Τι κάνει μια μυρωδιά αυτοκινήτου κακή;

Ερώτηση: Γιατί το αυτοκίνητό μου μυρίζει άσχημα;

Δεν είμαι ένας τεράστιος ανεμιστήρας ολόκληρης της "μυρωδιάς του νέου αυτοκινήτου", αλλά το αυτοκίνητό μου αρχίζει να μυρίζει λίγο ώριμο και αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω γι 'αυτό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθετε ακριβώς γιατί το αυτοκίνητό μου μυρίζει άσχημα και υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω γι 'αυτό εκτός από το να κυλήσω τα παράθυρα ή να συνδέω τη μύτη μου;

Απάντηση:

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που το αυτοκίνητο μπορεί να μυρίσει άσχημα, και μερικά από αυτά είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν από άλλα. Ορισμένες αιτίες κακών οσμών αυτοκινήτων είναι μηχανικής φύσης, και έχοντας το πρόβλημα σταθερό τελικά θα μακρυά από τη μυρωδιά. Άλλες μυρωδιές μπορούν να αντιμετωπιστούν με το αερισμό του αυτοκινήτου σας, γυρίζοντας σε μια λύση χαμηλής τεχνολογίας όπως σόδα ή ξυλάνθρακα, ή πηγαίνοντας υψηλής τεχνολογίας με έναν ιονιστή ή καθαριστή αέρα .

Παρακολουθήστε την κακή μυρωδιά του αυτοκινήτου σας

Ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που το αυτοκίνητο μπορεί να μυρίζει άσχημα, εμπίπτουν σε δύο βασικές κατηγορίες: μυρωδιές που συνδέονται με ένα μηχανικό ζήτημα και μυρίζουν με εξωτερική αιτία.

Οι δυσάρεστες οσμές που σχετίζονται με τα μηχανικά προβλήματα μπορεί να υποδεικνύουν έναν προβληματικό πυρήνα θερμαντήρα, δυσλειτουργικό καταλυτικό μετατροπέα, διαρροή πετρελαίου και πολλά άλλα θέματα. Οι εξωτερικές πηγές μπορούν να περιλαμβάνουν τα πάντα, από τον καπνό τσιγάρων σε ένα πορτοκάλι που έλασης κάτω από το κάθισμα πριν από έξι μήνες.

Εάν έχετε έναν μηχανικό που εμπιστεύεστε, μπορείτε να πάρετε τις εικασίες από όλη αυτή τη διαδικασία, παίρνοντας ακριβώς το αυτοκίνητό σας για μια φορά. Με τον ίδιο τρόπο που μια καλή τεχνική μπορεί συχνά να διαγνώσει ένα πρόβλημα απλώς ακούγοντάς την, οι πιο έμπειροι μηχανικοί μπορούν να πάρουν ένα γρήγορο μυρωδιά και να σας πει αν αυτή η άσχημη μυρωδιά είναι ένας καμένος συμπλέκτης ή τα ερείπια του μεσημεριανού σάκου κάποιου που χάνεται στο πίσω κάθισμα.

Εδώ είναι μια γρήγορη μείωση, αν θέλετε να δοκιμάσετε τη διάγνωση κακή μυρωδιά αυτοκινήτου σας στο σπίτι:

Ανεξάρτητα από το ποια είναι η πηγή της κακής μυρωδιάς, εάν προκαλείται από ένα μηχανικό πρόβλημα, τότε η λύση είναι να διορθωθεί το πρόβλημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το πετρέλαιο που διαρρέει πάνω στην πολλαπλή, η μυρωδιά συχνά θα επιμείνει μετά την επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο, τελικά θα πάει μακριά.

Η ενασχόληση με άλλες κακές οσμές αυτοκινήτων

Όπως μηχανικές βλάβες που προκαλούν κακές μυρωδιές αυτοκινήτων, η λύση για άλλες προσβλητικές οσμές είναι να αφαιρέσετε την πηγή. Αν έχετε να μιλήσετε με μια μυρωδιά καπνού τσιγάρου, ή κάτι σαν μια μυρωδιά ψήνεται σε υγρό σκυλί, τότε η πηγή είναι προφανής. Εάν είναι μυστηριώδης οσμή που δεν μπορεί να εντοπιστεί σε μια μηχανική αποτυχία, τότε θα πρέπει να κατεβείτε και να κοιτάξετε κάτω από τα καθίσματα, στον κορμό και παντού.

Μόλις είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν χαμένα είδη παντοπωλείων κάτω από τα καθίσματα, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά.

Στις πιθανές λύσεις περιλαμβάνονται τα παλιά πρότυπα όπως η μαγειρική σόδα και ο ξυλάνθρακας, ενώ οι επιλογές υψηλής τεχνολογίας περιλαμβάνουν καθαριστές αέρα, ιονιστές και ακόμη και το αυτοκίνητό σας έχει υποστεί επεξεργασία με γεννήτρια όζοντος. Μπορείτε επίσης να καλύψετε τη μυρωδιά με ένα αποσμητικό χώρου, αλλά αυτό είναι προσωρινό μέτρο στην καλύτερη περίπτωση.

Απορρόφηση κακών μυρωδιών αυτοκινήτων

Η σόδα ψησίματος και ο ξυλάνθρακας είναι και οι δύο ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απορροφήσουν τις κακές οσμές και εργάζονται σε αυτοκίνητα όπως και οπουδήποτε αλλού. Για παράδειγμα, εάν το χαλί στο αυτοκίνητό σας μυρίζει, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε να εξαπλωθεί σε κάποια σόδα ψησίματος, αφήνοντας το να ρυθμιστεί για λίγο και στη συνέχεια να το ανακινήσετε.

Ο ξυλάνθρακας είναι ακόμα πιο εύκολος στη χρήση, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε στο αυτοκίνητό σας και να το αφήσετε εκεί για λίγο. Ο ξυλάνθρακας θα απορροφήσει κακές οσμές, μετά από τις οποίες μπορείτε να το αφαιρέσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι μόνο που πρέπει να κάνετε.

Ιονιστές και καθαριστές για μυρωδιές κακών αυτοκινήτων

Οι ιονιστές αέρος του αυτοκινήτου λειτουργούν εκπέμποντας ιόντα, το οποίο υποτίθεται ότι έχει ως αποτέλεσμα τα μόρια που συνθέτουν τα αλλεργιογόνα και τις οσμές να κολλάνε στις επιφάνειες αντί να επιπλέουν στον αέρα. Οι καθαριστές παίρνουν στην πραγματικότητα τον αέρα από το εσωτερικό του οχήματός σας, το περνούν από ένα φίλτρο και συλλαμβάνουν τις ακαθαρσίες με αυτόν τον τρόπο. Τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις δύο αυτές συσκευές, ανάλογα με τη σοβαρότητα και την πηγή της μυρωδιάς με την οποία ασχολείστε.