Σε περίπτωση που αγοράσετε ένα PC με οθόνη αφής για Windows;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός φορητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή με οθόνη αφής

Τα Windows 8 ήταν ο πρώτος μεγάλος επανασχεδιασμός του λειτουργικού συστήματος από τότε που βγήκε το λειτουργικό σύστημα των Windows. Από κάποια άποψη, το όνομα Windows δεν εφαρμόζεται πλέον, καθώς το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας επικεντρώνεται τώρα σε ενιαίες εφαρμογές αντί σε πολλαπλές εφαρμογές. Σίγουρα, εξακολουθεί να είναι δυνατή η προβολή δύο προγραμμάτων ταυτόχρονα σε λειτουργία split-screen και τα παλαιότερα προγράμματα εκπέμπονται ακόμα στην επιφάνεια εργασίας που μοιάζει με τα προηγούμενα Windows 7. Γιατί λοιπόν οι μεγάλες αλλαγές; Τα tablet, όπως το iPad της Apple , αποτελούσαν σοβαρή απειλή για τη γενική πληροφορική, οπότε η Microsoft ξαναχτίστηκε το λειτουργικό σύστημα με έμφαση στη λειτουργικότητα σε αυτή τη νέα μορφή πληροφορικής. Αυτό έχει αλλάξει από τότε με τα Windows 10 που μπορεί να αλλάξει μεταξύ του παλαιότερου στυλ του μενού Start και της λειτουργίας Tablet.

Ως μέρος αυτού, η διεπαφή αφής είναι τώρα ένας σημαντικός παράγοντας στην πλοήγηση στο περιβάλλον χρήστη. Σίγουρα, τα ίδια καθήκοντα μπορούν να γίνουν μέσω ενός ποντικιού και πληκτρολογίου, αλλά μερικές από τις γρηγορότερες και ευκολότερες μεθόδους εξακολουθούν να περιλαμβάνουν επαφή. Τα Windows 7 ενσωματωμένα χειριστήρια αφής στο λειτουργικό σύστημα επίσης, αλλά διέφεραν επειδή ήταν πολύ πιο εστιασμένη στην προσομοίωση του δείκτη του ποντικιού. Με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows, οι χειρονομίες πολλαπλών κουμπιών προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Προφανώς, αν αγοράζετε ένα tablet που βασίζεται στα Windows, θα έχετε μια οθόνη με οθόνη αφής. Αλλά αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να είναι κρίσιμο για έναν φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή; Αυτό το άρθρο ρίχνει μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για τις άλλες μορφές ηλεκτρονικών υπολογιστών για να βοηθήσει τους αγοραστές να αποφασίσουν εάν αυτό είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό.

Φορητοί υπολογιστές

Αυτό φαίνεται σαν ο πιο προφανής τομέας για να πάρετε ένα σύστημα με οθόνη αφής και τα οφέλη είναι αρκετά απτά. Η περιήγηση στις εφαρμογές είναι πολύ πιο εύκολη από την προσπάθεια χρήσης των trackpads που είναι ενσωματωμένα στους φορητούς υπολογιστές κάτω από το πληκτρολόγιο. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα trackpads υποστηρίζουν χειρονομίες πολλαπλών κουμπιών για να κάνουν τη μετάβαση μεταξύ των εφαρμογών ευκολότερη, αλλά η υποστήριξη σε πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές είναι πολύ ευαίσθητη ή απλά λείπει που είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε αυτές τις εργασίες χρησιμοποιώντας μια οθόνη αφής. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ευρεία επιλογή των μοντέλων που διατίθενται από τους κατασκευαστές που τώρα έρχονται με οθόνη αφής.

Ενώ τα οφέλη της οθόνης αφής είναι αρκετά εύκολο να δούμε, πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν απαραίτητα τα μειονεκτήματα της ύπαρξης ενός. Ωστόσο, οι πιο προφανείς από αυτές είναι η συχνή ανάγκη καθαρισμού της οθόνης . Εάν αγγίξετε μια οθόνη, καταλήγετε να βάζετε ένα δίκαιο ποσό βρωμιάς και βρωμιάς στην οθόνη. Υπάρχουν προηγμένα υλικά και επιστρώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση του προβλήματος, αλλά τα γυαλιστερά επιχρίσματα ήδη δείχνουν μια αξιοσημείωτη λάμψη και αντανακλάσεις και τα μουντζάλια θα κάνουν το πρόβλημα ακόμα χειρότερο, ειδικά αν αυτός ο φορητός υπολογιστής χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους σε έντονο φως ή σε περιβάλλον γραφείου με τα φωτεινά τους φωτιστικά.

Ένα άλλο μειονέκτημα που δεν είναι τόσο απτό είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι οθόνες αφής προσελκύουν πρόσθετη ισχύ ανά πάσα στιγμή για να διαβάσουν ουσιαστικά αν υπάρχουν εισροές από την οθόνη. Παρόλο που η ισχύς αυτή μπορεί να φανεί μικρή, προσφέρει μια συνεπή ισχύ που θα μειώσει το συνολικό χρόνο λειτουργίας ενός φορητού υπολογιστή σε σύγκριση με μια παρόμοια εγκατάσταση χωρίς οθόνη αφής. Αυτή η μείωση της ισχύος θα κυμαίνεται από μόλις πέντε τοις εκατό μέχρι το 20% του συνολικού χρόνου λειτουργίας, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας και την έλξη ισχύος άλλων εξαρτημάτων. Να είστε βέβαιος να συγκρίνετε τις εκτιμώμενες ώρες λειτουργίας μεταξύ των οθονών αφής και των μοντέλων χωρίς οθόνη αφής για να πάρετε μια ιδέα. Απλά προειδοποιήστε ότι πολλές εταιρείες δεν είναι πάντα τόσο ακριβείς στις εκτιμήσεις τους .

Τέλος, υπάρχει κόστος. Εκδόσεις οθόνης αφής ενός κόστους φορητού υπολογιστή από έναν φορητό υπολογιστή που δεν διαθέτει οθόνη αφής. Αυτό δεν πρόκειται απαραίτητα να είναι μια τεράστια αύξηση του κόστους, αλλά όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν τα δισκία ως εναλλακτική λύση σε ένα φορητό υπολογιστή, κάνει το χάσμα τιμών μεταξύ των δύο ακόμα μεγαλύτερων. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιες επιλογές χαμηλού κόστους έξω, αλλά οι αγοραστές γενικά θυσιάζουν άλλα χαρακτηριστικά, όπως η απόδοση της CPU, η μνήμη, η αποθήκευση ή το μέγεθος της μπαταρίας για να αποκτήσουν την οθόνη αφής.

Επιτραπέζιοι υπολογιστές

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές υπάγονται σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες. Κατ 'αρχάς, έχετε το παραδοσιακό σύστημα πύργου γραφείου που απαιτεί εξωτερική οθόνη. Για αυτά τα συστήματα, είναι αρκετά οριστικό ότι μια οθόνη αφής δεν είναι όλοι τόσο ωφέλιμη. Γιατί; Όλα έρχονται κάτω για να κοστίσει. Οι οθόνες για φορητούς υπολογιστές είναι συνήθως μικρότερες, γεγονός που καθιστά πολύ πιο προσιτό να το μετατρέψετε σε οθόνη αφής χωρίς να προσθέσετε τεράστιο κόστος. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, σε γενικές γραμμές, έχουν πολύ μεγαλύτερες οθόνες, οι 24-ιντσών LCD είναι οι πιο συνηθισμένες αυτή τη στιγμή. Απλά κοιτάζοντας το μέγεθος της οθόνης, η μέση οθόνη αφής 24 ιντσών είναι πάνω από 400 δολάρια. Αντίθετα, η τυπική τυπική προβολή είναι μόλις $ 200 ή λιγότερο. Αυτό είναι περίπου διπλάσιο από την τιμή, αρκετό για να αγοράσει πραγματικά ένα δισκίο χαμηλού κόστους εκτός από την επιφάνεια εργασίας με μια τυπική οθόνη.

Ενώ οι παραδοσιακοί επιτραπέζιοι υπολογιστές με τις εξωτερικές οθόνες τους είναι εύκολο να πούμε ότι δεν ταιριάζουν καλά στις οθόνες αφής, δεν είναι τόσο κομμένες και στεγνές για υπολογιστές all-in-one που ενσωματώνουν τον υπολογιστή στην οθόνη. Εξακολουθούν να έχουν τη σήμανση των τιμών σε αυτά, αλλά το χάσμα των τιμών τείνει να είναι μικρότερο από αυτό για τις εξωτερικές οθόνες. Φυσικά, αυτό εξαρτάται επίσης από το μέγεθος της οθόνης για τον υπολογιστή all-in-one. Τα μικρότερα μοντέλα 21 έως 24 ιντσών θα έχουν μικρές διαφορές τιμών σε σύγκριση με τα πολύ μεγαλύτερα μοντέλα των 27 ιντσών. Αυτή η διαφορά τιμής μπορεί να μετριαστεί χρησιμοποιώντας οπτικούς αισθητήρες αντί για χωρητικούς αισθητήρες αφής, αλλά δεν προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ακρίβειας ή ελκυστικά σχέδια.

Ακριβώς όπως οι φορητοί υπολογιστές, όλα τα σε ένα συστήματα αφής έχουν παρόμοια προβλήματα με την ανάγκη να καθαρίζετε συχνά την οθόνη από βρωμιά και βρωμιά. Τα περισσότερα χαρακτηριστικά γυαλιού επικάλυψης στις οθόνες που είναι πιο αντανακλαστική και ως εκ τούτου δείχνουν λάμψη και ανακλάσεις πιο εύκολα. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα μανδάλια θα τείνουν να δείχνουν αυτά περισσότερο ανάλογα με το πού βρίσκεται το σύστημα και το περιβάλλον φως. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο κακό όσο οι φορητοί υπολογιστές που μετακινούνται συχνά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Τώρα οι οθόνες αφής της συσκευής all-in-one είναι πολύ πιο εύκολο να πλοηγηθείτε μεταξύ προγραμμάτων και να εκτελέσετε ορισμένες εργασίες χάρη στην υποστήριξη πολλαπλών τόνων, δεν είναι απαραιτήτως τόσο κρίσιμη για ένα χαρακτηριστικό χάρη σε πιο ακριβή ποντίκια σε σύγκριση με τα μικρά trackpad σε φορητούς υπολογιστές. Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows για κάποιο χρονικό διάστημα και είστε εξοικειωμένοι με τα πλήκτρα συντόμευσης , τότε οι λειτουργίες της οθόνης αφής θα είναι λιγότερο χρήσιμες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών και την αντιγραφή και επικόλληση δεδομένων. Η μία περιοχή όπου οι συντομεύσεις δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικές είναι η εκκίνηση προγραμμάτων, αφού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οθόνη έναρξης και τη γραμμή charms.

Συμπεράσματα

Οι αποφάσεις που παίρνετε σε συστήματα Windows με οθόνες αφής κυμαίνονται στον τύπο του υπολογιστή που αγοράζετε και πόσο εξοικειωμένοι είστε με τις περιπλοκές των προηγούμενων λειτουργικών συστημάτων των Windows. Για φορητούς υπολογιστές, είναι γενικά ευεργετικό να αποκτήσετε μια οθόνη αφής, αλλά θα θυσιάσετε κάποιο χρόνο λειτουργίας και θα πληρώσετε λίγο περισσότερο για αυτό. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές γενικά δεν αξίζουν το επιπλέον κόστος αν δεν εξετάζετε το σύστημα all-in-one και δεν είστε εξοικειωμένοι με τις συντομεύσεις των Windows.