Πώς να επαναφέρετε οποιοδήποτε μοντέλο του iPhone

Οδηγίες για την επανεκκίνηση ενός iPhone που έχει κολλήσει

Ακόμα κι αν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το σκέφτονται με αυτό τον τρόπο, το iPhone είναι ένας υπολογιστής που ταιριάζει στο χέρι ή την τσέπη σας. Και ενώ δεν μοιάζει με τον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας, ακριβώς όπως αυτές τις συσκευές, μερικές φορές πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση ή ακόμα και να επαναφέρετε το iPhone σας για να διορθώσετε προβλήματα.

"Επαναφορά" σημαίνει μια σειρά από διαφορετικά πράγματα: μια βασική επανεκκίνηση, μια πιο ολοκληρωμένη επαναφορά, ή μερικές φορές ακόμη και διαγραφή όλου του περιεχομένου από το iPhone για να ξεκινήσει ξανά με το φως και / ή την αποκατάσταση από ένα αντίγραφο ασφαλείας .

Αυτό το άρθρο καλύπτει τις πρώτες δύο έννοιες. Οι σύνδεσμοι στο τελευταίο τμήμα μπορούν να βοηθήσουν με τα άλλα σενάρια.

Πριν επαναφέρετε το iPhone σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το είδος της επαναφοράς που θέλετε να εκτελέσετε, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε (και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας !) Ανάλογα. Και μην ανησυχείτε: η επανεκκίνηση ή η επανεκκίνηση του iPhone δεν θα πρέπει κανονικά να καταργεί ή να διαγράφει δεδομένα ή ρυθμίσεις.

Πώς να κάνετε επανεκκίνηση του iPhone - Άλλα μοντέλα

Η επανεκκίνηση των περισσότερων άλλων μοντέλων iPhone είναι η ίδια με την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του iPhone. Χρησιμοποιήστε αυτήν την τεχνική για να προσπαθήσετε να επιλύσετε βασικά προβλήματα όπως η κακή κινητή ή Wi-Fi συνδεσιμότητα , τα crashes των εφαρμογών ή άλλα καθημερινά προβλήματα. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης (Σε παλαιότερα μοντέλα βρίσκεται στην κορυφή του τηλεφώνου . Στη σειρά iPhone 6 και νεότερη, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά ) έως ότου εμφανιστεί στην οθόνη το ρυθμιστικό απενεργοποίησης.
  2. Αφήστε το κουμπί ύπνου / αφύπνισης .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό απενεργοποίησης από αριστερά προς τα δεξιά. Αυτό προκαλεί το κλείσιμο του iPhone. Θα δείτε έναν περιστροφέα στην οθόνη που δείχνει ότι το shutdown είναι σε εξέλιξη (μπορεί να είναι αμυδρό και δύσκολο να δει, αλλά είναι εκεί).
  1. Όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, κρατήστε πατημένο το κουμπί sleep / awake ξανά μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη. Όταν συμβαίνει, το τηλέφωνο εκκινεί ξανά. Αφήστε το κουμπί και περιμένετε μέχρι το iPhone να τελειώσει την εκκίνηση.

Πώς να κάνετε επανεκκίνηση του iPhone 8 και του iPhone X

Σε αυτά τα μοντέλα, η Apple έχει αναθέσει νέες λειτουργίες στο κουμπί ύπνου / αφύπνισης στο πλάι της συσκευής (μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενεργοποιήσει το Siri, να αναδείξει τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS και πολλά άλλα).

Εξαιτίας αυτού, η διαδικασία επανεκκίνησης είναι επίσης διαφορετική:

  1. Κρατήστε το κουμπί ύπνου / αφύπνισης από την πλευρά και η ένταση ταυτόχρονα (αυξάνει επίσης την ένταση, αλλά αυτό θα μπορούσε να τραβήξει κατά λάθος ένα στιγμιότυπο οθόνης , έτσι ώστε να είναι απλούστερο)
  2. Περιμένετε έως ότου εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό από τα αριστερά προς τα δεξιά για να τερματίσετε τη λειτουργία του τηλεφώνου.

Πώς να επαναφέρετε σκληρά το iPhone

Η βασική επανεκκίνηση λύνει πολλά προβλήματα, αλλά δεν τα επιλύει όλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις - όπως όταν το τηλέφωνο είναι τελείως παγωμένο και δεν ανταποκρίνεται στο πάτημα του κουμπιού ύπνου / αφύπνισης - χρειάζεστε μια πιο ισχυρή επιλογή που ονομάζεται σκληρή επαναφορά. Και πάλι, αυτό ισχύει για κάθε μοντέλο εκτός από το iPhone 7, 8 και X.

Μια σκληρή επαναφορά κάνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου και ανανεώνει επίσης τη μνήμη που τρέχουν οι εφαρμογές (μην ανησυχείτε, αυτό δεν διαγράφει τα δεδομένα σας ) και βοηθά το iPhone να ξεκινήσει από το μηδέν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστείτε μια σκληρή επαναφορά, αλλά όταν το κάνετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Με την οθόνη του τηλεφώνου προς το μέρος σας, κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και το κουμπί Home στο κέντρο στο κάτω μέρος ταυτόχρονα.
  2. Όταν εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης, μην αφήνετε τα κουμπιά. Συνεχίστε να τα κρατάτε και τα δύο μέχρι να δείτε την οθόνη να γίνει μαύρη.
  3. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί το ασημένιο λογότυπο της Apple.
  4. Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να αφήσετε να πάει - το iPhone επαναρυθμίζεται.

Πώς να επαναφέρετε σκληρά το iPhone 8 και το iPhone X

Στις σειρές iPhone 8 και το iPhone X , η διαδικασία σκληρής επαναφοράς είναι εντυπωσιακά διαφορετική από αυτή των άλλων μοντέλων. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση του πλήκτρου ύπνου / αφύπνισης στο πλάι του τηλεφώνου χρησιμοποιείται τώρα για τη λειτουργία SOS έκτακτης ανάγκης.

Για να κάνετε επανεκκίνηση ενός iPhone 8 ή iPhone X, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ και αφήστε το κουμπί αύξησης της έντασης στην αριστερή πλευρά του τηλεφώνου.
  2. Κάντε κλικ και απελευθερώστε το κουμπί μείωσης της έντασης.
  3. Τώρα κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης στη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου μέχρι να επανεκκινηθεί το τηλέφωνο και να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Πώς να επαναφέρετε σκληρά το iPhone 7 Series

Η διαδικασία σκληρής επαναφοράς είναι ελαφρώς διαφορετική για τη σειρά iPhone 7.

Αυτό συμβαίνει επειδή το κουμπί Home δεν είναι πλέον ένα πραγματικό κουμπί σε αυτά τα μοντέλα. Τώρα είναι ένας πίνακας 3D αφής. Ως αποτέλεσμα, η Apple άλλαξε το πώς αυτά τα μοντέλα μπορούν να επαναρυθμιστούν.

Με τη σειρά iPhone 7, όλα τα βήματα είναι τα ίδια με τα παραπάνω, εκτός από το γεγονός ότι δεν κρατάτε πατημένο το κουμπί Αρχική σελίδα. Αντ 'αυτού, πρέπει να κρατάτε πατημένο το πλήκτρο έντασης ήχου και το πλήκτρο ύπνου / αφύπνισης ταυτόχρονα.

Επηρεασμένα iPhones

Οι οδηγίες επανεκκίνησης και σκληρής επαναφοράς σε αυτό το άρθρο λειτουργούν με τα παρακάτω μοντέλα:

  • iPhone X
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 6S Plus
  • iPhone 6S
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 5S
  • iPhone 5C
  • iPhone 5
  • iPhone 4S
  • iphone 4
  • iPhone 3GS
  • iPhone 3G
  • iPhone

Για περισσότερη βοήθεια