Χρησιμοποιήστε το Skype χωρίς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής

Skype για Web - Μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης

Το Skype έχει γίνει αρκετά ογκώδες αυτές τις μέρες. Ξέρω κάποιους φίλους που δεν μπορούσαν να το εγκαταστήσουν στα smartphones τους λόγω έλλειψης εσωτερικού χώρου. Τι θα μπορούσαμε αν μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς εγκατάσταση; Αυτό θα βοηθούσε πολύ σε περιπτώσεις όπου πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Skype στον υπολογιστή του φίλου σας ή σε έναν δημόσιο υπολογιστή στον οποίο δεν έχει εγκατασταθεί. Ή απλά δεν θέλετε να φουσκώνετε τον υπολογιστή σας με το Skype, ειδικά αν δεν το χρησιμοποιείτε, εκτός από σπάνια. Το Skype για το Web είναι χρήσιμο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Το Skype λέει ότι είναι μια απάντηση στο αίτημα εκατομμυρίων χρηστών Skype που θέλουν να μιλούν και να στέλνουν άμεσα μηνύματα όταν επισκέπτονται τον ιστότοπο.

Το Skype για Web εκτελείται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Τη στιγμή που γράφω αυτό, είναι ακόμα σε έκδοση Beta και μόνο επιλεγμένα μέλη του κοινού τα παίρνουν να τα χρησιμοποιήσουν, εγώ είμαι μεταξύ τους. Ελέγξτε αν έχετε επιλέξει (μια επιλογή που πιθανόν να είναι τυχαία) πληκτρολογώντας το web.skype.com στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και πηγαίνετε. Το φορτίο της σελίδας του Skype. Εάν επιλέξετε, θα σας ζητηθεί να το δοκιμάσετε. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το beta ήταν διαθέσιμο μόνο για άτομα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα είναι παγκόσμια.

Για να χρησιμοποιήσετε το Skype στο πρόγραμμα περιήγησης, πρέπει πρώτα να έχετε το σωστό πρόγραμμα περιήγησης. Ο Internet Explorer λειτουργεί με την έκδοση 10 ή νεότερη έκδοση. Το Chrome και το Firefox λειτουργούν στις τελευταίες εκδόσεις τους. Για να είστε σίγουροι, απλώς κάντε μια ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης πριν δοκιμάσετε το Skype για Web. Λάβετε υπόψη ότι το Chrome στο Mac OS δεν λειτουργεί με όλες τις λειτουργίες, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το Safari έκδοση 6 και παραπάνω. Το Skype έχει αφήσει το Linux έξω. Ίσως είναι το ίδιο παλιό vendetta μεταξύ της Microsoft και του open-source Linux.

Επίσης, πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Skype ή έναν λογαριασμό της Microsoft, και τα δύο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook για να συνδεθείτε. Μόλις συνδεθείτε στο πρόγραμμα περιήγησης, παραμένετε συνδεδεμένοι για ολόκληρη την περίοδο λειτουργίας, ακόμη και αν κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να το ανοίξετε ξανά αργότερα, εκτός και αν αποσυνδεθείτε ή λήξει η περίοδος σύνδεσης.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε κλήσεις φωνής και βίντεο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια προσθήκη. Το σύστημα θα εντοπίσει αυτόματα ότι θα πρέπει να το κατεβάσετε και θα σας ζητηθεί να το κάνετε. Τα πράγματα πάνε ομαλά αργότερα. Η λήψη και η εγκατάσταση του plugin ήταν αρκετά εύκολη στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Το plugin είναι στην πραγματικότητα ένα plugin WebRTC , το οποίο επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης, εξ αποστάσεως

Η διασύνδεση είναι πολύ παρόμοια με την εφαρμογή Skype, με ένα λεπτό παράθυρο στα αριστερά που φέρει έναν φίλο και κάποια εργαλεία, ενώ το κύριο παράθυρο εμφανίζει μία από τις (επιλεγμένες) σας επαφές με τη συνομιλία. Τα πλήκτρα φωνής και βίντεο βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία.

Αυτός ο ιστότοπος του Skype δεν έχει όλα τα κουδούνια και σφυρίχτρες της αυτόνομης εφαρμογής. Πολλά χαρακτηριστικά λείπουν, αλλά το Skype εργάζεται για να τα κυλάει έξω μέσα στην εφαρμογή περιήγησης μία προς μία.

Το Skype for Web καθιστά πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους να είναι πιο κινητό. Η ιστορία και τα δεδομένα παραμένουν πιο παγκόσμια από ποτέ. Δεν χρειάζεστε τη συσκευή ή τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Skype οπουδήποτε σε οποιοδήποτε μηχάνημα.

Το Skype for Web λειτουργεί σε πολλές γλώσσες, οι οποίες είναι οι ακόλουθες: Αραβικά, Βουλγαρικά, Τσέχικα, Δανικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ισπανικά, Εσθονικά, Φινλανδικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Χίντι, Ουγγρικά, Ινδονησιακά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά , Νορβηγικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά (Βραζιλία), Πορτογαλικά (Πορτογαλία), Ρουμανικά, Ρωσικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Ουκρανικά, Κινέζικα Απλοποιημένα και Κινεζικά Παραδοσιακά .