Απελευθερώστε και ανανεώστε τη διεύθυνση IP σας στα Microsoft Windows

Χρησιμοποιήστε την εντολή ipconfig για να αποκτήσετε μια νέα διεύθυνση IP

Η απελευθέρωση και η ανανέωση της διεύθυνσης IP σε έναν υπολογιστή που εκτελεί το λειτουργικό σύστημα των Windows επαναφέρει την υποκείμενη σύνδεση IP, η οποία συχνά εξαλείφει τα κοινά προβλήματα που σχετίζονται με την IP, τουλάχιστον προσωρινά. Λειτουργεί με κάθε έκδοση των Windows σε λίγα μόνο βήματα για να αποσυνδέσετε τη σύνδεση δικτύου και να ανανεώσετε τη διεύθυνση IP.

Υπό κανονικές συνθήκες, μια συσκευή μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μια διεύθυνση IP επ 'αόριστον. Επίσης, τα δίκτυα επανεκχωρούν τις σωστές διευθύνσεις στις συσκευές κατά την πρώτη εγγραφή τους. Ωστόσο, οι τεχνικές δυσλειτουργίες με το DHCP και το υλικό δικτύου μπορούν να οδηγήσουν σε διενέξεις IP και σε άλλα θέματα όπου οι συνδέσεις σταματούν ξαφνικά να λειτουργούν.

Πότε να απελευθερώσετε και να ανανεώσετε τη διεύθυνση IP

Τα σενάρια, όπου η απελευθέρωση της διεύθυνσης IP και η ανανέωσή της μπορεί να είναι επωφελής, περιλαμβάνουν:

Απελευθέρωση / Ανανέωση διεύθυνσης IP με γραμμή εντολών

Ακολουθήστε τα συνιστώμενα βήματα για να αποδεσμεύσετε και να ανανεώσετε τη διεύθυνση οποιουδήποτε υπολογιστή που εκτελεί το λειτουργικό σύστημα Windows.

  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών . Η πιο γρήγορη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τον συνδυασμό πληκτρολογίου Win + R για να ανοίξετε το πλαίσιο Εκτέλεση και, στη συνέχεια, εισαγάγετε cmd .
  2. Πληκτρολογήστε και εισαγάγετε την εντολή ipconfig / release .
  3. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εντολή. Θα πρέπει να δείτε ότι η γραμμή διεύθυνσης IP δείχνει 0.0.0.0 ως διεύθυνση IP. Αυτό είναι φυσιολογικό αφού η εντολή απελευθερώνει τη διεύθυνση IP από τον προσαρμογέα δικτύου . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο υπολογιστής σας δεν έχει διεύθυνση IP και δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο .
  4. Πληκτρολογήστε και πληκτρολογήστε ipconfig / renew για να αποκτήσετε μια νέα διεύθυνση.
  5. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εντολή και μια νέα γραμμή που θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης της γραμμής εντολών . Θα πρέπει να υπάρχει μια διεύθυνση IP σε αυτό το αποτέλεσμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απελευθέρωση IP και την ανανέωση

Τα Windows ενδέχεται να λάβουν την ίδια διεύθυνση IP μετά την ανανέωση όπως πριν. αυτό είναι φυσιολογικό. Το επιθυμητό αποτέλεσμα της αποκοπής της παλιάς σύνδεσης και της εκκίνησης μιας νέας εξακολουθεί να συμβαίνει ανεξάρτητα από τους αριθμούς διεύθυνσης που αφορούν.

Οι προσπάθειες ανανέωσης της διεύθυνσης IP ενδέχεται να αποτύχουν. Ένα πιθανό μήνυμα λάθους μπορεί να διαβάσει:

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την ανανέωση διεπαφής [όνομα διεπαφής]: δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διακομιστή DHCP. Το αίτημα έχει λήξει.

Αυτό το συγκεκριμένο σφάλμα υποδηλώνει ότι ο διακομιστής DHCP ενδέχεται να παρουσιάζει δυσλειτουργίες ή να μην είναι προσβάσιμος. Θα πρέπει να επανεκκινήσετε τη συσκευή πελάτη ή το διακομιστή πριν συνεχίσετε.

Τα Windows παρέχουν επίσης μια ενότητα αντιμετώπισης προβλημάτων στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και τις συνδέσεις δικτύου που μπορούν να εκτελούν διάφορες διαγνωστικές συσκευές που περιλαμβάνουν ισοδύναμη διαδικασία ανανέωσης IP, εάν εντοπίσει ότι είναι απαραίτητη.