Τι είναι ένας άλλος;

Ορισμός ενός Jumper & Τι χρησιμοποιούνται

Ένας βραχυκυκλωτήρας είναι ένα αφαιρούμενο σύρμα ή ένα μικρό πλαστικό ή μεταλλικό βύσμα του οποίου η απουσία ή η τοποθέτηση σε ένα κομμάτι υλικού καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθεί το υλικό. Λειτουργεί ανοίγοντας ή κλείνοντας μέρος ενός κυκλώματος.

Για παράδειγμα, εάν ένας βραχυκυκλωτήρας σε έναν σκληρό δίσκο είναι στη θέση "Θέση Α" (το έκανα αυτό), μπορεί να σημαίνει ότι ο σκληρός δίσκος πρέπει να είναι ο κύριος σκληρός δίσκος στο σύστημα. Εάν ο βραχυκυκλωτήρας βρίσκεται στη θέση "Θέση Β", μπορεί να σημαίνει ότι ο σκληρός δίσκος πρέπει να είναι ο υποτελής σκληρός δίσκος στον υπολογιστή.

Τα jumper έχουν αντικαταστήσει έναν παλαιότερο μηχανισμό ρύθμισης υλικού που ονομάζεται διακόπτης DIP . Ακόμα και τα jumpers είναι σπάνια στο πιο πρόσφατο υλικό σήμερα λόγω των αυτόματων ρυθμίσεων και των ελεγχόμενων από το λογισμικό ρυθμίσεων.

Σημαντικά γεγονότα για τα Jumpers

Η συσκευή που αλλάζετε τα jumpers πρέπει να απενεργοποιηθεί. Με τη συσκευή ενεργοποιημένη, είναι πολύ εύκολο να αγγίξετε τυχαία άλλα κομμάτια μετάλλου ή καλώδια, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβες ή ανεπιθύμητες αλλαγές στη διαμόρφωση της συσκευής.

Συμβουλή: Όπως και όταν πρόκειται για άλλα εσωτερικά εξαρτήματα υπολογιστών, είναι επίσης πάντα σημαντικό να φοράτε ένα αντιστατικό ιμάντα καρπού ή κάποιο άλλο ηλεκτρικό εξάρτημα για να αποτρέψετε τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στα εξαρτήματα, τα οποία μπορεί να τα βλάψουν.

Όταν ένας άλτης θεωρείται "σε", αυτό σημαίνει ότι καλύπτει τουλάχιστον δύο ακίδες. Ένας βραχυκυκλωτήρας που είναι "απενεργοποιημένος" είναι συνδεδεμένος μόνο με έναν ακροδέκτη. Ένας "ανοιχτός βραχυκυκλωτήρας" είναι όταν καμία από τις καρφίτσες δεν είναι καλυμμένη με έναν βραχυκυκλωτήρα.

Μπορείτε συνήθως να χρησιμοποιήσετε μόνο τα δάχτυλά σας για να ρυθμίσετε έναν βραχυκυκλωτήρα, αλλά οι βελόνες-μύτη πένσες είναι συχνά μια καλύτερη εναλλακτική λύση.

Κοινές χρήσεις για Jumpers

Εκτός από το υλικό υπολογιστή, όπως ένας σκληρός δίσκος, ένας άλτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες συσκευές, όπως μόντεμ και κάρτες ήχου .

Ένα άλλο παράδειγμα είναι σε ορισμένα τηλεχειριστήρια πόρτας γκαράζ. Αυτοί οι τύποι απομακρυσμένων συσκευών πρέπει να έχουν βραχυκυκλωτήρες στις ίδιες θέσεις με τους βραχυκυκλωτήρες στο δέκτη της πόρτας γκαράζ. Αν λείπει κανένας άλλος βραχίονας ή δεν τοποθετείται σωστά, το τηλεχειριστήριο δεν θα καταλάβει πώς να επικοινωνεί με την πόρτα του γκαράζ. Παρόμοιος είναι ο ανεμιστήρας οροφής που είναι απομακρυσμένος

Με αυτούς τους τύπους απομακρυσμένων συσκευών, αλλάζοντας εκεί όπου συνήθως οι ρυθμιστές ρυθμίζουν τη συχνότητα του τηλεχειριστηρίου έτσι ώστε να μπορούν να φτάσουν στη συσκευή που ακούει στην ίδια συχνότητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Jumpers

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χρήσης των jumper είναι ότι οι ρυθμίσεις μιας συσκευής μπορούν να αλλάξουν μόνο με μια φυσική αλλαγή της θέσης του jumper. Η εναλλακτική λύση είναι ότι το υλικολογισμικό αλλάζει τις ρυθμίσεις, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανό το υλικό να συμμορφώνεται πάντοτε επειδή το λογισμικό επηρεάζεται εύκολα από αλλαγές λογισμικού όπως ακούσιες δυσλειτουργίες.

Μερικές φορές, μετά την εγκατάσταση ενός δεύτερου σκληρού δίσκου IDE / ATA, ίσως παρατηρήσετε ότι ο σκληρός δίσκος δεν θα λειτουργήσει αν ο διακόπτης δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Μπορείτε συνήθως να μετακινήσετε τον βραχυκυκλωτήρα ανάμεσα σε δύο ακίδες που θα το κάνουν μια μονάδα υποτελούς ή κύριας μονάδας - μια άλλη επιλογή είναι η μετακίνηση του στο καλώδιο επιλογής.

Οι παλαιότεροι υπολογιστές ενδέχεται να χρησιμοποιούν πηδάλια για να επαναφέρουν τις ρυθμίσεις του BIOS , να διαγράψουν τις πληροφορίες CMOS ή ακόμα και να ρυθμίσουν την ταχύτητα της CPU .

Μία ομάδα πολλαπλών καρφιών jumper που συλλέγονται μαζί ονομάζεται συχνά μπλοκ jumper.

Το Plug and Play εξαλείφει την ανάγκη προσαρμογής των jumper σε μια συσκευή. Ωστόσο, ορισμένες συσκευές έρχονται με οδηγίες για το χειρισμό των jumper, αν θέλετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις - απλά δεν απαιτείται, όπως συμβαίνει με πολλά παλιά hardware.