Αναθεώρηση εφαρμογών φωνής και συνομιλίας Nimbuzz

Δωρεάν Instant Messenger και Φωνητικές Κλήσεις

Το Nimbuzz είναι μια εφαρμογή (web messenger) που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, στο κινητό σας τηλέφωνο, στο smartphone και στο tablet PC για να πραγματοποιείτε φωνητικές κλήσεις και συνομιλία. Πρόκειται για μια εφαρμογή VoIP που προσφέρει βασική υπηρεσία αλλά κάνει καλά. Η Nimbuzz υποστηρίζει μόνο βιντεοκλήσεις για το iPhone και τον υπολογιστή, αλλά μπορείτε να κάνετε φτηνές κλήσεις φωνής σε οποιοδήποτε τηλέφωνο παγκοσμίως και μπορείτε να συνομιλείτε δωρεάν. Περισσότερα από 3000 μοντέλα κινητών συσκευών υποστηρίζονται.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Χαρακτηριστικά και κριτική

Η διασύνδεση της εφαρμογής Nimbuzz είναι πολύ ωραία και καθαρή. Έτρεξα στο Android και συνδυάζεται καλά με τις λειτουργίες του τηλεφώνου. Παρέχει επίσης μια επιλογή για να αποφασίσετε απρόσκοπτα μεταξύ των διαφορετικών επιλογών κλήσης που είναι διαθέσιμες στο τηλέφωνό σας κάθε φορά που επιλέγετε μια επαφή. Παίρνετε επίσης μια επιλογή. για να καταγράψετε τις φωνητικές σας κλήσεις. Η διασύνδεση επιφάνειας εργασίας είναι ωραία επίσης. Το εγκατέστησα στο PC και εγκαθίσταται εύκολα και τρέχει καθαρό, όχι πολύ ογκώδες στους πόρους.

Υπάρχει μια έκδοση του Nimbuzz για σχεδόν όλα τα κοινά λειτουργικά συστήματα εκτός του Linux. Ωστόσο, οι χρήστες του Linux μπορούν ακόμα να το χρησιμοποιήσουν μέσω του WINE . Για να το κατεβάσετε, ελέγξτε το τηλέφωνο, τη συσκευή ή τον υπολογιστή σας και μεταβείτε σε αυτόν το σύνδεσμο. Για κινητές συσκευές , μπορείτε είτε να τις κατεβάσετε απευθείας στη συσκευή σας είτε μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή. Πριν από τη λήψη ή ακόμα και να αποφασίσετε με την υπηρεσία και την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζεται η συσκευή σας. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες, δεδομένου ότι υποστηρίζονται περισσότερες από 3000 συσκευές. Ελέγξτε ότι υπάρχει εκεί.

Οι κλήσεις μεταξύ των χρηστών του Nimbuzz είναι δωρεάν, ανεξάρτητα από το εάν είναι μέσω επιτραπέζιων υπολογιστών ή φορητών συσκευών. Οι συνεδρίες συνομιλίας είναι επίσης δωρεάν. Μπορείτε ακόμη να κάνετε φωνητικές κλήσεις (χωρίς βίντεο μέχρι στιγμής) σε πολλούς χρήστες δωρεάν.

Υπάρχει η εκτεταμένη υπηρεσία NimbuzzOut που μοιάζει με το SkypeOut, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σας για να πραγματοποιείτε κλήσεις σε σταθερά (PSTN) και κινητά (GSM) τηλέφωνα παγκοσμίως. Οι χρεώσεις ανά λεπτό διαφέρουν από χώρα σε χώρα, όπως συμβαίνει με όλες τις τιμές των υπηρεσιών VoIP . Ενώ δεν είναι η φθηνότερη υπηρεσία γύρω από, είναι μεταξύ των φθηνότερων, ακόμη και κτυπά Skype, απουσία της αμοιβής σύνδεσης που υποστηρίζει η τελευταία. Επιπλέον, σε τουλάχιστον 34 προορισμούς, οι κλήσεις είναι 2 σεντ ανά λεπτό. Ελέγξτε τις τιμές για όλους τους προορισμούς εκεί.

Προσθέστε στο κόστος το σχέδιό σας σύνδεσης ή δεδομένων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν Wi-Fi, αλλά λόγω του περιορισμού της περιοχής, θα θέλετε ένα σχέδιο δεδομένων 3G για πλήρη κινητικότητα. Αυτό μπορεί να είναι δαπανηρό και είναι ένα στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν υπολογίζετε το κόστος σας. Εκτός αυτού, συνιστάται να έχετε ένα απεριόριστο σχέδιο δεδομένων , καθώς η φωνή και η συνομιλία καταναλώνουν κάποιο εύρος ζώνης.

Το Nimbuzz επιτρέπει επίσης να συνομιλείτε με φίλους σε άλλα δίκτυα όπως το Nimbuzz, το Facebook, το Windows Live Messenger (MSN), το Yahoo, το ICQ, το AIM, το Google Talk , το MySpace και το Hyves. Έτσι μπορείτε να επικοινωνείτε με φίλους από άλλα δίκτυα χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε στον ιστό, χωρίς να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή στον υπολογιστή σας. Απλώς συνδεθείτε στο web chat και αρχίστε να μιλάτε.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις SIP μέσω λογαριασμού SIP από άλλους παρόχους, καθώς δεν προσφέρει υπηρεσία SIP . Η διαμόρφωση SIP είναι απλή και η κλήση SIP είναι εύκολη. Ωστόσο, η πραγματοποίηση κλήσεων SIP δεν είναι δυνατή με τα μηχανήματα Blackberry και αυτά που εκτελούν Java.

Η Nimbuzz εισήγαγε πρόσφατα τηλεοπτικές κλήσεις, αλλά μέχρι τώρα μόνο για το iPhone και το PC.