Η νομιμότητα των προσωπικών πομπών FM

Δεδομένου του βαθμού ρύθμισης του ραδιοφάσματος, παραβιάζετε τον νόμο εάν ακούτε μουσική από το iPhone σας όταν συνδέεται σε έναν προσωπικό πομπό FM ;

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές ρυθμίζονται σε μεγάλο βαθμό σε όλο τον κόσμο, και στις ΗΠΑ η FCC έχει αυτή την ευθύνη.

Θεωρητικά, κάθε συσκευή που φέρει την ετικέτα είναι νόμιμη, τόσο ως προς την κατασκευή όσο και ως προς τη χρήση της. Ωστόσο, το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό. Οι πιθανότητες να βρεθείτε στο πρόβλημα για να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή που σπάει ή λυγίζει τους κανόνες είναι εξαιρετικά απίθανο, αλλά το γεγονός είναι ότι πολλοί πομποί είτε φλερτάρουν είτε καταργούν τους κανόνες της FCC.

Τους πομπούς FM και τους κανονισμούς FCC

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το τμήμα του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων που βρίσκεται μεταξύ 87,9 και 107,9 MHz έχει οριστεί για ραδιοφωνικές εκπομπές FM.

Η πρόθεση των κανονισμών της FCC είναι να αποτρέψει μια ηλεκτρονική συσκευή από την άντληση παρεμβολών σκουπιδιών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και άλλες νόμιμες χρήσεις του ραδιοφάσματος. Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια ως προς το πόσο παρεμβολές μπορεί να δημιουργήσει μια συσκευή και συσκευές που συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς μπορούν να σφραγιστούν με ένα σήμα FCC και περιπλοκή που δηλώνει ότι οι συσκευές είτε συμμορφώνονται ή επαληθεύονται.

Εάν ένας προσωπικός πομπός FM πληροί τις οδηγίες της FCC για FM, θα φέρει την ακόλουθη "δήλωση συμμόρφωσης FCC", η οποία ουσιαστικά αναφέρει ότι η εν λόγω συσκευή έχει ελεγχθεί και επαληθευτεί ότι πληροί τα όρια FCC σχετικά με τις εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων. Ακολουθεί η δήλωση:

"Αυτή η συσκευή συμμορφώνεται με το μέρος 15 των Κανόνων FCC. Η λειτουργία υπόκειται στις ακόλουθες δύο συνθήκες: (1) Αυτή η συσκευή μπορεί να μην προκαλεί επιβλαβείς παρεμβολές και (2) αυτή η συσκευή πρέπει να δέχεται τυχόν παρεμβολές, συμπεριλαμβανομένων των παρεμβολών που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητη λειτουργία.

Ωστόσο, ακόμα και αν αγοράσετε έναν πομπό FM που φέρει δήλωση συμμόρφωσης, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι πραγματικά κάνει. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα εργαστήρια NPR , περίπου το τριάντα τοις εκατό των πομπών που παρατηρήθηκαν στην άγρια ​​φύση ξεπέρασαν τους περιορισμούς της FCC στην εκπομπή. Στην πραγματικότητα, η NPR πολέμησε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να σταματήσει τις επιχειρήσεις να παράγουν και να πωλούν υπερμεγεθούς πομπούς FM.

Τυχαίο πειρατικό ή αθώο καταναλωτή

Οι κυρώσεις για την παραγωγή και την πώληση πομπών FM υπερβολικής ισχύος είναι εξαιρετικά απότομες, αλλά ισχύουν για τον κατασκευαστή και όχι για τον καταναλωτή. Είναι εξαιρετικά απίθανο, δεδομένου του αριθμού των πομπών FM εκεί έξω και της κινητής φύσης της χρήσης ενός στο αυτοκίνητό σας, ότι η FCC θα διαθέτει τους πόρους ή την ικανότητα να σας παρακολουθεί, ακόμα κι αν ενδιαφέρονται. Η λειτουργία ενός σταθερού, ισχυρού πομπού είναι αυτό που τείνει να κάνει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τούτου λεχθέντος, ο συντονισμός του πομπού FM σε μια κενή συχνότητα είναι καλό για εσάς και τους συναδέλφους σας. Η μουσική σας θα ακούγεται πολύ καλύτερα, δεν θα υποφέρει από παρεμβολές και ο τύπος στο αυτοκίνητο δίπλα σας δεν θα χρειαστεί να ακούσει να μπαίνει και να βγαίνει ενώ προσπαθεί να ακούσει το NPR . Ορισμένοι πομποί μπορούν να ανιχνεύσουν αυτόματα μια κενή συχνότητα και υπάρχουν επίσης μερικά διαφορετικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την εμπειρία του πομπού σας FM, ακόμη και αν η συσκευή σας δεν διαθέτει αυτό το είδος λειτουργιών.