Τι είναι το Microsoft Office;

Τι πρέπει να ξέρετε για το πιο δημοφιλές πακέτο εφαρμογών στον κόσμο

Το Microsoft Office είναι μια συλλογή εφαρμογών που σχετίζονται με το γραφείο. Κάθε εφαρμογή εξυπηρετεί έναν μοναδικό σκοπό και προσφέρει μια συγκεκριμένη υπηρεσία στους χρήστες της. Για παράδειγμα, το Microsoft Word χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εγγράφων. Το Microsoft PowerPoint χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Το Microsoft Outlook χρησιμοποιείται για τη διαχείριση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερολογίων. Υπάρχουν και άλλοι.

Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές εφαρμογές από τις οποίες μπορεί κανείς να επιλέξει και επειδή όλοι οι χρήστες δεν χρειάζονται όλα, η Microsoft ομαδοποιεί τις εφαρμογές μαζί σε συλλογές που ονομάζονται "σουίτες". Υπάρχει μια σειρά εφαρμογών για φοιτητές, μια σουίτα για οικιακούς και μικρούς χρήστες και μια σουίτα για μεγάλες επιχειρήσεις. Υπάρχει ακόμη και μια σουίτα για σχολεία. Κάθε μία από αυτές τις σουίτες διατιμάται βάσει των όσων περιλαμβάνονται σε αυτήν.

01 από 04

Τι είναι το Microsoft Office 365;

Τι είναι το Microsoft Office ;. OpenClipArt.org

Η τελευταία έκδοση του Microsoft Office ονομάζεται Microsoft Office 365, αλλά διάφορες εκδόσεις της σουίτας έχουν κυκλοφορήσει από το 1988 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Microsoft Office Professional, Microsoft Office Home και Student και διάφορες συλλογές του Microsoft Office 2016. Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπέμπουν σε οποιαδήποτε έκδοση της σουίτας, όπως το Microsoft Office, το οποίο καθιστά δύσκολη τη διάκριση μεταξύ των εκδόσεων.

Αυτό που κάνει το Microsoft Office 365 ξεχωρίζει από παλαιότερες εκδόσεις του MS Office είναι ότι ενσωματώνει όλες τις πτυχές των εφαρμογών με το cloud . Είναι επίσης μια συνδρομητική υπηρεσία, που σημαίνει ότι οι χρήστες πληρώνουν μηνιαία ή ετήσια χρέωση για τη χρήση τους και αναβαθμίσεις σε νεότερες εκδόσεις περιλαμβάνονται στην τιμή αυτή. Προηγούμενες εκδόσεις του Microsoft Office, συμπεριλαμβανομένου του Office 2016, δεν προσφέρουν όλες τις δυνατότητες σύννεφου που κάνει το Office 365 και δεν ήταν συνδρομή. Το Office 2016 ήταν μια μοναδική αγορά, όπως και άλλες εκδόσεις, και αναμένεται να είναι το Office 2019 .

Το Office 365 Business και Office 365 Business Premium περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές του Office, συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook και Publisher.

02 από 04

Ποιος χρησιμοποιεί το MS Office και γιατί;

Το Microsoft Office είναι για όλους. Getty Images

Οι χρήστες που αγοράζουν μια σουίτα του Microsoft Office το κάνουν συνήθως όταν ανακαλύπτουν ότι οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο λειτουργικό τους σύστημα δεν είναι αρκετά ανθεκτικές για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να γράψω ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας μόνο το Microsoft WordPad, την εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου που περιλαμβάνεται δωρεάν σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Αλλά θα ήταν σίγουρα εφικτό να γράψω ένα βιβλίο με το Microsoft Word που προσφέρει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά.

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν επίσης το Microsoft Office. Είναι ένα de facto πρότυπο μεταξύ των μεγάλων εταιρειών. Οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στις επιχειρησιακές σουίτες περιλαμβάνουν αυτές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση μεγάλων βάσεων δεδομένων των χρηστών, την εκτέλεση προηγμένων υπολογισμών υπολογιστικών φύλλων και τη δημιουργία ισχυρών και συναρπαστικών παρουσιάσεων, πλήρης με μουσική και βίντεο.

Η Microsoft υποστηρίζει ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν τα προϊόντα του Office. Η σουίτα του Office χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.

03 του 04

Ποιες συσκευές υποστηρίζουν το MS Office;

Το Microsoft Office είναι διαθέσιμο για έξυπνα τηλέφωνα. Getty Images

Για να έχετε πρόσβαση σε όλα όσα έχει να προσφέρει το Microsoft Office, πρέπει να το εγκαταστήσετε σε επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Υπάρχει μια έκδοση για συσκευές Windows και Mac. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το MS Office σε δισκία αν και, εάν το tablet μπορεί να λειτουργήσει ως υπολογιστής, όπως το Microsoft Surface Pro, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες από εκεί.

Εάν δεν διαθέτετε υπολογιστή ή αυτή που διαθέτετε δεν υποστηρίζει πλήρη έκδοση του Office, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σουίτα εφαρμογών του Microsoft Office Online.

Υπάρχουν εφαρμογές για το Microsoft Office για iPhone και iPad, τα οποία είναι διαθέσιμα από το App Store. Οι εφαρμογές για Android είναι διαθέσιμες από το Google Play. Αυτά δεν προσφέρουν πρόσβαση στις εφαρμογές MS, αν και δεν προσφέρουν την πλήρη λειτουργικότητα που θα έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή.

04 του 04

Οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο Microsoft Office και πώς συνεργάζονται μαζί τους

Microsoft Office 2016. Joli Ballew

Οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται σε μια συγκεκριμένη σουίτα του Microsoft Office εξαρτώνται από το πακέτο του Microsoft Office που επιλέγετε (όπως και η τιμή). Το Office 365 Home and Office 365 Personal περιλαμβάνει τα Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook. Το Office Home & Student 2016 (για PC μόνο) περιλαμβάνει τα Word, Excel, PowerPoint, OneNote. Οι Business Suites διαθέτουν επίσης συγκεκριμένους συνδυασμούς και περιλαμβάνουν εκδότες και πρόσβαση.

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των εφαρμογών και του σκοπού τους:

Η Microsoft έχει σχεδιάσει τις εφαρμογές στις σουίτες ώστε να συνεργάζονται άψογα. Εάν ρίξετε μια ματιά στην παραπάνω λίστα, μπορείτε να φανταστείτε πόσοι συνδυασμοί εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε ένα έγγραφο στο Word και να το αποθηκεύσετε στο σύννεφο χρησιμοποιώντας το OneDrive. Μπορείτε να γράψετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook και να επισυνάψετε μια παρουσίαση που έχετε δημιουργήσει με το PowerPoint. Μπορείτε να εισαγάγετε επαφές από το Outlook στο Excel για να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο των ατόμων που γνωρίζετε, τα ονόματα, τις διευθύνσεις τους κ.ο.κ.

Έκδοση για Mac
Όλες οι εκδόσεις του Office 365 για Mac περιλαμβάνουν Outlook, Word, Excel, PowerPoint και OneNote.

Έκδοση Android
Περιλαμβάνει Word, Excel, PowerPoint, Outlook και OneNote.

Έκδοση iOS
Περιλαμβάνει Word, Excel, PowerPoint, Outlook και OneNote.