Παιχνίδια Facebook Messenger: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το Facebook ξεκίνησε πρόσφατα το Messenger Kids, μια δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών. Με αυτό, το παιδί σας μπορεί να στέλνει κείμενα , να μοιράζεται εικόνες και να συνομιλεί μέσω βίντεο, αλλά μόνο με τις επαφές που εγκρίνετε στη συσκευή σας, όχι από το τηλέφωνο ή το tablet του παιδιού σας. Πρέπει να αφήσετε το παιδί σας να το χρησιμοποιήσει;

Τα παιδιά του Facebook Messenger εξήγησαν

Δεν υπάρχουν διαφημίσεις στο Kids του Messenger, καμία αγορά εντός εφαρμογής και δεν απαιτείται αριθμός τηλεφώνου. Επιπλέον, η υπογραφή του παιδιού σας για το Messenger Kids δεν δημιουργεί αυτόματα ένα πρότυπο λογαριασμό στο Facebook για αυτούς.

Το Messenger Kids διατίθεται προς το παρόν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο για συσκευές iOS ( iPhone ή iPad ).

Είναι ασφαλές?

Οι γονείς θέλουν οι διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις του παιδιού τους να είναι ασφαλείς, ιδιωτικές και κατάλληλες. Με τα παιδιά του Messenger, το Facebook προσπάθησε με τρόπο να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των γονέων με τον εταιρικό της στόχο να αυξήσει τη χρήση και τους χρήστες σε όλο το οικοσύστημα κοινωνικών μέσων. Στην πραγματικότητα, το Facebook λέει ότι συμβουλεύτηκε τους εθνικούς εμπειρογνώμονες PTA, ανάπτυξης παιδιών και σε απευθείας σύνδεση ασφαλείας για βοήθεια στην ανάπτυξη της εφαρμογής Messenger Kids.

Το Messenger Kids συμμορφώνεται με τους κανόνες της κυβέρνησης "COPPA", οι οποίοι περιορίζουν τη συλλογή και τη χρήση πληροφοριών για παιδιά κάτω των 13 ετών. Σημειώνεται επίσης ότι τα πολλά GIF , εικονικά αυτοκόλλητα, μάσκες και φίλτρα που διατίθενται με την εφαρμογή περιορίζονται μόνο σε αυτά που περιλαμβάνονται τη βιβλιοθήκη Messenger Kids.

Ρύθμιση του Messenger Kids

Η εγκατάσταση του Messenger Kids είναι δυσκίνητη, αν και αυτό είναι εν μέρει από το σχεδιασμό. Ουσιαστικά, οι γονείς πρέπει να κάνουν λήψη της εφαρμογής στη συσκευή του παιδιού, αλλά να διαχειρίζονται επαφές και αλλαγές στη συσκευή τους. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι γονείς παραμένουν πλήρως ελεγχόμενοι.

  1. Κατεβάστε Messenger Kids στο smartphone ή το tablet του παιδιού σας.
  2. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί σας θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook.
  3. Στη συνέχεια, δημιουργήστε έναν λογαριασμό Messenger Kids για το παιδί σας.
  4. Τέλος, προσθέστε οποιεσδήποτε εγκεκριμένες επαφές . Υπενθύμιση: Αυτό το τελευταίο βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί από τη συσκευή σας . Τώρα θα υπάρχει ένα "Messenger Kids" πάνελ γονικού ελέγχου "στην εφαρμογή Facebook σας, και αυτό είναι όπου μπορείτε να προσθέσετε ή να διαγράψετε τις επαφές που προχωρούν προς τα εμπρός.

Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό και ένα που μπορεί να αυξήσει τη χρήση είναι ότι οι επαφές με τις οποίες το παιδί σας αλληλεπιδρά, είτε είναι παππούδες, ξαδέλφια, είτε οποιοσδήποτε άλλος, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε το Messenger Kids. Οι συζητήσεις εμφανίζονται στην κανονική εφαρμογή Facebook Messenger.

Φίλτρα και παρακολούθηση

Το Facebook υποστηρίζει ότι τα φίλτρα ασφαλείας του μπορούν να ανιχνεύσουν και να σταματήσουν τα παιδιά να βλέπουν ή να μοιράζονται γυμνό ή σεξουαλικό περιεχόμενο. Η εταιρεία υπόσχεται επίσης ότι η ομάδα υποστήριξής της θα ανταποκριθεί γρήγορα σε οποιοδήποτε περιεχόμενο με σημαία. Οι γονείς μπορούν να παρέχουν επιπλέον σχόλια μέσω της σελίδας Messenger Kids.

Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πίνακας γονικών ελέγχων στην εφαρμογή Facebook σας δεν σας επιτρέπει να δείτε πότε το παιδί σας κουβεντιάσει, ούτε το περιεχόμενο οποιωνδήποτε μηνυμάτων. Ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε αυτό είναι να ελέγξετε τη δραστηριότητα του παιδιού Messenger Kids στο τηλέφωνο ή το tablet.