Τα βασικά μέρη ενός ιστολογίου

Βασικά μέρη ενός ιστολογίου που κάθε blog πρέπει να έχει

Τα blogs είναι απίστευτα προσαρμόσιμα και οι bloggers μπορούν να διαμορφώσουν τα blog τους για να φαίνονται και να λειτουργούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προσδοκίες ότι οι αναγνώστες του ιστολογίου έχουν για τα blogs που επισκέπτονται, διαβάζουν και, τελικά, γίνονται πιστοί οπαδοί του. Παρακάτω παρατίθενται τα θεμελιώδη μέρη ενός blog που κάθε blog πρέπει να έχει για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επισκεπτών και να προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία χρήστη που οδηγεί σε ανάπτυξη και επιτυχία. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία στο ιστολόγιό σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα τα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω. Αν σκέφτεστε να αφαιρέσετε ένα από τα θεμελιώδη μέρη ενός ιστολογίου από το ιστολόγιό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αναλύσει πλήρως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν διαγράψετε οτιδήποτε.

Επί κεφαλής

DrAfter123 / Getty Images
Η επικεφαλίδα του ιστολογίου σας βρίσκεται στην κορυφή του ιστολογίου σας και είναι συνήθως η πρώτη εντύπωση που έχουν οι επισκέπτες στο ιστολόγιό σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλό, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κεφαλίδα.

Σελίδες Blog

Πολλές εφαρμογές blogging επιτρέπουν στους bloggers να δημιουργούν σελίδες όπου μπορείτε να προσφέρετε πρόσθετες πληροφορίες που είναι σημαντικές και πρέπει πάντα να είναι εύκολα προσβάσιμες στους επισκέπτες. Τα παρακάτω άρθρα σας διδάσκουν περισσότερα σχετικά με συγκεκριμένες σελίδες blog και πώς να δημιουργήσετε τη δική σας:

Περισσότερο "

Δημοσιεύσεις στο Blog

Οι αναρτήσεις ιστολογίου είναι το πιο σημαντικό μέρος του ιστολογίου σας, επειδή αν το περιεχόμενό σας δεν είναι ενδιαφέρον, κανείς δεν θα διαβάσει το ιστολόγιό σας. Ανατρέξτε στα άρθρα που αναφέρονται παρακάτω για να μάθετε πώς να γράφετε εξαιρετικές αναρτήσεις ιστολογίου:

Περισσότερο "

Σχόλια στο Blog

Τα σχόλια του Blog είναι αυτά που κάνουν το ιστολόγιό σας διαδραστικό και δημιουργούν μια κοινότητα γύρω από το ιστολόγιό σας. Χωρίς σχόλια, απλά μιλάτε στον εαυτό σας. Ακολουθούν χρήσιμα άρθρα για την καλύτερη κατανόηση των σχολίων του ιστολογίου και του γιατί είναι τόσο σημαντικά για την επιτυχία ενός ιστολογίου:

Περισσότερο "

Πλευρική γραμμή του Blog

Η πλευρική γραμμή του ιστολογίου σας είναι το ιδανικό μέρος για την προβολή σημαντικών πληροφοριών, διαφημίσεων, συνδέσμων κ.ο.κ. που θέλετε να βλέπουν οι επισκέπτες. Μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει σε μια πλαϊνή γραμμή ιστολογίου σε αυτά τα άρθρα:

Περισσότερο "

Κατηγορίες ιστολογίων

Οι κατηγορίες ιστολογίων διατίθενται σε μια ποικιλία εφαρμογών blogging και σας βοηθούν να διευκολύνετε την εύρεση των παλιών αναρτήσεων στο blog σας ανά θέμα.

Περισσότερο "

Αρχεία ιστολογίου

Τα αρχεία ιστολογίου είναι εκεί όπου όλες οι παλιές αναρτήσεις ιστολογίου αποθηκεύονται για μελλοντική προβολή. Οι επισκέπτες του ιστολογίου σας μπορούν να περιηγηθούν στα αρχεία ιστολογίου σας κατά ημερομηνία. Ορισμένες εφαρμογές blogging διευκολύνουν επίσης τους επισκέπτες να περιηγούνται στις αρχειοθετημένες αναρτήσεις κατά κατηγορία.

Περισσότερο "

Υποσέλιδο του Blog

Το υποσέλιδο του ιστολογίου σας μπορεί να βρεθεί αν μεταβείτε στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας ή ανάρτησης στο ιστολόγιό σας. Μερικές φορές το υποσέλιδο ενός ιστολογίου περιέχει απλώς πληροφορίες σχετικά με πνευματικά δικαιώματα ή συνδέσμους σε πολιτική απορρήτου ή όρους χρήσης και όρους χρήσης , αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους, διαφημίσεις και άλλα. Αυτό είναι λιγότερο πολύτιμη ακίνητη περιουσία από άλλες περιοχές στις αναρτήσεις blog και τις σελίδες σας, επειδή οι άνθρωποι δεν τους αρέσει να μετακινηθείτε. Ωστόσο, μην παραβλέπετε το υποσέλιδο του ιστολογίου σας. Χρησιμοποιήστε το για να συμπεριλάβετε χρήσιμες πληροφορίες που δεν είναι κρίσιμες για την εμπειρία του χρήστη.

Τροφοδοσία RSS

Η ροή RSS του ιστολογίου σας είναι απαραίτητη προκειμένου να προσκαλέσετε τους χρήστες να εγγραφούν στο blog σας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή του αγαπημένου τους προγράμματος ανάγνωσης ροών . Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει μια πρόσκληση στην πλαϊνή γραμμή του ιστολογίου σας ή σε άλλη εξέχουσα θέση. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις ροές ιστολογίου στα παρακάτω άρθρα:

Περισσότερο "

Εικόνες

Ένα blog χωρίς εικόνες είναι θαμπό και μοιάζει περισσότερο με ένα λεξικό παρά με μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση. Αυτός είναι ο λόγος που οι πολύχρωμες εικόνες είναι τόσο σημαντικές για την επιτυχία ενός ιστολογίου. Μην τρελαίνετε με πάρα πολλές εικόνες. Το περιεχόμενό σας είναι πάντα σημαντικότερο. Ωστόσο, οι εικόνες μπορούν να χαλαρώσουν τα μάτια των επισκεπτών, έτσι ώστε οι σελίδες να μην είναι υπερβολικά βαρύ για κείμενο και μπορούν να καθοδηγήσουν τους αναγνώστες μέσω του περιεχομένου σας. Χρησιμοποιήστε τους πόρους στα παρακάτω άρθρα για να βρείτε και να επεξεργαστείτε εικόνες που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε νόμιμα στο ιστολόγιό σας: