Πώς να καθαρίσετε μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης

Εδώ είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε την τηλεόραση επίπεδης οθόνης ή άλλη οθόνη

Οι τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και οι οθόνες , οι περισσότερες από τις οποίες είναι LCD (συμπεριλαμβανομένης της LCD με οπίσθιο φωτισμό LED ), καθώς και συσκευές όλων των ειδών με οθόνη αφής απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό.

Οι παλαιότερες οθόνες CRT , οι οποίες χρησιμοποιούνται σε μεγάλες οθόνες και τηλεοράσεις, είναι γυαλί και μπορούν να καθαριστούν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε και σε οποιοδήποτε άλλο γυαλί στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Οι οθόνες επίπεδης οθόνης και αφής είναι πολύ πιο ευαίσθητες και μπορούν εύκολα να γδαρθούν και να καταστραφούν κατά τον καθαρισμό. Το ίδιο ισχύει για την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή ή του tablet σας και συχνά και στην οθόνη του smartphone ή του αναγνώστη eBook.

Σημείωση: Οι τηλεοράσεις Plasma είναι γυαλί, όπως πολλές οθόνες αφής, αλλά συχνά έχουν επίσης πολύ ευαίσθητες επικαλύψεις αντι-γυαλιστερή. Σας προτείνω να πάρετε την ίδια ιδιαίτερη φροντίδα με αυτούς τους τύπους οθονών.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να καθαρίσετε με ασφάλεια την οθόνη επίπεδης οθόνης, την τηλεόραση, την οθόνη φορητών υπολογιστών ή άλλη συσκευή σε λίγα λεπτά.

Πώς να καθαρίσετε μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης ή μια οθόνη υπολογιστή

  1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή. Εάν η οθόνη είναι σκοτεινή, θα είναι ευκολότερο να δείτε τις περιοχές που είναι βρώμικες ή λιπαρές. Η απενεργοποίηση της συσκευής επίσης σας εμποδίζει να πιέζετε τυχαία κουμπιά που δεν θέλετε πραγματικά να πιέσετε, κάτι που συμβαίνει πολύ όταν καθαρίζετε συσκευές αφής όπως tablet, iPads κ.λπ.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό, μαλακό πανί και σκουπίστε απαλά την οθόνη με ένα πανί μικροϊνών ή με ξηρή γόμα, και οι δύο εξίσου φανταστικές επιλογές.
  3. Εάν το στεγνό πανί δεν αφαιρέσει τελείως τη βρωμιά ή το λάδι, μην πιέζετε σκληρότερα , προσπαθώντας να το καθαρίσετε. Η άμεση πίεση στην οθόνη μπορεί συχνά να προκαλέσει την εξάντληση των εικονοστοιχείων , ειδικά σε οθόνες φορητών υπολογιστών, επιτραπέζιες οθόνες και οθόνες τηλεοράσεων LCD / LED.
    1. Αυτό δεν είναι τόσο ένα ζήτημα στις οθόνες που σχεδιάζονται για να αγγίξουν, όπως τα τηλέφωνα και τα δισκία, αλλά να είστε προσεκτικοί παρ 'όλα αυτά.
  4. Εάν είναι απαραίτητο, βγάλτε το πανί με αποσταγμένο νερό ή με ισοδύναμο λόγο αποσταγμένου νερού σε λευκό ξύδι. Πολλές εταιρείες πωλούν επίσης μικρές μπουκάλες ψεκασμού ειδικού καθαρισμού για επίπεδες οθόνες.
  5. Η πλαστική άκρη που περιβάλλει την οθόνη μπορεί να καθαριστεί με οποιοδήποτε καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων, αλλά φροντίστε να αποφύγετε την επαφή με την ίδια την οθόνη.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, χαρτί υγείας, κουρέλια ή κάτι σαν το πουκάμισό σας για να σκουπίσετε την οθόνη. Αυτά τα μη-ultrasoft υλικά μπορούν να χαράξουν την οθόνη.
  2. Αποφύγετε να καθαρίζετε προϊόντα που περιέχουν αμμωνία (όπως Windex®), αιθυλική αλκοόλη (Everclear® ή άλλο ισχυρό αλκοολούχο ποτό), τολουόλιο (διαλύτες χρωμάτων), καθώς και ακετόνη ή οξικό αιθυλεστέρα (το ένα ή το άλλο χρησιμοποιείται συχνά σε αφαίρεσης βερνικιών) .
    1. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να αντιδράσουν με τα υλικά που είναι κατασκευασμένα ή επικαλυμμένα με επίπεδη οθόνη, τα οποία θα μπορούσαν να αποχρωματίσουν μόνιμα την οθόνη ή να προκαλέσουν άλλες βλάβες.
  3. Ποτέ μην ψεκάζετε υγρό απευθείας στην οθόνη. Μπορεί να διαρρεύσει στη συσκευή και να προκαλέσει ζημιά. Βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε πάντα το καθαριστικό διάλυμα κατευθείαν πάνω στο πανί και στη συνέχεια σκουπίστε από εκεί.
  4. Αυτοί οι ίδιοι "κανόνες" καθαρισμού ισχύουν ανεξάρτητα αν η τηλεόρασή σας είναι 8K , 4K ή 1080p (HD). Αυτές οι διαφορές δεν σημαίνουν ότι η οθόνη είναι απαραιτήτως κατασκευασμένη από οτιδήποτε διαφορετικό, απαιτώντας διαφορετικό καθαρισμό, είναι απλώς ένα μέτρο του πόσων εικονοστοιχείων ανά ίντσα σπρώχθηκαν στον ίδιο χώρο.
  1. Θέλετε να αγοράσετε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού για να καθαρίσετε την οθόνη της τηλεόρασής σας και άλλα ηλεκτρονικά; Δείτε τη λίστα των καλύτερων τεχνικών προϊόντων καθαρισμού για μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές.
  2. Εάν καθαρίζετε την τηλεόρασή σας επειδή φαίνεται βρώμικο, αλλά τότε διαπιστώνετε ότι η οθόνη είναι πραγματικά σωματικά κατεστραμμένη, ίσως να είστε έτοιμοι για μια νέα τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Δείτε τη λίστα Καλύτερες τηλεοράσεις προς αγορά για τις κορυφαίες προτάσεις μας ή αυτή τη λίστα με τις καλύτερες Φτηνές τηλεοράσεις για κάποιες HDTV που είναι φιλικές προς τον προϋπολογισμό.