Πώς να δοκιμάσετε μια οθόνη υπολογιστή που δεν λειτουργεί

Τίποτα στην οθόνη; Εδώ είναι πώς να ελέγξετε σωστά την οθόνη του υπολογιστή σας

Δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη σας; Ευτυχώς, η δοκιμή μιας οθόνης είναι ένα από τα πιο εύκολα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων υπολογιστή.

Δοκιμάζοντας πλήρως την οθόνη σας χρησιμοποιώντας μια λογική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η οθόνη σας λειτουργεί ή δεν λειτουργεί σωστά και στη συνέχεια να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει και να λειτουργήσει.

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να ελέγξετε την οθόνη σας.

Χρόνος που απαιτείται: Η δοκιμή μιας οθόνης μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως πολύ περισσότερο, ανάλογα με την αιτία του προβλήματος

Πώς να δοκιμάσετε μια οθόνη υπολογιστή που δεν λειτουργεί

  1. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας είναι ενεργοποιημένη! Ορισμένες οθόνες έχουν περισσότερα από ένα κουμπιά ή διακόπτη τροφοδοσίας - ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα ενεργοποιημένα.
  2. Ελέγξτε τις συνδέσεις του καλωδίου τροφοδοσίας που έχουν αποσυνδεθεί . Η οθόνη σας μπορεί να λειτουργεί καλά και το μοναδικό πρόβλημά σας μπορεί να είναι ένα χαλαρό ή αποσυνδεδεμένο καλώδιο τροφοδοσίας οθόνης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για τυχόν προσαρμογείς καλωδίων που δεν είναι πλήρως ασφαλισμένοι, όπως ένας μικρός σύνδεσμος που συνδέει καλώδιο HDMI ή DVI με βύσμα VGA ή αντίστροφα.
    1. Σημείωση: Ένα καλώδιο τροφοδοσίας οθόνης που αποσυνδέθηκε μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματός σας εάν η φωτεινή ένδειξη λειτουργίας της οθόνης είναι εντελώς σβηστή.
  3. Ελέγξτε εάν οι συνδέσεις καλωδίων δεδομένων έχουν αποσυνδεθεί. Και πάλι, η οθόνη σας μπορεί να ανάβει χωρίς πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να φτάσει σε καμία πληροφορία, επειδή το καλώδιο που συνδέει την οθόνη σας με τον υπολογιστή σας είναι αποσυνδεδεμένο ή χαλαρό.
    1. Σημείωση: Ένα καλώδιο δεδομένων αποσυνδεδεμένης οθόνης μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματός σας εάν η φωτεινή ένδειξη λειτουργίας της οθόνης είναι ενεργοποιημένη, αλλά είναι πορτοκαλί ή κίτρινο αντί για πράσινο.
  4. Γυρίστε εντελώς τις ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης της οθόνης. Η οθόνη σας ενδέχεται να εμφανίζει πληροφορίες, αλλά δεν μπορείτε να την δείτε, επειδή αυτές οι ρυθμίσεις εμφάνισης είναι πολύ σκούρες.
    1. Σημείωση: Οι περισσότερες οθόνες έχουν σήμερα μία ενιαία διασύνδεση οθόνης για όλες τις ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της φωτεινότητας και της αντίθεσης. Εάν αποδειχθεί ότι η οθόνη σας δεν λειτουργεί καθόλου, τότε πιθανότατα δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτή τη διασύνδεση. Μια παλαιότερη οθόνη μπορεί να έχει χειροκίνητα κουμπιά για την προσαρμογή αυτών των ρυθμίσεων.
  1. Δοκιμάστε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί σωστά συνδέοντας μια άλλη οθόνη που είστε βέβαιοι ότι λειτουργεί σωστά στον υπολογιστή σας. Η οθόνη σας μπορεί να λειτουργεί καλά αλλά ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην στέλνει πληροφορίες σε αυτήν.
      • Αν και η νέα οθόνη που συνδέσατε δεν εμφανίζει τίποτα, προχωρήστε στο Βήμα 6.
  2. Εάν η νέα οθόνη που συνδέσατε εμφανίζει πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, προχωρήστε στο Βήμα 7.
  3. Σημαντικό: Κατά τη δοκιμή με τη νέα οθόνη, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το καλώδιο δεδομένων που συνοδεύει και όχι το καλώδιο από την αρχική οθόνη.
  4. Καθορίστε γιατί ο υπολογιστής σας δεν στέλνει πληροφορίες στην οθόνη σας . Εφόσον καμία οθόνη δεν λειτουργεί, γνωρίζετε τώρα ότι ο υπολογιστής δεν στέλνει πληροφορίες στην οθόνη. Με άλλα λόγια, έχετε αποδείξει ότι ο υπολογιστής σας, και όχι η οθόνη, είναι ο λόγος που δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη σας.
    1. Οι πιθανότητες είναι ότι η αρχική οθόνη λειτουργεί καλά, αλλά για παράδειγμα είναι κάτι άλλο, όπως μια αποσυνδεδεμένη ή ελαττωματική κάρτα γραφικών .
  5. Δοκιμάστε την αρχική οθόνη με ένα καλώδιο δεδομένων παρακολούθησης το οποίο γνωρίζετε ότι λειτουργεί . Είναι πιθανό η ίδια η οθόνη να λειτουργεί σωστά, αλλά δεν μπορεί να λάβει πληροφορίες από τον υπολογιστή, επειδή το καλώδιο που συνδέει την οθόνη με τον υπολογιστή δεν λειτουργεί πλέον.
    1. Σημείωση: Αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο δεδομένων από την οθόνη που δοκιμάσατε με επιτυχία στο βήμα 5. Εάν όχι, αγοράστε ένα καλώδιο δεδομένων παρακολούθησης αντικατάστασης για να δοκιμάσετε με.
    2. Σημείωση: Το καλώδιο δεδομένων σε ορισμένες παλαιότερες οθόνες είναι μόνιμα συνδεδεμένο στην οθόνη και δεν είναι αντικαταστάσιμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να παραλείψετε αυτό το βήμα και να προχωρήσετε στο Βήμα 8.
  1. Αντικαταστήστε την οθόνη. Δείτε τη λίστα με τις καλύτερες οθόνες για αγορά, εάν χρειάζεστε βοήθεια για να αποφασίσετε την αγορά μιας νέας οθόνης.
    1. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η οθόνη υπολογιστή δεν είναι συσκευή επισκευής από το χρήστη. Με άλλα λόγια - μην ανοίξετε την οθόνη και προσπαθήστε να την επιδιορθώσετε μόνοι σας. Αν θα προτιμούσατε να εξυπηρετήσετε την νεκρή σας οθόνη αντί να την αντικαταστήσετε, παρακαλώ αφήστε έναν επαγγελματία να το κάνει.