Επανεξέταση συστήματος παρακολούθησης πίεσης ασύρματου ελαστικού SecuTire

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Ένας οικονομικά προσιτός TPMS ο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει

Τα συστήματα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε καταστροφικές αποτυχίες των ελαστικών, αλλά πάντα υπήρχαν μερικά μειονεκτήματα. Τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στα στελέχη των βαλβίδων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς ταξίδι σε μηχανικό ή ελαστικό. Έχουν επίσης απαγορευτικά δαπανηρές μέχρι πρόσφατα.

Το σύστημα SecuTire καταστρέφει και τα δύο αυτά όρια, καθώς είναι τόσο φθηνό και εύκολο στην εγκατάσταση . Αυτό το TPMS αποτελείται από τέσσερις αισθητήρες και μια μονάδα δέκτη. Οι αισθητήρες βιδώνουν τις βαλβίδες σας στη θέση των κανονικών καπακιών και ο δέκτης συνδέεται σε έναν αναπτήρα ή σε οποιαδήποτε άλλη υποδοχή αξεσουάρ 12 volt. Εάν κάποιο από τα ελαστικά πέσει κάτω από ένα κατώφλι χαμηλής πίεσης, το σύστημα θα υποδείξει το πρόβλημα με ένα κόκκινο LED.

Σε αντίθεση με τα πιο ακριβά συστήματα , το SecuTire TPMS δεν αθλούν πολλά φανταχτερά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, παίρνει τη δουλειά σε προσιτή τιμή.

Το καλό

Εκτός από την προσιτή τιμή, το μεγαλύτερο πράγμα που έχει το SecuTire TPMS είναι η ευκολία εγκατάστασης. Η τοποθέτηση αυτού του συστήματος είναι περίπου τόσο δύσκολη όσο το βίδωμα ενός λαμπτήρα. Ακόμη και αν δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ οποιαδήποτε επισκευή αυτοκινήτων DIY ή εγκαταστάσεις πριν, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να εγκαταστήσετε αυτό το TPMS. Το σετ περιλαμβάνει δύο κλειδιά για τη σφίξιμο των αισθητήρων και δεν απαιτούνται άλλα εξειδικευμένα εργαλεία.

Το SecuTire TPMS έχει επίσης ένα άλλο τεράστιο όφελος έναντι των συστημάτων που χρησιμοποιούν αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στα στελέχη των βαλβίδων. Σε αντίθεση με αυτά τα συστήματα, είναι απίστευτα εύκολο να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες στους αισθητήρες SecuTire. Εάν ξεβιδώσετε το επάνω μέρος ενός από τους αισθητήρες, θα βρείτε μια μικρή μπαταρία ακουστικού και όλα τα τέσσερα μπορούν να αντικατασταθούν σε λίγα λεπτά.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των αισθητήρων TPMS τύπου καπάκι είναι ότι είναι εύκολο να πούμε τι είναι. Αυτό τους καθιστά στόχο για κλοπή, αλλά το σύστημα SecuTire έχει ένα μέτρο κατά της κλοπής. Όταν αφαιρείτε το πάνω μισό του αισθητήρα, θα βρείτε μια εσωτερική βίδα. Εάν τον σφίξετε με το κλειδί κλειδιού που περιλαμβάνεται, το σώμα του αισθητήρα θα περιστραφεί ελεύθερα αντί να ξεβιδωθεί. Το κλειδί του κλειδιού είναι στη συνέχεια απαραίτητο εάν θέλετε να αφαιρέσετε τους αισθητήρες.

Το κακό

Ως TPMS με τιμές προϋπολογισμού, το σύστημα SecuTire δεν προσφέρει όλες τις λειτουργίες που μπορείτε να βρείτε σε πιο ακριβές συσκευές. Δεν υπάρχει ακριβής ανάγνωση, οπότε θα πρέπει να βασίζεστε σε λυχνίες LED για την παρακολούθηση της πίεσης. Οι λυχνίες LED είναι πράσινες αν η πίεση είναι κανονική και γίνονται κόκκινες αν πέσει η πίεση. Αυτό εξακολουθεί να είναι χρήσιμο για την ανίχνευση προβλημάτων, αλλά δεν θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε μια αργή διαρροή προτού φτάσει σε ένα κρίσιμο επίπεδο.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης ή βαθμονόμησης των αισθητήρων. Υπάρχει μια βίδα ρύθμισης που μπορείτε να γυρίσετε, η οποία φαίνεται να βαθμονομεί αποτελεσματικά τους μεμονωμένους αισθητήρες, αλλά θα πρέπει να παίξετε με αυτό για να βρείτε τη σωστή ρύθμιση. Εάν η πίεση των ελαστικών σας βρίσκεται εντός του ίδιου εύρους που έχουν οριστεί από τους εργοστασιακούς αισθητήρες, αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Ωστόσο, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του συστήματος SecuTire διαθέσιμες. Το ένα είναι για αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά, και το άλλο είναι για βαρύτερα οχήματα. Οι αισθητήρες ελαφριάς λειτουργίας είναι λίγο χαμηλότεροι από 30 PSI και οι αισθητήρες βαρέως τύπου είναι για τα ελαστικά που έχουν διογκωθεί πάνω από 85 PSI.

Η κατώτατη γραμμή

Παρά τα χέρια των μειονεκτημάτων, το SecuTire TPMS είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εκτελέσουν τη δική τους εγκατάσταση DIY. Η τιμή είναι σωστή και μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα αποφεύγοντας ένα ταξίδι στο κατάστημα μηχανών ή ελαστικών.