Τι είναι ένας διακόπτης DIP;

Ορισμός διακόπτη DIP

Παρόμοια με τους jumper , ένας διακόπτης DIP είναι ένας πολύ μικρός διακόπτης ή ομάδα διακοπτών που συνδέονται με πολλές παλαιότερες κάρτες ήχου , μητρικές κάρτες , εκτυπωτές, μόντεμ και άλλες ηλεκτρονικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι μικροδιαμορφωτές ήταν πολύ συνηθισμένοι σε παλαιότερες κάρτες επέκτασης ISA και χρησιμοποιήθηκαν συχνά για την επιλογή του IRQ και για τη διαμόρφωση των άλλων πόρων του συστήματος για την κάρτα. Όταν συνδεθεί στην πλακέτα κυκλώματος, το υλικολογισμικό της συσκευής μπορεί να διαβάσει τον μικροδιακόπτη για περαιτέρω οδηγίες σχετικά με τη συμπεριφορά της συσκευής.

Με άλλα λόγια, ένας διακόπτης DIP είναι αυτός που επιτρέπει σε μερικές παλαιότερες συσκευές υλικού υπολογιστή να χρησιμοποιηθούν με ιδιαίτερο τρόπο, ενώ οι νεώτερες έχουν ρυθμιστεί με εντολές λογισμικού και προγραμματιζόμενες μάρκες, όπως η αυτόματη ρύθμιση που υποστηρίζεται από συσκευές plug and play (π.χ. εκτυπωτές USB ) .

Για παράδειγμα, ένα παιχνίδι arcade μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν φυσικό διακόπτη για να ρυθμίσει τη δυσκολία του παιχνιδιού, ενώ οι νεώτερες μπορούν να ελέγχονται μέσω του προσαρτημένου λογισμικού επιλέγοντας μια ρύθμιση από μια οθόνη.

Σημείωση: Ο διακόπτης DIP είναι διπλός διακόπτης πακέτου εντός γραμμής, αλλά αναφέρεται κανονικά από τη συντομογραφία του.

DIP Switch φυσική περιγραφή

Κατά μία έννοια, όλοι οι μικροδιακόπτες εμφανίζουν το ίδιο με το ότι έχουν ένα μηχανισμό μεταγωγής στην κορυφή για να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους και πείροι στην κάτω πλευρά για να τους συνδέσουν στην πλακέτα κυκλωμάτων.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την κορυφή, μερικά είναι όπως η εικόνα εδώ (που ονομάζεται διαφανής διακόπτης DIP), όπου μπορείτε να γυρίσετε το διακόπτη πάνω ή κάτω για μια θέση on ή off, αλλά άλλοι δουλεύουν διαφορετικά.

Ο μικροδιακόπτης DIP είναι πολύ παρόμοιος με το ότι είναι προσαρμοσμένος με την ταλάντωση των διακοπτών προς μία κατεύθυνση.

Ο τρίτος τύπος διακόπτη DIP είναι ο περιστρεφόμενος διακόπτης που έχει τιμές που ευθυγραμμίζονται γύρω από τη μεσαία εναλλαγή και ο διακόπτης στρέφεται για να αντιμετωπίσει όποια τιμή είναι απαραίτητη για τη συγκεκριμένη διαμόρφωση (σαν μια όψη ρολογιού). Ένας κοχλίας συχνά είναι αρκετός για να μετατρέψει αυτά, αλλά άλλα είναι ακόμα μεγαλύτερα και πιο εύχρηστα.

Συσκευές που χρησιμοποιούν διακόπτες DIP

Οι μικροδιακόπτες σίγουρα δεν είναι τόσο διαδεδομένοι όσο ήταν, αλλά πολλές συσκευές εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν, επειδή είναι ανέφικτη η εφαρμογή και επιτρέπει την επαλήθευση των ρυθμίσεων της συσκευής χωρίς να ενεργοποιείται.

Ένα παράδειγμα ενός διακόπτη DIP που χρησιμοποιείται στις σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές είναι το ανοιχτήρι πόρτας γκαράζ. Οι διακόπτες παρέχουν τον κωδικό ασφαλείας που αντιστοιχεί στην πόρτα του γκαράζ. Όταν και οι δύο έχουν ρυθμιστεί σωστά, οι δύο μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με την ίδια συχνότητα χωρίς να χρειάζονται εξωτερικά προγράμματα λογισμικού για να κάνουν τις διαμορφώσεις.

Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν ανεμιστήρες οροφής, πομπούς ραδιοφώνου και συστήματα αυτοματισμού στο σπίτι.