Ο περίεργος και ο αθέμιτος θερμαντήρας αυτοκινήτων μυρίζει

Ανάλογα με το πού ζείτε, το σύστημα HVAC του αυτοκινήτου σας μπορεί να δει χρήση κάθε μέρα του έτους, μόνο το καλοκαίρι, μόνο το χειμώνα ή κάπου ενδιάμεσα. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τη θερμότητα ή τον κλιματισμό στο αυτοκίνητό σας, δεν υπάρχει τίποτα σαν να στρέφεται ο θερμοστάτης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να χτυπάει στο πρόσωπο με μια έκρηξη αηδιαστικών μυρωδιών του αυτοκινήτου .

Είτε ο θερμαντήρας σας είτε ο A / C μυρίζουν ασθενώς γλυκιά, απλώς ζεστός, ακάθαρτος όπως καουτσούκ καψίματος ή σαφώς ούρα, όλες αυτές οι διαφορετικές μυρωδιές μεγάλου θερμαντήρα αυτοκινήτων μπορούν να συσχετιστούν με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο σημαίνει ότι το καθένα έχει επίσης τη δική του ειδική καθοδήγηση .

Έτσι, ενώ δεν υπάρχει ασημένια σφαίρα για να αφαιρέσετε κάθε κακή μυρωδιά αυτοκινήτου, η λήψη ενός τελευταίου ρολογιού μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι τα έξι πιο κοινά οσμή HVAC κακό αυτοκίνητο και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτούς.

Πρώτη μυρωδιά: σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμνου δεν μυρίζει κακά, δεν ανήκει επίσης σε ένα αυτοκίνητο. Εκτός αν τρώτε τηγανίτες στο αυτοκίνητό σας, οπότε συνεχίστε, τρελός ιδιοφυΐας. Jonathan Kim / Stone / Getty

Ο πιθανός ένοχος: Διαρροή πυρήνα θερμαντήρα

Εναλλακτικός ένοχος: Κάποιος που τρώει το Krispy Kreme στο πίσω κάθισμα

Μια από τις πιο κοινές μυρωδιές κακό αυτοκινήτων που μπορείτε να βγείτε από ένα σύστημα HVAC δεν είναι πάντα δυσάρεστη. Μερικοί άνθρωποι το περιγράφουν ως μυρωδιές σαν σιρόπι εν γένει, ενώ άλλοι λένε ότι είναι πιο ασθενικά γλυκό ή ακόμα και ένα μείγμα πικρών και γλυκών.

Είναι επίσης αρκετά συνηθισμένο να βρεθεί αυτή η συγκεκριμένη μυρωδιά δυσάρεστη, παρά το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι την περιγράφουν ως παρόμοια με το σιρόπι σφενδάμου. Εάν είχατε ποτέ την ατυχία να δοκιμάσετε αντιψυκτικά, η μνήμη ισχυρών μυρωδιών που σχετίζεται με αυτή τη γεύση μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν σας αρέσει αυτή η ιδιαίτερη μυρωδιά.

Ο συλλογισμός είναι ότι όταν μυρίσετε κάτι γλυκό από τις οπές σας, ο συνηθισμένος ένοχος είναι ένας διαρρέων πυρήνας θερμαντήρα. Το αντιψυκτικό μυρίζει γλυκιά και όταν διαρρέει στο κουτί θερμαντήρα, αυτή η μυρωδιά θα διαδοθεί σε όλο το αυτοκίνητό σας.

Εάν είστε άτυχοι, ίσως παρατηρήσετε επίσης ότι τα παράθυρά σας έχουν ομίχλη σε σχέση με αυτό το πρόβλημα. Ο λόγος που είναι άτυχος είναι ότι το αντιψυκτικό δημιουργεί μια ακαθάριστη ταινία στο παρμπρίζ που μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί.

Η διόρθωση: Εάν ο πυρήνας του θερμαντήρα σας διαρρέει, η μόνη πραγματική λύση είναι να το αντικαταστήσει. Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή, λόγω του πόσο δαπανηρή είναι η επισκευή, η παράκαμψη του πυρήνα του θερμαντήρα και η χρήση ενός θερμαντήρα ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή άλλης εναλλακτικής θέρμανσης αυτοκινήτου είναι ένα μέτρο διακοπής λειτουργίας που μπορεί να λειτουργήσει.

Οσμή δύο: Μύκητα

Αυτό είναι που ένας υπολογιστής σκέφτεται μούχλα μοιάζει. Αυτό είναι αηδιαστικό. Δεν θέλετε το αυτοκίνητό σας να μυρίζει σαν αυτό φαίνεται. JUAN GAERTNER / SCIENCE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ / Getty

Ο πιθανός ένοχος: Συλλογή νερού στο κουτί θερμαντήρα

Εναλλακτικός ένοχος: Το αυτοκίνητό σας διαρρέει κάπου αλλού (π.χ. παρμπρίζ, πώμα κλπ)

Η δεύτερη πιο κοινή κακή μυρωδιά θερμαντήρα αυτοκινήτων προκαλείται από το ωίδιο που μπορεί να αναπτυχθεί όταν το κουτί θερμαντήρα παραμένει υγρό αντί να στεγνώσει.

Τα κιβώτια θέρμανσης σχεδιάζονται συνήθως με σωλήνες αποστράγγισης, οι οποίοι επιτρέπουν την απόρριψη της συμπύκνωσης. Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ μια λακκούβα με καθαρό νερό κάτω από το αυτοκίνητό σας, ειδικά με τον κλιματισμό να τρέχει, ίσως στάζει από το κουτί του θερμαντήρα.

Κάθε φορά που κάτι αποτρέπει την σωστή αποστράγγιση του κουτιού θέρμανσης, το νερό μπορεί να συγκεντρωθεί και μπορεί να καταλήξει σε μούχλα, μούχλα, μυρωδιά. Συνήθως, η κατάργηση του μπλοκαρίσματος θα διορθώσει το πρόβλημα. Ωστόσο, ενδέχεται να απαιτηθούν και άλλες διορθωτικές ενέργειες για να καθαρίσετε τη μυρωδιά. Και εάν το νερό εισέρχεται στο αυτοκίνητο με άλλα μέσα, τότε θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα μούχλας ή ωίδιο.

Η επιδιόρθωση: Αποσυνδέστε την αποστράγγιση του κουτιού του θερμαντήρα ή στερεώστε τη διαρροή, αφήστε τα πάντα να στεγνώσουν και ελπίζετε για το καλύτερο. Εάν η μυρωδιά δεν πάει μακριά, ίσως χρειαστεί να λάβετε πρόσθετα μέτρα για να απαλλαγείτε από το υπολειμματικό ωίδιο.

Μυρωδιά Τρία: Πυρκαγιά πλαστικό

Εάν το αυτοκίνητο μυρίζει σαν πυρκαγιά ελαστικών, ίσως επειδή οδηγήσατε με πυρκαγιά ελαστικών. Αλλά ποτέ δεν πονάει να ελέγξει. Φρέντερμιτ Νεμέμα / Φωτολυβραχή / Getty

Ο πιθανός ένοχος: κινητήρας ανεμιστήρα
Εναλλακτικός ένοχος: Αντίσταση φυσητήρα, άλλα ηλεκτρονικά, λάδι καύσης, συμπλέκτης ή φρένα

Όταν παίρνετε μια καυτή πλαστική ή καουτσούκ μυρωδιά από τις οπές σας μόνο μετά την ενεργοποίηση του θερμαντήρα, με τον φυσητήρα, συνήθως πρόκειται να σχετίζεται με ένα στοιχείο όπως ένα μοτέρ ανεμιστήρα, αντίσταση, ή κάποια άλλα σχετικά ηλεκτρονικά ζεσταίνουν.

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια μυρωδιά, όμως, και δεν έχουν όλα αυτά να κάνουν με τη θερμάστρα του αυτοκινήτου σας. Για παράδειγμα, η καύση μυρωδιές από το πετρέλαιο που χτυπά την πολλαπλή εξαγωγής, ή από τα φρένα που έχουν κολλήσει ή από έναν ολισθαίνοντα συμπλέκτη μπορούν να μπουν μέσα στο αυτοκίνητό σας μέσω της εισαγωγής καθαρού αέρα.

Εάν παρατηρήσετε ότι δεν εμφανίζεται μια μυρωδιά με τον ανεμιστήρα HVAC στην ανακυκλοφορία, αλλά εμφανίζεται όταν ενεργοποιείτε την εισαγωγή του φρέσκου αέρα, πιθανότατα προέρχεται από το εξωτερικό του οχήματος.

Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες καψίματος μυρωδιές μέσα και γύρω από ένα αυτοκίνητο περιλαμβάνουν:

Η επιδιόρθωση: Εντοπίστε το στοιχείο που ζεσταίνεται ή αποτυγχάνει και αντικαταστήστε το.

Οσμή Τέσσερις: Μη πλαστική μυρωδιά καύσης

Ο καπνός από τους αεραγωγούς σας και η μυρωδιά της καύσης οργανικής ύλης μπορεί να σημαίνει ότι έχετε μια μικρή φωτιά που πηγαίνει στο κουτί του θερμαντήρα σας, που δεν είναι κάτι που θέλετε να έχετε στο κουτί του θερμαντήρα σας καθόλου. Mark Williamson / Photolibrary / Getty

Ο πιθανός ένοχος: Τα φύλλα ή άλλα υλικά βρίσκονται σε φωτιά μέσα στο κουτί του θερμαντήρα σας

Εναλλακτικός ένοχος: ο επιβάτης αγνοεί το σήμα που δεν καπνίζει

Παρόλο που δεν είναι τρομερά κοινό, είναι δυνατό τα ξένα υλικά να καταλήξουν μέσα στο κουτί του θερμαντήρα σας. Τυπικά, τα φύλλα θα εισέλθουν μέσα από την πρόσληψη καθαρού αέρα, και θα συσσωρευτούν στο κιβώτιο θερμαντήρα, και μπορεί ακόμη και να συσκευάζονται στο κλουβί σκίουρου. Τα νεότερα οχήματα που χρησιμοποιούν φίλτρα αέρα καμπίνας εμποδίζουν αυτό να συμβεί, αλλά είναι δυνατόν με πολλά παλαιότερα οχήματα.

Εάν δεν υπάρχει υγρασία στο κουτί του θερμαντικού σώματος, τα φύλλα ή άλλα υλικά μπορεί να είναι αρκετά ξηρά για να αναφλεγούν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μικρή πυρκαγιά μέσα στο κουτί του θερμαντήρα. Αυτό δεν είναι εξαιρετικά ασφαλές, οπότε αν μυρίσετε κάτι που καίει και βλέπετε τον καπνό που προέρχεται από τις οπές σας, ίσως να θέλετε να ανησυχείτε.

Η επιδιόρθωση: Αφαιρέστε το κουτί θερμαντήρα και καθαρίστε το.

5η μυρωδιά: σάπια αυγά

Herianus Herianus / EyeEm / Getty Images

Ο πιθανός ένοχος: ο καυστικός καταλύτης

Εναλλακτικός ένοχος: Παλαιό λάδι με γρανάζια

Παρόλο που μπορείτε να πάρετε μια σάπια μυρωδιά από τα αυτιά σας, αυτή είναι μια μυρωδιά που σχεδόν πάντα προέρχεται από το εξωτερικό χώρο των επιβατών.

Για να το δοκιμάσετε, μπορείτε να προσπαθήσετε να δώσετε προσοχή όταν παίρνετε ένα whiff της μυρωδιάς υδρόθειο. Αν το μυρίσετε μόνο με την πρόσληψη του φρέσκου αέρα, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί, τότε τραβάει το αυτοκίνητο.

Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του τύπου οσμής είναι το υδρόθειο από τον καταλυτικό μετατροπέα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από προβλήματα καυσίμου καταλυτικού μετατροπέα ή καυσίμου.

Η άλλη πιθανή αιτία είναι το παλιό λιπαντικό, όπως ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή διαφορικό, το οποίο μπορεί επίσης να μυρίζει σαν θείο. Και στις δύο περιπτώσεις, η έξοδος του φρέσκου αέρα μέχρι να φτάσετε στο πρόβλημα θα βοηθήσει να διατηρηθεί η μυρωδιά έξω.

Μια άλλη πιθανή αιτία αυτού του είδους ζητήματος είναι μια ξένη ουσία που εισάγεται στην πρόσληψη φρέσκου αέρα, η οποία είναι ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι κάποιος θα μπορούσε να έχει βάλει μια βρωμιά βρωμιά στο σύστημα HVAC σας όταν δεν έψαχνες. Σκληρό, αλλά αποτελεσματικό.

Η επιδιόρθωση: Αφήστε την εισαγωγή του φρέσκου αέρα μακριά μέχρι να ληφθεί μέριμνα για τη βασική αιτία της οσμής.

Έξι μυρωδιά: Ούρα

Εάν μυρίζετε τα ούρα στο αυτοκίνητό σας, είναι πιθανώς μόνο ούρα. Μην κατηγορείτε όμως τον Fido. Είναι πιθανώς ένας σκίουρος ή ένας αρουραίος που είναι τοποθετημένος στο κουτί του θερμαντήρα σας. AC / Stone / Getty

Ο πιθανός ένοχος: Κάποιο πλάσμα έχει ουρήσει στην πρόσληψη καθαρού αέρα

Εναλλακτικός ένοχος: Καλύτερα αριστερά

Δεν υπάρχουν λόγια για λεζάντες. Είναι χειμώνας, και είναι κρύο, και θέλετε απλά μια ζέστη από τη θερμάστρα του αυτοκινήτου σας. Αλλά όταν την ενεργοποιείτε, είστε καυλωμένοι με τσιμπή, ή τουλάχιστον μυρίζει σαν να ήταν.

Αλλά τι θα μπορούσε να είναι στον κόσμο; Εάν τα σάπια αυγά μπορεί να σημαίνουν έναν κακό καταλυτικό μετατροπέα, σίγουρα υπάρχει κάποιο συστατικό που μπορεί να μυρίζει σαν ούρα, σωστά;

Δυστυχώς, όταν πρόκειται για τη θερμάστρα αυτοκινήτου σας, τα ούρα συνήθως σημαίνει μόνο ούρα. Η πιο συνηθισμένη κατάσταση περιλαμβάνει ένα μικρό πλάσμα, συνήθως ένα σκίουρο ή ένα τρωκτικό, που πηγαίνει στην είσοδο φρέσκου αέρα και ίσως ακόμη και να διαμένει στο κουτί του θερμαντήρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα βρείτε ακόμη υλικά φωλεοποίησης στο κουτί του θερμαντικού σώματος ή θα συσκευάζονται στον κλωβό του κινητήρα του φυσητήρα, κατά την αποσυναρμολόγηση του κιβωτίου του θερμαντήρα.

Ό, τι και να κάνει το πλάσμα εκεί, η μυρωδιά των ούρων σημαίνει ότι έχει κάνει την επιχείρησή του είτε στην πρόσληψη καθαρού αέρα, στο κουτί θερμαντήρα, στους αγωγούς είτε αλλού, και η ενεργοποίηση του θερμαντήρα κλοτσιάζει τη μυρωδιά σε υψηλή ταχύτητα. Η μόνη λύση είναι να αποσυναρμολογήσετε το σύστημα, να αφαιρέσετε οποιοδήποτε ξένο υλικό και να το καθαρίσετε όσο καλύτερα μπορείτε.

Η επιδιόρθωση: Πάρτε τα πάντα μακριά και καθαρίστε το, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε κάποιο είδος πλέγματος για να αποφύγετε αυτό να ξανασυμβεί.