Σταθερές πλατφόρμες σε σχέση με τις υγρές διατάξεις

Η διάταξη της ιστοσελίδας μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους:

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τη χρήση και των δύο μεθόδων διάταξης, αλλά χωρίς κατανόηση τόσο των σχετικών οφελών και ελλείψεων κάθε μεθόδου, δεν μπορείτε να κάνετε μια καλή απόφαση σχετικά με το ποια θα χρησιμοποιηθούν για την ιστοσελίδα σας.

Σταθερές πλατφόρμες

Οι σταθερές διατάξεις είναι διατάξεις που αρχίζουν με ένα συγκεκριμένο μέγεθος, που καθορίζεται από τον σχεδιαστή Ιστού . Παραμένουν αυτό το πλάτος, ανεξάρτητα από το μέγεθος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης που προβάλλει τη σελίδα. Οι διατάξεις σταθερού πλάτους επιτρέπουν σε έναν σχεδιαστή πιο άμεσο έλεγχο του τρόπου εμφάνισης της σελίδας στις περισσότερες περιπτώσεις. Συχνά προτιμώνται από σχεδιαστές με φόντο εκτύπωσης, καθώς επιτρέπουν στον σχεδιαστή να κάνει μικρές προσαρμογές στη διάταξη και να παραμείνει συνεπής σε προγράμματα περιήγησης και υπολογιστές.

Υγρές διατάξεις

Οι υγρές διατάξεις είναι διατάξεις που βασίζονται σε ποσοστά του μεγέθους του τρέχοντος παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Είναι εύκαμπτο με το μέγεθος του παραθύρου, ακόμα και αν ο τρέχων θεατής αλλάζει το μέγεθος του προγράμματος περιήγησης κατά την προβολή του ιστότοπου. Οι πλάκες υγρού πλάτους επιτρέπουν την πολύ αποτελεσματική χρήση του χώρου που παρέχεται από οποιοδήποτε παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο Web ή από την ανάλυση οθόνης. Συχνά προτιμώνται από τους σχεδιαστές που έχουν πολλές πληροφορίες για να περάσουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο, καθώς παραμένουν συνεπείς σε μέγεθος και σε σχετικές βάσεις σελίδων ανεξάρτητα από το ποια είναι η προβολή της σελίδας.

Τι είναι το στοίχημα;

Η μέθοδος που επιλέξατε για το σχεδιασμό της Ιστοσελίδας σας θα έχει αντίκτυπο σε κάτι περισσότερο από το σχεδιασμό σας. Ανάλογα με την επιλογή σας, θα επηρεάσετε την ικανότητα των αναγνωστών σας να σαρώσουν το κείμενό σας, να βρουν αυτό που αναζητούν ή μερικές φορές χρησιμοποιούν ακόμη και τον ιστότοπό σας. Επίσης, το στυλ σχεδίου θα επηρεάσει τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ του ιστότοπού σας μέσω της επωνυμίας, της διαθεσιμότητας ακινήτων και της αισθητικής του ιστότοπού σας.

Οφέλη από τις διατάξεις σταθερού πλάτους

Οφέλη από τις υγρές διατάξεις

Μειονεκτήματα σε διατάξεις σταθερού πλάτους

Μειονεκτήματα για τις υγρές διατάξεις

συμπέρασμα

Πολλοί ιστότοποι που έχουν πολλές πληροφορίες που χρειάζονται για να μεταφέρουν σε όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο θα λειτουργούσαν καλά με μια υγρή διάταξη. Αυτό τους επιτρέπει να επωφεληθούν από όλες τις ακίνητες περιουσίες που παρέχουν οι μεγαλύτερες οθόνες, ενώ δεν συντομεύουν μικρότερες οθόνες.

Οι ιστότοποι που απαιτούν ακριβή έλεγχο του τρόπου εμφάνισης των σελίδων σε κάθε κατάσταση θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε μια διάταξη σταθερού πλάτους. Αυτό παρέχει περισσότερη βεβαιότητα ότι η επωνυμία του ιστότοπού σας είναι συνεπής και σαφής, ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης που παρακολουθείται.

Προτίμηση διάταξης

Πολλοί προτιμούν μια μικτή προσέγγιση. Δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν υγρές διατάξεις για μεγάλα μπλοκ κειμένου, καθώς αυτό μπορεί να καταστήσει το κείμενο δυσανάγνωστο σε μια μικρή οθόνη ή ανύπαρκτο σε ένα μεγάλο. Επομένως, τείνουν να κάνουν τις κύριες στήλες σελίδων σταθερό πλάτος, αλλά κάνουν τις κεφαλίδες, τα υποσέλιδα και τις πλευρικές στήλες πιο ευέλικτες για να καταλάβουν την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία και να μην χάσουν τη χωρητικότητα μεγαλύτερων φυλλομετρητών.

Ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν δέσμες ενεργειών για να καθορίσουν το μέγεθος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και, στη συνέχεια, να αλλάξουν τα στοιχεία εμφάνισης. Για παράδειγμα, εάν ανοίξετε έναν τέτοιο ιστότοπο σε ένα ευρύτατο παράθυρο, ενδέχεται να λάβετε μια πρόσθετη στήλη συνδέσμων στην αριστερή πλευρά, που ενδέχεται να μην βλέπουν οι πελάτες με μικρότερες οθόνες. Επίσης, η περιτύλιξη κειμένου γύρω από τη διαφήμιση εξαρτάται από το πόσο πλάτος είναι το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Αν είναι αρκετά ευρύ, ο ιστότοπος θα τυλίξει κείμενο γύρω του, αλλιώς θα εμφανίσει το κείμενο του άρθρου κάτω από τη διαφήμιση. Ενώ οι περισσότεροι ιστότοποι δεν χρειάζονται αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας, δείχνει έναν τρόπο να επωφεληθούν από μεγαλύτερες οθόνες χωρίς να επηρεάσουν την οθόνη σε μικρότερες οθόνες.