άλλαξε είναι η διαμόρφωση PCIe. οι νέοι επεξεργαστές Skylake Core M υποστηρίζουν το PCIe 3.0 αντί των παλαιότερων προδιαγραφών PCIe 2 .

Μην περιμένετε όμως αύξηση της απόδοσης της αποθήκευσης. Η Apple μείωσε τον αριθμό των λωρίδων PCIe που εισέρχονται στη συσκευή αποθήκευσης flash από τέσσερις έως δύο. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι λωρίδες PCIe 3 είναι περίπου δύο φορές πιο γρήγορα, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια σχεδόν πλύση για απόδοση αποθήκευσης.

Τι δεν πρέπει να συμπαθείτε

Αυτό το MacBook είναι πράγματι ένα πλήγμα ταχύτητας που δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα που έχουν τσαλακωθεί σε χρήστες MacBook. Ίσως η πιο μιλήσει γι 'αυτές είναι η ενιαία θύρα USB-C που χρησιμοποιείται για τροφοδοσία, φόρτιση, προσθήκη εξωτερικής οθόνης ή σύνδεση οποιασδήποτε εξωτερικής συσκευής USB, όπως συσκευές αποθήκευσης και κάμερες.

Με μια μόνο θύρα, οι περισσότεροι χρήστες MacBook βρίσκουν τον εαυτό τους να κάνουν το shuffle της θύρας όταν χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε περιφερειακά. Μπορείτε να αγοράσετε έναν διανομέα / σταθμό σύνδεσης USB C, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης του MacBook κατά τη σύνδεση ενός περιφερειακού με το Mac. Η έκδοση Apple του προσαρμογέα multiport πηγαίνει για 79,00 δολάρια? παρόλο που οι λιγότερο ακριβοί προσαρμογείς multiport είναι διαθέσιμοι από τρίτους, παραμένει ένα μυστήριο γιατί η Apple δεν μπόρεσε να τοποθετήσει μια δεύτερη θύρα USB-C σε αυτό το MacBook.

Εκτός από τη μοναδική θύρα USB-C, η άλλη απογοήτευση με την ενημέρωση του Gen-2 MacBook είναι ότι η απλή θύρα USB-C δεν κέρδισε πρόσθετη απόδοση. παραμένει κολλημένη σε θύρα USB 3.1 γενιάς 1 . Η διαμόρφωση γενιάς 1 σημαίνει ότι η θύρα χρησιμοποιεί τη φυσική μορφή USB και τις δυνατότητες διαχείρισης ισχύος, αλλά λειτουργεί μόνο με ταχύτητες USB 3.0 5 Gbps.

Η Apple θα μπορούσε να πάει σε USB 3 γενιά 2, η οποία διπλασιάζει την ταχύτητα στα 10 Gbps, ή στο Thunderbolt 3 , που χρησιμοποιεί την ίδια θύρα USB-C, αλλά επιτρέπει ταχύτητες μέχρι 40 Gbps.

Γιατί η θύρα USB δεν αναβαθμίστηκε μπορεί να έρχεται κάτω στην Apple απλά δεν θέλουν το MacBook να οδηγήσει σε έναν τομέα απόδοσης σε σχέση με την υπάρχουσα σειρά Mac.

Η τελική μου ασυδοσία για αυτό το MacBook είναι η βασική φωτογραφική μηχανή FaceTime ανάλυσης 480p που είναι ενσωματωμένη στο MacBook. ακόμη και η προηγούμενη γενιά του iPhone 5 προσέφερε μια κάμερα FaceTime των 1,2 megapixel.

Τελικές σκέψεις

Το gen-2 MacBook είναι προσανατολισμένο προς εκείνους που προτιμούν να έχουν έναν Mac μαζί τους οπουδήποτε πηγαίνουν χωρίς να χρειαστούν συμβιβασμούς στο βάρος και τη φορητότητα. Για να επιτευχθεί η φορητότητα, το MacBook κάνει συμβιβασμούς που έχουν ως στόχο να ευνοούν τους ταξιδιώτες έναντι άλλων χρηστών.

Αν δεν αναμένετε την απόδοση ενός επιτραπέζιου υπολογιστή Mac, ή ακόμα και ενός τρέχοντος μοντέλου MacBook Air, τότε το MacBook είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες ταξιδιού.

Σε αντίθεση με άλλες επιλογές φορητών συσκευών, όπως το iPad Pro 12,9 ιντσών, το οποίο είναι πολύ κοντά στο μέγεθος και την απόδοση, το MacBook ξεχωρίζει για τον απλό λόγο ότι τρέχει το OS X και όλες τις τρέχουσες εφαρμογές Mac που έχετε συλλέξει.