Υψηλή απόδοση Ερωτήσεις αυτοκινήτου για εναλλακτήρες αυτοκινήτου

Πότε χρειάζεται ένα σύστημα ήχου αυτοκινήτου να χρειάζεται έναν εναλλακτικό υψηλής απόδοσης;

Ερώτηση: Χρειάζομαι έναν εναλλασσόμενο υψηλής απόδοσης για το ηχοσύστημα αυτοκινήτου μου;

Πρόσφατα αναβαθμίσω το σύστημα ήχου αυτοκινήτου μου. Νέα μονάδα κεφαλής, μεγάλα ηχεία, ενισχυτή, μεγάλο υπογούφερ και νομίζω ότι ίσως πήγαινα λίγο έξω από το σκάφος επειδή οι προβολείς μου και τα φώτα της τράπεζας συνεχίζουν να τρεμοπαίζουν όταν ανεβαίνω την ένταση. Θα χρειαστώ να πάρω έναν εναλλάκτη υψηλής απόδοσης ή τι συστήνετε;

Απάντηση:

Από τον τρόπο που περιγράφετε το τρεμόπαιγμα της ταμπέλας και των προβολέων , ακούγεται σαν να έχετε να κάνουμε με μια περίπτωση εγχειριδίου ενός εναλλάκτη που απλά δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις που το ηλεκτρικό σύστημα βάζει σε αυτό. Φώτα είναι συνήθως το πιο ορατό σημάδι από αυτό, δεδομένου ότι τείνουν να πάρει αμυδρό ή τρεμοπαίζει όταν δεν παίρνουν αρκετή δύναμη, αλλά μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια σειρά από άλλα προβλήματα, αν το έλλειμμα είναι αρκετά μεγάλη.

Ενεργοποιήστε το

Υπάρχουν λίγοι τρόποι αντιμετώπισης των φώτων που τρεμοπαίζουν. Η πιο εύκολη λύση είναι να κρατάτε τον τόμο σας σε ένα επίπεδο όπου δεν συμβαίνει το τρεμόπαιγμα. Δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι ότι ο εναλλάκτης σας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ενισχυτή σας σε μεγάλους όγκους, απλά διατηρώντας την ένταση προς τα κάτω, θα σας επιτρέψει να αποφύγετε το πρόβλημα ενώ απολαμβάνετε ακόμα την αυξημένη ποιότητα ήχου της υψηλής ποιότητας εγκατάστασης του αυτοκινήτου σας.

Εάν έχετε ρυθμίσει την καρδιά σας στην εκκίνηση της έντασης, τότε υπάρχουν δύο άλλες επιλογές. Το πρώτο είναι να εγκαταστήσετε ένα καπάκι ενίσχυσης , και το άλλο είναι ότι, ναι, ένας δυναμικός εναλλάκτης υψηλής απόδοσης θα λύσει πιθανώς το πρόβλημά σας.

Πυκνωτές Vs. Ένας εναλλασσόμενος υψηλής απόδοσης για ήχο αυτοκινήτου

Δεδομένου ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα μόνο όταν ενεργοποιείτε την ένταση προς τα πάνω, ένας πυκνωτής ήχου αυτοκινήτου μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας. Αυτές οι συσκευές είναι επίσης γνωστές ως ενισχυτικά καλύμματα και ουσιαστικά δρουν ως εφεδρική δεξαμενή που μπορεί να παράσχει λίγο χυμό "έκτακτης ανάγκης" σε περιόδους ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι όταν το ηχοσύστημα αυτοκινήτου σας προσπαθεί να τραβήξει περισσότερη ένταση από τον εργοστασιακό σας εναλλάκτη, ο πυκνωτής καταλαμβάνει το κενό.

Δείτε περισσότερα για: Πυκνωτές ήχου αυτοκινήτου

Εάν ένα καπάκι δεν σκληραίνει, απλά θέλετε να αποφύγετε την υπερβολική φόρτωση του εργοστασιακού σας εναλλάκτη ή να αρχίσετε να δοκιμάζετε τα φώτα που τρεμοπαίζουν και τα προβλήματα οδηγικής ικανότητας σε χαμηλότερους όγκους, τότε ένας εναλλασσόμενος με υψηλή απόδοση πιθανότατα θα είναι η λύση που εσείς ' ψάχνετε.

Ορισμένοι εναλλάκτες υψηλής απόδοσης έχουν σχεδιαστεί ειδικά για συστήματα ήχου αυτοκινήτου απλά και μόνο επειδή εκεί είναι η ζήτηση της αγοράς. Ωστόσο, η υψηλή απόδοση είναι υψηλή απόδοση. Το αν μια μονάδα είναι ειδικώς ένας "ηχητικός εναλλασσόμενος ήχος υψηλής στάθμης ήχου" ή όχι δεν είναι τόσο σημαντικός όσο οι πραγματικές ονομαστικές τιμές. Με αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε περίπου πόση επιπλέον ζήτηση το ηχητικό σας σύστημα προσθέτει στο μείγμα, το οποίο θα σας επιτρέψει να επιλέξετε έναν εναλλασσόμενο υψηλής απόδοσης που δεν θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

Απαιτήσεις ήχου αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης

Προκειμένου να υπολογίσετε περίπου τη χωρητικότητα του νέου σας εναλλάκτη, θα θέλετε να καθορίσετε πόση πρόσθετη ζήτηση προσθέτει το ηχητικό σας σύστημα στο μίγμα. Παρόλο που δεν είναι τέλειο, ο ευκολότερος τρόπος για να πετάξετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τον τύπο των ενισχυτών x volts = watts. Έτσι, αν προσθέσετε έναν ενισχυτή 2.000 watt, υποθέτοντας μια ονομαστική τάση 13.5V, θα προσθέσετε περίπου 150Α της ζήτησης στο ηλεκτρικό σας σύστημα. Αυτό προφανώς δεν είναι ακριβές, αλλά είναι ένας γρήγορος και βρώμικος τρόπος για να πάρει την μπάλα τροχαίο.

Αν θέλετε να είστε ακριβείς, μπορείτε να μάθετε πόση ένταση κάθε συστατικό του αυτοκινήτου σας αντλεί, να προσθέσετε στις ανάγκες του νέου σας ηχητικού συστήματος και να το χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε την απαραίτητη βαθμολογία του εναλλάκτη σας. Φυσικά, μπορείτε πάντα να παίζετε και αυτό, ελέγχοντας την αξιολόγηση του εργοστασιακού ενισχυτή, προσθέτοντας την πρόσθετη ζήτηση του ηχοσυστήματος αυτοκινήτου σας, και στη συνέχεια απλά χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό για να βρείτε αντικαταστάτη.

Idle Output Vs. Ονομαστική Έξοδος

Η τελευταία σκέψη με την οποία θέλω να σας αφήσω είναι ότι η "ονομαστική απόδοση" ενός εναλλάκτη συνήθως αναφέρεται στην ποσότητα ρεύματος που μπορεί να παράγει όταν ταξιδεύετε κάτω από τον αυτοκινητόδρομο σε υψηλές στροφές κινητήρα. Όταν ο κινητήρας σας είναι σε κατάσταση ρελαντί ή σε οποιαδήποτε στιγμή δεν κρατιέται σε υψηλά RPM, θα είναι σε θέση να παρέχει μόνο ένα κλάσμα (μερικές φορές λιγότερο από το μισό) αυτής της έντασης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως θα παρατηρήσετε ένα πρόβλημα όπως το δικό σας, όταν η ζήτηση είναι υψηλότερη (η ένταση είναι αυξομειωμένη) και η παραγωγική ικανότητα του εναλλάκτη είναι χαμηλότερη (ρελαντί στην κυκλοφορία ή σε ένα φως stop.) Με αυτό κατά νου, τα περιθώρια ακμής μπορούν να πάρουν με μια χαρά αν απλά γυρίσουν την ένταση προς τα κάτω κάθε φορά που οι RPM του κινητήρα βρίσκονται στο κάτω άκρο.

Δείτε περισσότερα για: Έξοδος αλουμινίου