Μπορείτε να εκτυπώσετε με λευκό μελάνι;

Εναλλακτικές λύσεις για εκτύπωση σε λευκό μελάνι

Λίγα εμπορικά καταστήματα εκτύπωσης μπορούν να εκτυπώσουν λευκό μελάνι στο σκοτεινό χαρτί με επιτυχία. Αυτές οι επαγγελματικές εκτυπωτικές κατοικίες που συνήθως μπορούν να χρεώνουν με ακρίβεια την υπηρεσία.

Αν ψάχνετε για την επίδραση του λευκού μελανιού στο σκοτεινό χαρτί, τότε έχετε επιλογές, αλλά η λευκή μελάνη δεν είναι συνήθως μία από αυτές. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που επιλέγετε, η εκτύπωση λευκού είναι συνήθως πιο ακριβή από την εκτύπωση άλλων χρωμάτων μελάνης.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το λευκό μελάνι

Οι περισσότερες μελάνες που χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση όφσετ είναι ημιδιαφανείς και ένα ημιδιαφανές λευκό μελάνι δεν μπορεί να καλύψει ένα σκούρο έγχρωμο χαρτί. Ακόμη και αν το τυπογραφείο σας εκτυπώνει με αδιαφανές λευκό μελάνι, χρειάζονται πολλαπλές εφαρμογές για επαρκή κάλυψη, γεγονός που προσκρούει αστρονομικά στο κόστος ενός έργου εκτύπωσης.

Για παράδειγμα, οραματιστείτε τον εαυτό σας ζωγραφίζοντας ένα λευκό δωμάτιο που είχε προηγουμένως ζωγραφιστεί σε σκούρο χρώμα. Το λευκό χρώμα πρέπει να έχει καλή κάλυψη με διάφορα παλτά ή το λευκό δωμάτιο σας θα σκουραίνει από το υποκείμενο χρώμα.

Η προσθήκη ακόμη περισσότερων στην τιμή είναι ο σημαντικός χρόνος εκ μέρους του προσωπικού του τυπογραφείου που ξοδεύεται στον καθαρισμό του τυπογραφικού πιεστηρίου για να αφαιρέσει όλα τα ίχνη άλλων χρωμάτων μελάνης που θα λάμβαναν το λευκό μελάνι.

Εναλλακτικές λύσεις για τη λευκή εκτύπωση μελανιού

Υπάρχουν αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις για την εκτύπωση offset χρησιμοποιώντας λευκό μελάνι. Μπορείτε να εκτυπώσετε χρησιμοποιώντας τον αντίστροφο τύπο, χρησιμοποιήστε ασημί μελάνι, χρησιμοποιήστε λευκό φύλλο ή εκτυπώστε την οθόνη. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις επιλογές.

Εκτυπώστε το Σκούρο χρώμα στην Αντίστροφη

Προσέγγιση του έργου εκτύπωσης ή σχεδίου από διαφορετική γωνία. Μπορείτε να εκτυπώσετε το σκούρο χρώμα με τον τύπο που αντιστρέφεται σε λευκό χαρτί, πράγμα που σημαίνει ότι όταν θέλετε ένα στοιχείο να εκτυπώνει λευκό, αντιστρέφετε ή "χτυπάτε" τον λευκό τύπο ή στοιχείο από το φόντο. Δεν εφαρμόζεται μελάνη οπουδήποτε θέλετε λευκό, ακριβώς γύρω του ως φόντο. Στην ουσία, η "εκτύπωση σε λευκό" είναι η απουσία οποιουδήποτε μελανιού.

Εάν το σχέδιό σας περιλαμβάνει λευκά στοιχεία - για παράδειγμα, μια λευκή καρδιά σε κόκκινο φόντο - μόνο το κόκκινο είναι τυπωμένο και η λευκή καρδιά είναι το χαρτί που δείχνει μέσα. Αυτή η επιλογή είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή για εκτύπωση. Προφανώς, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει αν το χαρτί που χρησιμοποιείτε δεν είναι λευκό.

Αναμίξτε το λευκό μελάνι και το ασήμι

Ένα φαινόμενο σχεδόν ασπρόμαυρης μελάνης που παρέχει επαρκή κάλυψη μπορεί να επιτευχθεί με την ανάμιξη ασημένιου μελανιού με αδιαφανές λευκό μελάνι. Η πτώση εδώ είναι ότι δεν παρέχουν όλα τα καταστήματα εκτύπωσης αυτή την υπηρεσία και το κόστος μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο από την κανονική εκτύπωση.

Χρησιμοποιήστε λευκό φύλλο

Μια άλλη επιλογή για να πάρει λευκό χρώμα στη σελίδα είναι η χρήση λευκού foil stamping για να πάρετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Τα φύλλα έρχονται σε πολλά χρώματα και υφές, όπως μεταλλικά, γυαλιστερά και ματ φινίρισμα. Ένα αδιαφανές λευκό γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα μιμείται την εμφάνιση χρώματος ή λευκού μελανιού, ή μπορείτε να επιτύχετε ειδικά εφέ με μαργαριταρένια, υπόλευκα ή αργυρά φύλλα. Οι επαγγελματικές εκτυπωτικές μονάδες έχουν συνήθως επιλογές επεξεργασίας φύλλων. Μπορεί να έχουν ειδικές απαιτήσεις για την προετοιμασία του έργου σας για σφράγιση ή ανάγλυφη ετικέτα. Αυτή η υπηρεσία συνήθως συνδέεται επίσης με ένα ασφαλές κόστος.

Δοκιμάστε την εκτύπωση οθόνης και τα λευκά μελάνια Flexography

Οι μέθοδοι εκτύπωσης οθόνης και φλεξογραφίας που χρησιμοποιούνται συχνά για την εκτύπωση σε ρούχα και πλαστικά, χρησιμοποιούν αδιαφανείς λευκές μελάνες. Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις επιλογές εκτύπωσης για το έργο σας όταν χρειάζεται να εκτυπώσετε λευκό μελάνι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εκτύπωση σε οθόνη έχει εφαρμογές διαφορετικές από την απλή εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Λευκό μελάνι σε επιτραπέζιο εκτυπωτή

Η Epson πωλεί μια κασέτα λευκού μελανιού για χρήση με τους εκτυπωτές inkjet της. Αυτή η επιλογή μπορεί να λειτουργήσει για μικρές εκτυπώσεις στον οικιακό σας εκτυπωτή, αλλά το κόστος της κασέτας λευκού μελανιού είναι πολύ υψηλότερο από τα τυπικά δοχεία μελάνης.