Αντικαταστήστε τους αισθητήρες και τις κάμερες οπίσθιας προβολής

Καλύτερα από έναν καθρέπτη Blind Spot

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η αναστροφή σε θέσεις στάθμευσης και η παράλληλη στάθμευση ενδέχεται να μην έχουν ως αποτέλεσμα πολλούς θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς από την οδήγηση υψηλής ταχύτητας, αλλά αυτές οι καταστάσεις χαμηλής ταχύτητας οδήγησης αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι όλων των ατυχημάτων. Ο κύριος λόγος για τον οποίο η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας έχει ως αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα είναι ότι τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά έχουν τυφλά σημεία που δυσκολεύουν να δουν πεζούς, αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βοηθήσετε στην εξάλειψη αυτών των τυφλών σημείων, αλλά οι πίσω κάμερες και οι αισθητήρες στάθμευσης είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες.

Κάμερες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Οι καθρέπτες τυφλών σημείων μπορούν να σας βοηθήσουν όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας, αλλά μια καλά τοποθετημένη κάμερα μπορεί να εξαλείψει αποτελεσματικά τα τυφλά σημεία. Αυτές οι κάμερες είναι επίσης ευκολότερες στη χρήση, καθώς η οθόνη βίντεο βρίσκεται συχνά στην παύλα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που έχουν περιορισμένη κινητικότητα, γεγονός που μπορεί να τους δυσκολευτεί να γυρίσουν σωματικά για να ελέγξουν τυφλά σημεία.

Οι περισσότερες κάμερες τυφλών σημείων χρησιμοποιούν φακούς ψαρέματος, οι οποίοι τους επιτρέπουν να παρέχουν μια πολύ ευρεία οπτική γωνία για ό, τι βρίσκεται πίσω από ένα όχημα προκαλώντας έναν τύπο παραμόρφωσης φακού . Οι φακοί Fisheye δεν είναι πολύ καλοί στη συλλογή απομακρυσμένων αντικειμένων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για κάμερες εφεδρικών αντιγράφων. Ορισμένες κάμερες τυφλών σημείων έχουν επίσης ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού ή νυχτερινής όρασης , ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σκοτάδι.

Αισθητήρες στάθμευσης

Οι αισθητήρες στάθμευσης έχουν την ίδια λειτουργία που κάνουν οι κάμερες ασφαλείας, αλλά δεν παρέχουν οπτικές πληροφορίες. Αντ 'αυτού, έχουν σχεδιαστεί για να προειδοποιήσουν τον οδηγό εάν υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο. Εάν ένα παιδί ή ένα ζώο περπατά πίσω από το όχημα όταν δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας, αυτός ο τύπος αισθητήρα μπορεί να ενεργοποιήσει έναν συναγερμό που θα επιτρέψει στον οδηγό να σταματήσει εγκαίρως.

Ορισμένοι αισθητήρες στάθμευσης είναι επίσης ενσωματωμένοι σε αυτοματοποιημένα συστήματα στάθμευσης. Αυτοί οι αισθητήρες παρέχουν δεδομένα σε έναν υπολογιστή ο οποίος είναι στη συνέχεια σε θέση να υπολογίσει τις κατάλληλες γωνίες διεύθυνσης και την επιτάχυνση που απαιτείται για να σταθμεύσει. Τα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης στη συνέχεια ενημερώνουν τον οδηγό για το πότε και πόσο να γυρίσει, ενώ τα πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα μπορούν να σταθμεύσουν το όχημα.

Αρχικός εξοπλισμός

Οι εφεδρικές κάμερες και οι αισθητήρες στάθμευσης είναι διαθέσιμοι τόσο ως αρχικός εξοπλισμός όσο και από την αγορά ανταλλακτικών. Οι εφεδρικές κάμερες αρχικού εξοπλισμού είναι συνήθως ενσωματωμένες στα συστήματα ψυχαγωγίας, αφού τα περισσότερα συστήματα πληροφοριών και πλοήγησης έχουν ενσωματωμένες οθόνες πλήρους χρώματος LCD.

Ορισμένα οχήματα είναι ενσύρματα για κάμερες ασφαλείας ή αισθητήρες στάθμευσης, παρόλο που στην πραγματικότητα δεν έρχονται με αυτήν την επιλογή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι συνήθως εφικτή η εγκατάσταση εξαρτημάτων μετά την αγορά ή εξαρτημάτων OEM χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Λύσεις μετά την αγορά

Υπάρχει μια σειρά από επιλογές αγοράς μετά την πώληση για αυτοκίνητα και φορτηγά που δεν προέρχονται από το εργοστάσιο με εφεδρική φωτογραφική μηχανή. Ορισμένοι προμηθευτές εξαρτημάτων προσφέρουν επίσης αισθητήρες στάθμευσης, αλλά συνήθως δεν υπάρχει καμία τιμή ή πλεονέκτημα εργασίας για την εγκατάσταση αισθητήρων αντί για κάμερα.

Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές οπίσθιας προβολής τοποθετούνται στην πινακίδα κυκλοφορίας, αλλά μερικές μπορούν να συνδεθούν με τον προφυλακτήρα ή αλλού. Υπάρχουν επίσης ασύρματες και ενσύρματες επιλογές, αν και οι ενσύρματες κάμερες παρέχουν συνήθως καλύτερη ποιότητα εικόνας με λιγότερες πιθανότητες καθυστέρησης ή παρεμβολών.

Οι ασύρματες κάμερες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έρχονται συχνά με οθόνες LCD που διαθέτουν ενσωματωμένους δέκτες, αλλά η ροή βίντεο από μια ενσύρματη κάμερα μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τρόπους. Ορισμένα συστήματα ψυχαγωγίας έχουν βοηθητικές εισόδους βίντεο τις οποίες μπορεί να συνδέσει μια εφεδρική φωτογραφική μηχανή, όπως και πολλές μονάδες κεφαλής βίντεο . Εάν αυτό δεν είναι επιλογή, οποιαδήποτε LCD που είναι αρκετά μικρή για να τοποθετηθεί στην ταμπέλα θα λειτουργήσει συνήθως.