Οδηγός συμβατότητας μορφοτύπου αρχείου iPod

Ένας οδηγός για τις μορφές ήχου που λειτουργούν στο iPod σας

Αν νομίζετε ότι μπορείτε να ακούσετε μόνο τη μουσική που αγοράζετε από το iTunes στο iPod σας, λείπεις από πολλές μουσικές ευκαιρίες. Παρόλο που το iPod λειτουργεί άψογα με το iTunes και την υπηρεσία συνδρομής Apple Music, το iPod μπορεί να αναπαράγει πολλές μορφές ήχου. Είτε αποφασίζετε να ακούτε μουσική σε μορφή απώλειας ή σε μορφή χωρίς απώλειες, επηρεάζει την ποιότητα του ήχου. Επίσης, επηρεάζει πόσο χώρο αποθηκεύει η μουσική στο iPod σας.

Υποστηριζόμενες μορφές ήχου iPod

Οι υποστηριζόμενες μορφές ήχου για το iPod και άλλες συσκευές iOS είναι:

Σχετικά με τη μορφή αρχείου MP3

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη πολλά MP3 . Το iPod υποστηρίζει δύο τύπους μορφών MP3: MP3 (8 έως 320Kbps) και MP3 VBR. Η μορφή MP3 VBR (για μεταβλητό ρυθμό μετάδοσης bit) χρησιμοποιείται στα περισσότερα MP3, επειδή προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου. Και οι δύο μορφές συμπιέζονται για εξοικονόμηση χώρου. Παρόλο που το κατάστημα iTunes δεν χρησιμοποιεί τη μορφή MP3, μπορείτε να αποκτήσετε αρχεία MP3 με το να αντιγράψετε τα δικά σας CD ή να τα κατεβάσετε από το ψηφιακό κατάστημα μουσικής της Amazon, το eMusic ή από μια σειρά άλλων online μουσικών υπηρεσιών. Η ποιότητα του ήχου είναι αποδεκτή για casual ακροατές, αλλά οι ακροαφειρείς μπορεί να προτιμούν ένα από τα χωρίς απώλειες μορφές.

Η μορφή ACC δεν περιορίζεται στο iTunes

Το ACC είναι μια μορφή απώλειας που συνήθως προσφέρει υψηλότερη ποιότητα ήχου από τα MP3, ενώ αναλαμβάνει περίπου το ίδιο διάστημα. Κάθε τραγούδι που πωλείται στο iTunes Store είναι σε μορφή ACC, αλλά η μορφή δεν είναι αποκλειστική για την Apple.

Προηγμένη κωδικοποίηση ήχου υψηλής απόδοσης

Το HE-AAC είναι ένα σύστημα συμπίεσης απώλειας που μερικές φορές αναφέρεται ως AAC Plus . Χρησιμοποιείται για ροή εφαρμογών ήχου όπως ραδιόφωνο στο διαδίκτυο, όπου είναι απαραίτητα χαμηλά ποσοστά bit.

Πηγαίνετε ασυμπίεστα με τη μορφή WAV

Η μορφή ήχου κυματομορφής είναι μια μη συμπιεσμένη μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται όταν είναι σημαντικός ήχος υψηλής ποιότητας, όπως όταν κάψετε CD. Επειδή η μορφή δεν είναι συμπιεσμένη, τα αρχεία WAV καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από ό, τι μουσική MP3 ή ACC. Ένα τυπικό αρχείο WAV καταλαμβάνει περίπου 10 φορές το μέγεθος του χώρου ως την ίδια μουσική σε μορφή MP3.

Audiophiles Αγάπη μορφή AIFF

Η μορφή αρχείου ανταλλαγής ήχου είναι επίσης μη συμπιεσμένη μορφή ήχου. Η Apple εφευρέθηκε το AIFF, αλλά η μορφή δεν είναι ιδιόκτητη. Όπως το WAV, το AIFF καταλαμβάνει περίπου το 10 φορές το μέγεθος του χώρου ως MP3, αλλά προσφέρει υψηλής ποιότητας ήχο και συχνά προτιμάται από τους ομιλητές.

Δοκιμάστε τη μορφή Apple Lossless Open Source

Παρά το όνομά της, η μορφή Apple Lossless ή το ALAC είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα που κάνει εξαιρετική δουλειά μείωσης του μεγέθους του αρχείου διατηρώντας παράλληλα υψηλής ποιότητας. Τα αρχεία Lossless της Apple είναι περίπου το μισό μέγεθος αρχείων ήχου σε μορφή MP3 ή AAC.

Dolby Digital

Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένες στο iPod όσο και σε άλλες μορφές, το Dolby Digital AC-3 και οι διαδοχικές μορφές Dolby Digital E-AC-3 υποστηρίζουν 5 και 15 πλήρη κανάλια αντίστοιχα. Σχεδιασμένο περισσότερο για το περιβάλλον του κέντρου οικιακής ψυχαγωγίας παρά το iPod, η μορφή μουσικής μπορεί να αναπαραχθεί στη συσκευή σας Apple.

Ακούστε τα αγαπημένα σας βιβλία με αρχεία ήχου μορφής

Η Audible, η εταιρία ομιλούμενων λέξεων, ανέπτυξε διάφορα ηχητικά φορμά ακουστικής ομιλίας - Audible Audio (AA 2, 3 και 4) και Audible Enhanced Audio (AAX και AAX +) - όλα τα οποία υποστηρίζει το iPod. Το AA 4 είναι μια μορφή συμπιεσμένου αρχείου, ενώ το Audible Enhanced Audio δεν συμπιέζεται.