Τι είναι ένα αρχείο EPC;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EPC

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EPC είναι πιθανότατα είτε ένα αρχείο Doctor Who Data Game είτε ένα αρχείο που χρησιμοποιείται με το MS-DOS Jill του παιχνιδιού της ζούγκλας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το αρχείο έχει πιθανώς δεδομένα όπως τρισδιάστατες σκηνές ή χάρτες, αλλά τα δύο αρχεία EPC δεν έχουν άλλη σχέση μεταξύ τους, εκτός από το γεγονός ότι και οι δύο χρησιμοποιούνται για ένα παιχνίδι υπολογιστή.

Ένα αρχείο EPC μπορεί να είναι ένα αρχείο διαγράμματος εργαλείων EPC, το οποίο είναι ένα αρχείο με βάση την XML που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διαγραμμάτων.

Ένας άλλος τύπος αρχείου EPC είναι αυτός που περιέχει ένα eBook. Δεν έχω πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον τύπο αρχείου EPC, αλλά υποθέτω ότι είναι παρόμοιο με τη μορφή EPUB .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EPC

Τα αρχεία EPC που σχετίζονται με τα παιχνίδια που μόλις ανέφερα θα πρέπει να ανοίξουν καλά με το πρόγραμμα προβολής εικόνων Firehand Ember Free. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να ανοίξει το αρχείο σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να σας δείξει το γραφικό που αντιπροσωπεύει το αρχείο.

Το EPC Tools είναι ένα plug-in για Eclipse που μπορεί να ανοίξει αυτούς τους τύπους αρχείων EPC. Δεδομένου ότι τα αρχεία αυτά χρησιμοποιούν τη μορφή XML, θα πρέπει επίσης να μπορείτε να προβάλετε το αρχείο EPC σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Notepad ++. Το άνοιγμα αυτού του τύπου αρχείου σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιο βαθμό, αλλά το αρχείο EPC πιθανότατα θα προβληθεί καλύτερα μέσω του εργαλείου EPC Tools plug-in.

Δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω μόνοι μου, αλλά ένα αρχείο EPC που είναι ένα αρχείο eBook θα μπορούσε να ανοίξει στις ίδιες εφαρμογές που λειτουργούν με αρχεία EPUB. Ωστόσο, πιθανότατα πρέπει να μετονομάσετε το αρχείο .EPC στο .EPUB έτσι ώστε το πρόγραμμα να αναγνωρίσει το αρχείο.

Το AlReader είναι μια εφαρμογή για κινητά (για Android) που γνωρίζω ότι υποστηρίζει αρχεία EPC που έχουν μετονομαστεί σε EPUB. Δείτε τι είναι ένα αρχείο EPUB; για να μάθετε πώς να ανοίγετε ένα αρχείο EPUB σε έναν υπολογιστή.

Συμβουλή: Εάν το αρχείο EPC σας δεν φαίνεται να λειτουργεί με κανένα από τα προγράμματα, ίσως να μην σχετίζεται καθόλου με τις προαναφερθείσες μορφές. Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μάθετε ποιο λογισμικό μπορεί να ανοίξει το αρχείο EPC είναι να προσπαθήσετε να δείτε τα περιεχόμενά του σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Windows Notepad ή το Notepad ++.

Εάν κάποιο κείμενο μπορεί να διαβαστεί σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ειδικά μερικά από τα αρχεία από την αρχή, τότε ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να ερευνήσετε το πρόγραμμα που δημιούργησε το αρχείο EPC σας καθώς και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το ανοίξετε . Εάν όλο το κείμενο είναι ευανάγνωστο, τότε το αρχείο EPC σας είναι ένα αρχείο με κείμενο που μπορεί να ανοίξει με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Εάν διαπιστώσετε ότι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ανοίγει τα αρχεία EPC όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτά, αλλά είναι λάθος πρόγραμμα ή όχι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για να κάνετε αυτό αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EPC

Έχω λίγη σιγουριά ότι ένα αρχείο παιχνιδιών EPC μπορεί να μετατραπεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Ειδικά θεωρώντας ότι η μορφή είναι, κατά την άποψή μου, χρησιμοποιείται μόνο στα δύο παιχνίδια που αναφέρονται παραπάνω, πιθανότατα δεν έχουν καμία πρακτική χρήση που υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Η μορφή XML που αποθηκεύονται μερικά αρχεία EPC θα πρέπει να παραμείνει στην αρχική τους μορφή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το πρόσθετο EPC Tools. Ωστόσο, μπορείτε σίγουρα να τα μετατρέψετε σε άλλη μορφή που μοιάζει με XML χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου ή πρόγραμμα προβολής XML. Δείτε τι είναι ένα αρχείο XML; για μια λίστα με θεατές και συντάκτες XML που μπορούν να ανοίξουν αυτούς τους τύπους αρχείων.

Αυτό που είπα παραπάνω σχετικά με τη μετονομασία ενός .EPC eBook σε .EPUB είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε αυτόν τον τύπο αρχείου EPC σε μια νέα μορφή. Ωστόσο, η πράξη μετονομασίας της επέκτασης δεν μετατρέπει στην πραγματικότητα το αρχείο. Μόλις είναι σε μορφή EPUB, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα εγγράφων όπως το Doxillion για να μετατρέψετε το eBook σε DOCX , HTML , PDF και άλλες μορφές που βασίζονται σε κείμενο.

Σημαντικό: Δεν μπορείτε συνήθως να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου (όπως την επέκταση αρχείου .EPC) σε μια που αναγνωρίζει ο υπολογιστής σας (όπως .JPG ) και να περιμένετε να χρησιμοποιηθεί το νέο μετονομαζόμενο αρχείο. Μια πραγματική μετατροπή μορφής αρχείου πρέπει να γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτι που είναι συνήθως δυνατό με έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων .

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία EPC

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου EPC και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.