Δημιουργήστε ένα πιστοποιητικό αναγνώρισης στο Microsoft Word

Η δημοτικότητα των πιστοποιητικών αναγνώρισης είναι αναμφισβήτητη σε σπίτια, σχολεία και γραφεία. Εάν διαθέτετε το Microsoft Word, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πιστοποιητικά αναγνώρισης που θα συγκλονίσουν τους παραλήπτες. Αυτό το γρήγορο σεμινάριο σας καθοδηγεί στη διαδικασία της ρύθμισης του αρχείου Word, προσθέτοντας τον τύπο και εκτυπώνοντας τα δικά σας επαγγελματικά πιστοποιητικά.

01 από 04

Προετοιμασία για το Πιστοποιητικό σας

Κάντε λήψη ενός προτύπου πιστοποιητικού Word online. Τα πρότυπα της Microsoft έχουν φανταχτερά, διακοσμημένα σύνορα που είναι τυπικά για τα πιστοποιητικά. Εάν έχετε πολλά πιστοποιητικά για εκτύπωση, μπορείτε να προτιμήσετε να αγοράσετε προ-έντυπα αποθέματα πιστοποιητικών στο τοπικό κατάστημα εφοδιασμού γραφείων σας. Το προ-εκτυπωμένο πιστοποιητικό χαρτί είναι διαθέσιμο με ένα ευρύ φάσμα χρωματισμένων συνόρων. Προσθέτει ένα επαγγελματικό άγγιγμα στα πιστοποιητικά.

02 από 04

Ρύθμιση του εγγράφου στο Word

Ανοίξτε το Microsoft Word, αλλά μην εισάγετε ακόμα το πρότυπο. Πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε το έγγραφό σας. Το Word ανοίγει σε έγγραφο μεγέθους γραμματοσειράς από προεπιλογή. Πρέπει να το αλλάξετε σε οριζόντιο προσανατολισμό, ώστε να είναι ευρύτερο από ότι είναι ψηλό.

  1. Μεταβείτε στην καρτέλα " Page Layout ".
  2. Επιλέξτε Μέγεθος και Επιστολή.
  3. Αλλάξτε τον προσανατολισμό κάνοντας κλικ στο Προσανατολισμός και, στη συνέχεια, στο Τοπίο
  4. Ορίστε τα περιθώρια. Η προεπιλογή του Word είναι 1 ίντσα, αλλά αν χρησιμοποιείτε χαρτί που αγοράσατε και όχι πρότυπο, μετρήστε το εκτυπώσιμο τμήμα του χαρτιού πιστοποιητικών και προσαρμόστε τα περιθώρια που ταιριάζουν.
  5. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο, μεταβείτε στην καρτέλα Εισαγωγή και κάντε κλικ στην επιλογή Εικόνα . Μεταβείτε στο αρχείο εικόνας πιστοποιητικού και κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή για να τοποθετήσετε το πρότυπο στο αρχείο εγγράφου.
  6. Για να τοποθετήσετε κείμενο στην κορυφή της εικόνας πιστοποιητικού, απενεργοποιήστε την αναδίπλωση κειμένου. Μεταβείτε στο Εργαλεία εικόνας και επιλέξτε την καρτέλα Μορφή > Περιτύλιγμα κειμένου > Πίσω από κείμενο .

Τώρα το αρχείο σας είναι έτοιμο για να εξατομικεύσετε το πιστοποιητικό.

03 του 04

Ρύθμιση Κειμένου του Πιστοποιητικού

Όλα τα πιστοποιητικά έχουν σχεδόν τα ίδια τμήματα. Ορισμένες από αυτές μπορεί να εκτυπωθούν στο πρότυπό σας. Θα πρέπει να προσθέσετε αυτές που δεν βρίσκονται στο έγγραφό σας στο Word. Εάν δεν χρησιμοποιείτε πρότυπο, θα πρέπει να τα προσθέσετε όλα. Από πάνω προς τα κάτω, είναι:

Όταν εισάγετε αυτές τις πληροφορίες στο πιστοποιητικό, κεντράρετε τις περισσότερες από τις γραμμές της σελίδας μέχρι να φτάσετε στη γραμμή ημερομηνίας και υπογραφής. Συνήθως ορίζονται στην άκρα αριστερή και την άκρα δεξιά του πιστοποιητικού.

Μια λέξη για τις γραμματοσειρές. Ο τίτλος και το όνομα του παραλήπτη συνήθως έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από το υπόλοιπο πιστοποιητικό. Αν έχετε γραμματοσειρά τύπου "παλαιού αγγλικού" ή παρόμοια περίτεχνη γραμματοσειρά, χρησιμοποιήστε την μόνο για τον τίτλο πιστοποιητικού. Χρησιμοποιήστε μια απλή και εύκολη ανάγνωση γραμματοσειράς για το υπόλοιπο πιστοποιητικό.

04 του 04

Εκτύπωση του πιστοποιητικού

Εκτυπώστε ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού και διορθώστε προσεκτικά. Αυτή είναι η στιγμή για να τροποποιήσετε την τοποθέτηση οποιουδήποτε τύπου του πιστοποιητικού, ώστε να φαίνεται σωστό. Εάν εκτυπώνετε σε προεκτυπωμένο χαρτί πιστοποιητικών, τοποθετήστε τον στον εκτυπωτή και εκτυπώστε ένα ακόμα πιστοποιητικό για να ελέγξετε την τοποθέτηση μέσα στο περίγραμμα. Ρυθμίστε εάν είναι απαραίτητο και στη συνέχεια εκτυπώστε το τελικό πιστοποιητικό.