Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα plug-ins στο Pixelmator

Επεκτείνετε τη λειτουργικότητα αυτής της ισχυρής εφαρμογής

Το Pixelmator είναι ένας ισχυρός και όλο και πιο δημοφιλής επεξεργαστής φωτογραφιών για χρήση στο Apple Mac OS X. Χωρίς την οριστική δύναμη του Adobe Photoshop , το βασικό εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών, αλλά έχει πολλές ομοιότητες και είναι διαθέσιμο για ένα μικρό κλάσμα της τιμής.

Δεν μπορεί επίσης να ταιριάζει με το σύνολο ισχύος και χαρακτηριστικών του GIMP , του ελεύθερου, δημοφιλούς και καθιερωμένου επεξεργαστή φωτογραφιών ανοιχτού κώδικα . Παρόλο που το Pixelmator δεν έχει πλεονέκτημα τιμής έναντι του GIMP, προσφέρει μια πολύ πιο κομψή και φιλική προς το χρήστη διεπαφή για να σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τη ροή εργασίας σας.

Προσθήκη πρόσθετων λειτουργιών

Χρησιμοποιώντας το Pixelmator μπορεί να αισθάνεται σαν ένα κομμάτι συμβιβασμού δίπλα στο Photoshop, αλλά το Pixelmator συμπληρώνει αυτό το χάσμα με plug-ins. Οι περισσότεροι χρήστες του Photoshop και του GIMP είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη διαδικασία επέκτασης αυτών των εφαρμογών, μεταφορτώντας και εγκαθιστώντας plug-ins, πολλά από τα οποία προσφέρονται δωρεάν. Ωστόσο, οι χρήστες του Pixelmator ενδέχεται να μην γνωρίζουν ότι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις προσθήκες για να προσθέσουν νέες λειτουργίες στον δημοφιλή επεξεργαστή φωτογραφιών.

Αυτό είναι ίσως επειδή δεν είναι αποκλειστικά plug-in Pixelmator, αλλά plug-ins που είναι εγκατεστημένα σε επίπεδο συστήματος για να επεκτείνουν τις δυνατότητες γραφικών του ίδιου του λειτουργικού συστήματος. Επιπλέον, δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία και η εύρεση αυτών των προσθηκών μπορεί να κάνει κάποια έρευνα.

Το Pixelmator είναι συμβατό με δύο τύπους plug-ins: μονάδες πυρήνα εικόνας και συνθέσεις Quartz Composer.

Εγκατάσταση μονάδων πυρήνα εικόνας

Μπορείτε να βρείτε μερικές χρήσιμες μονάδες Core Image διαθέσιμες για δωρεάν download στον ιστότοπο της κοινότητας Belight. Για παράδειγμα, η προσθήκη BC_BlackAndWhite φέρνει έναν πιο ισχυρό αναμεικτήρα καναλιών στο Pixelmator. Ειδικότερα, σας επιτρέπει να μετατρέψετε τις έγχρωμες ψηφιακές φωτογραφίες σε ασπρόμαυρη βάση βάσει καναλιού ανά χρώμα, γεγονός που ανοίγει τη δυνατότητα πολύ πιο δημιουργικών μονο μετατροπών. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια χρωματική απόχρωση στην εικόνα σας, με παρόμοιο τρόπο που εφαρμόζετε έγχρωμα φίλτρα στο Photoshop.

Δείτε πώς να εγκαταστήσετε μια μονάδα πυρήνα εικόνας:

  1. Μετά τη λήψη μιας κατάλληλης μονάδας πυρήνα εικόνας, αποσυνδέστε την.
  2. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στη ρίζα του Mac σας. Σημειώστε ότι αυτό δεν είναι ο αρχικός σας φάκελος. θα πρέπει να είναι ο σκληρός δίσκος που αναφέρεται πρώτα στο στοιχείο Συσκευές στο επάνω μέρος της πλευρικής ράβδου.
  3. Μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη> Γραφικά> Μονάδες εικόνας. Τοποθετήστε τη μονάδα εικόνας πυρήνα σε αυτόν το φάκελο.
  4. Αν το Pixelmator είναι ήδη σε λειτουργία, κλείστε το και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση.
  5. Κοιτάξτε στο μενού Φίλτρο του Pixelmator για το plug-in που εγκαταστήσατε. (Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε και τα δευτερεύοντα μενού.) Για παράδειγμα, εάν εγκαταστήσατε την προσθήκη BC_BlackAndWhite, θα την βρείτε στο δευτερεύον μενού Color (Χρώμα).

Εγκατάσταση σύνθεσης χαλαζία σύνθεσης

Οι συνθέσεις Quartz Composer είναι ένας άλλος τύπος plug-in που αναγνωρίζει το Pixelmator. Θα βρείτε μια ευρύτερη επιλογή αυτών από τις μονάδες Core Image στον ιστότοπο της κοινότητας Belight. Μια επιπλοκή στη χρήση αυτών των συνθέσεων, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το Pixelmator είναι συμβατό μόνο με τις συνθέσεις που δημιουργούνται από το Quartz Composer 3.

Αν δεν μπορείτε να διαπιστώσετε ποια έκδοση του Quartz Composer χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία μιας προσθήκης, δοκιμάστε να την εγκαταστήσετε για να δείτε αν αναγνωρίζεται από το Pixelmator.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στη ρίζα του Mac σας.
  2. Μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη χρηστών> Συνθέσεις. Τοποθετήστε τις προσθήκες που έχετε λάβει σε αυτόν το φάκελο.
  3. Αν το Pixelmator εκτελείται, κλείστε το και στη συνέχεια ανοίξτε ξανά.
  4. Αν το plug-in είναι συμβατό με το Pixelmator, θα το βρείτε κάτω από το φίλτρο> Quartz Composer. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει και τα υπάρχοντα δευτερεύοντα μενού.

Η επιλογή της εγκατάστασης προσθηκών στο Pixelmator προσφέρει πολλά υποσχέσεις, αν και η επιλογή είναι λίγο περιορισμένη τη στιγμή της γραφής. Καθώς το Pixelmator εξελίσσεται σε πιο ισχυρό επεξεργαστή φωτογραφιών, ωστόσο, μια μεγαλύτερη βάση χρηστών θα τονώσει τη μεγαλύτερη παραγωγή πιο συναρπαστικών μονάδων πυρήνα εικόνας και συνθέσεων Quartz Composer.