Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο Internet; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές

Εύρεση και επίλυση προβλημάτων σύνδεσης στο Internet

Όταν ξαφνικά δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο , οποιοδήποτε από τα πολλά πράγματα μπορεί να είναι λάθος. Χρησιμοποιήστε τις προτάσεις αυτής της λίστας για να βρείτε και να λύσετε κοινά προβλήματα σύνδεσης στο Internet.

Παρατηρείτε την Προφανή;

Τα αποσυνδεδεμένα ή χαλαρά καλώδια δικτύου είναι εύκολο να χάσετε ακόμα έναν από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ενδέχεται να βρεθείτε ξαφνικά ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Internet. Αυτό δεν είναι πρόβλημα στα ασύρματα δίκτυα , αλλά στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές το ραδιόφωνο Wi-Fi μπορεί να απενεργοποιηθεί ακούσια. Στα οικιακά δίκτυα, είναι επίσης πιθανό κάποιος να αποσυνδέσει τον δρομολογητή .

Ενέργεια - Βεβαιωθείτε ότι το υλικό του ενσύρματου ή ασύρματου δικτύου είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο.

Αποκλείστε ψευδείς συναγερμούς

Αυτό που μπορεί να φαίνεται ότι είναι πρόβλημα δικτύου που συνδέεται με το Διαδίκτυο είναι μερικές φορές απλά μια τοποθεσία Web (ή οποιοσδήποτε διακομιστής βρίσκεται στο άλλο άκρο της σύνδεσης) προσωρινά εκτός σύνδεσης.

Δράση - Πριν υποθέσετε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι ελαττωματική, δοκιμάστε να επισκεφθείτε αρκετές δημοφιλείς τοποθεσίες Web και όχι μόνο μία.

Αποφύγετε τις διενέξεις διεύθυνσης IP

Εάν ο υπολογιστής σας και ο άλλος στο δίκτυο έχουν και οι δύο την ίδια διεύθυνση IP , η σύγκρουση μεταξύ τους θα αποτρέψει τη σωστή λειτουργία τους στο διαδίκτυο.

Ενέργεια - Για να επιλύσετε μια διένεξη IP, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να απελευθερώσετε και να ανανεώσετε τη διεύθυνση IP σας . Εάν το δίκτυό σας χρησιμοποιεί στατικές διευθύνσεις IP , αλλάξτε με μη αυτόματο τρόπο την IP σας σε διαφορετικό αριθμό.

Ελέγξτε για τις δυσλειτουργίες του τείχους προστασίας του υπολογιστή

Το λογισμικό τείχους προστασίας που εκτελείται στους περισσότερους υπολογιστές αποσκοπεί να αποτρέψει την ανεπιθύμητη κίνηση του δικτύου να διαταράξει τη λειτουργία του. Δυστυχώς, αυτά τα τείχη προστασίας λογισμικού ενδέχεται να παρουσιάζουν δυσλειτουργία και να αρχίζουν να εμποδίζουν την έγκυρη επισκεψιμότητα στο Internet Όταν δύο τείχη προστασίας λογισμικού, όπως το Τείχος προστασίας των Windows και ένα προϊόν τρίτων κατασκευαστών, είναι εγκατεστημένα στον ίδιο υπολογιστή, ο ισχυρισμός μεταξύ των δύο μπορεί επίσης να μπλοκάρει εσφαλμένα την κυκλοφορία.

Ενέργεια - Αν έχετε πρόσφατα εγκαταστήσει ή αναβαθμίσει τείχη προστασίας λογισμικού στον υπολογιστή σας, απενεργοποιήστε τα προσωρινά για να προσδιορίσετε αν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σύνδεσης στο Internet.

Είστε έξω από την περιοχή ασύρματων σημάτων;

Η απόδοση των συνδέσεων δικτύου Wi-Fi εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ της συσκευής και του σημείου ασύρματης πρόσβασης . Όσο πιο μακριά μια συσκευή Wi-Fi, τόσο πιο αργή είναι η τοπική σύνδεση, μέχρι να σπάσει εντελώς. Η παρεμβολή ασύρματου σήματος στην περιοχή μπορεί επίσης να περιορίσει την αποτελεσματική εμβέλεια μιας σύνδεσης Wi-Fi. Όποτε δεν μπορείτε να φτάσετε στο σημείο πρόσβασης, δεν μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο Internet, προφανώς.

Ενέργεια - Χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις επιλογές για να μετρήσετε τη δύναμη του ασύρματου σήματος και δοκιμάστε αυτές τις ιδέες για να επεκτείνετε το εύρος του Wi-Fi σας .

Η διαμόρφωση του ασύρματου δικτύου έχει αλλάξει;

Τα δίκτυα Wi-Fi με επιλογές κρυπτογράφησης, όπως το WPA ή το WEP, απαιτούν από τους υπολογιστές να χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα κλειδιά ασφαλείας κατά τη σύνδεση. Εάν κάποιος αλλάξει τα κλειδιά κρυπτογράφησης ή τη φράση πρόσβασης στο σημείο πρόσβασης, οι συσκευές που λειτουργούσαν πριν ξαφνικά δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν περιόδους σύνδεσης και συνδέσεις στο Internet. Ομοίως (αν και λιγότερο πιθανό), εάν οι ρυθμίσεις σημείου πρόσβασης έχουν αλλάξει ώστε να απαιτούν τη χρήση ενός συγκεκριμένου αριθμού καναλιού Wi-Fi , ορισμένοι υπολογιστές ενδέχεται να μην μπορούν να το ανακαλύψουν.

Ενέργεια - Επιβεβαιώστε ότι ο αριθμός καναλιού Wi-Fi και τα κλειδιά κρυπτογράφησης στο δρομολογητή σας δεν έχουν αλλάξει πρόσφατα (ελέγξτε αν είναι απαραίτητο με το διαχειριστή δικτύου). Όταν χρησιμοποιείτε ένα hotspot , ακολουθήστε προσεκτικά τους εκπαιδευτές του παροχέα.

Ελέγξτε για ευρείας ζώνης δρομολογητές ή δυσλειτουργίες σημείων πρόσβασης

Τα οικιακά δίκτυα που χρησιμοποιούν δρομολογητές ευρυζωνικών συνδέσεων είναι ευκολότερα διαχειρίσιμα από αυτά χωρίς ένα, αλλά τεχνικές δυσλειτουργίες με το δρομολογητή μπορούν επίσης να εμποδίσουν τη σύνδεση των υπολογιστών με το Internet. Οι βλάβες του δρομολογητή οφείλονται σε υπερθέρμανση, υπερβολική κίνηση ή απλώς σε μια παλαιότερη μονάδα που πάει κακή. Τα τυπικά συμπτώματα ενός σπασμένου δρομολογητή περιλαμβάνουν ότι οι υπολογιστές στο δίκτυο δεν μπορούν να αποκτήσουν διευθύνσεις IP ή ότι η κονσόλα του δρομολογητή δεν ανταποκρίνεται στις αιτήσεις.

Ενέργεια - Ελέγξτε τα φώτα και την κονσόλα του δρομέα, αν είναι δυνατόν, για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείται και ότι ανταποκρίνεται σωστά. Αντιμετώπιση προβλημάτων και επαναφορά του δρομολογητή εάν είναι απαραίτητο.

Είστε αποκλεισμένοι από τον πάροχο υπηρεσιών σας;

Οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ (ISPs) μπορούν να επιλέξουν να αποκλείσουν την πρόσβαση από το λογαριασμό σας, εάν δεν πραγματοποιήσετε πληρωμή ή παραβιάσετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του παρόχου. Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε πληρωμένα hotspots που χρεώνουν την ώρα ή την ημέρα, μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν να διατηρήσουν την συνδρομή τους ενημερωμένη. Άλλοι συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους ένας ISP μπορεί να αποκλείσει το λογαριασμό σας είναι να υπερβεί τα ανώτατα όρια του εύρους ζώνης , να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητων μηνυμάτων και να μεταφορτώσει παράνομο ή ακατάλληλο περιεχόμενο

Ενέργεια - Επικοινωνήστε με τον ISP εάν υποψιάζεστε ότι ο λογαριασμός σας έχει αποκλειστεί.

Αντιμετωπίστε τις δυσλειτουργίες του υπολογιστή

Υπολογιστές, επίσης, πάσχουν από τεχνικές δυσλειτουργίες. Παρόλο που σήμερα είναι σχετικά ασυνήθιστο, το υλικό προσαρμογέα δικτύου ενός υπολογιστή μπορεί να αποτύχει ξαφνικά λόγω υπερθέρμανσης ή ηλικίας. Οι αποτυχίες στο λογισμικό του λειτουργικού συστήματος που ελέγχει τον προσαρμογέα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να συμβούν συχνά ειδικά σε υπολογιστές που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Οι ιοί και τα σκουλήκια μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν ή να εμποδίσουν τη σωστή λειτουργία των διεπαφών δικτύου του υπολογιστή. Τέλος, εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή άλλη φορητή συσκευή, η μεταφορά του από μία τοποθεσία στην άλλη μπορεί να καταστρέψει την κατάσταση του δικτύου του.

Ενέργεια - Ελέγξτε τον υπολογιστή για κακόβουλο λογισμικό και καταργήστε τυχόν εντοπιστεί. Σε υπολογιστές με Windows, δοκιμάστε να επαναφέρετε τη σύνδεση δικτύου . Επανεκκινήστε τον υπολογιστή εάν είναι απαραίτητο.

Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου

Όσοι χρησιμοποιούν δορυφορική υπηρεσία Internet ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν στο Internet σε περιόδους πολύ κακών καιρικών συνθηκών. Οι πάροχοι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές (συμπεριλαμβανομένων των κυψελοειδών φορέων διαδικτύου) μερικές φορές δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν κορυφές στην κυκλοφορία δικτύου που προκαλούν σποραδικές διακοπές για ορισμένους πελάτες. Τέλος, όσοι προσυπογράφουν νεότερες ή πιο σύνθετες μορφές υπηρεσιών Διαδικτύου (όπως η σταθερή ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση ) ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερο χρόνο διακοπής σε σχέση με άλλους, καθώς οι πάροχοι αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα με σχετικά λιγότερο ώριμο εξοπλισμό.

Ενέργεια - Εάν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν, επικοινωνήστε με τον πάροχο Διαδικτύου για να επαληθεύσετε αν αντιμετωπίζουν διακοπή. Ορισμένοι παροχείς παρέχουν επίσης συμβουλές σχετικά με προβλήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που συνδέονται με το δίκτυό τους (μερικές φορές έναντι αμοιβής).