Κάνοντας αίσθηση της στατιστικής ιστορίας της ιστορίας

Τι είναι οι στατιστικές ιστολογίου;

Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο στατιστικής παρακολούθησης ιστολογίων , μπορείτε να μάθετε ποιος επισκέπτεται το ιστολόγιό σας, ποιες σελίδες και αναρτήσεις που βλέπουν και πόσο διαμένουν στο ιστολόγιό σας. Αν αναλύσετε τα στατιστικά του ιστολογίου σας, μπορείτε να προσδιορίσετε πού λειτουργούν οι προσπάθειες προώθησης, ώστε να ξέρετε πού να αυξήσετε τις προσπάθειές σας και πού να μειώσετε τις προσπάθειές σας. Ωστόσο, προτού να μπορέσετε να κατανοήσετε τα στατιστικά του ιστολογίου σας, πρέπει να κατανοήσετε την ορολογία που χρησιμοποιείται από τους blog trackers.

Επισκέψεις

Ο αριθμός επισκέψεων που εμφανίζονται στα στατιστικά του ιστολογίου σας δείχνει τον αριθμό των φορών που κάποιος εισήγαγε το ιστολόγιό σας σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Κάθε καταχώριση υπολογίζεται μία φορά.

Επισκέπτες

Οι επισκέπτες είναι πιο δύσκολο να παρακολουθήσουν από τις επισκέψεις, επειδή αν δεν χρειαστεί να εγγραφούν οι χρήστες για να μπουν στο blog σας, είναι σχεδόν αδύνατο να μην μετρηθούν διπλά οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες. Ακόμα κι αν ένας ανιχνευτής stat χρησιμοποιεί cookies για να καθορίσει εάν ένα άτομο που έρχεται στο blog σας ή όχι ήταν εκεί πριν, είναι πολύ πιθανό ότι το άτομο μπορεί να έχει διαγράψει τα cookies τους από την τελευταία επίσκεψή τους στο blog σας. Αυτό σημαίνει ότι ο stat tracker θα πίστευε ότι το άτομο είναι ένας νέος επισκέπτης και θα τον μετρήσει και πάλι. Με αυτό κατά νου, οι επισκέψεις είναι ένα πιο αποδεκτό εργαλείο μέτρησης για τους bloggers να καθορίζουν τη δημοτικότητα των blog τους.

Hits

Ένα χτύπημα υπολογίζεται κάθε φορά που γίνεται λήψη ενός αρχείου από το ιστολόγιό σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που μια σελίδα έχει πρόσβαση στο ιστολόγιό σας, κάθε αρχείο που πρέπει να κατεβάσετε σε αυτή τη σελίδα μετράει ως χτύπημα. Για παράδειγμα, αν μια σελίδα στο ιστολόγιό σας περιλαμβάνει το λογότυπό σας, μια διαφήμιση και μια εικόνα στην ανάρτηση ιστολογίου σας, τότε θα λάβετε τέσσερις επισκέψεις από αυτήν τη σελίδα - μία για την ίδια τη σελίδα, μία για το λογότυπο, μία για την εικόνα , και ένα για τη διαφήμιση, επειδή κάθε αρχείο πρέπει να μεταφορτωθεί στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη. Με αυτό το πνεύμα, οι επισκέψεις δεν χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν τη δημοτικότητα του ιστολογίου σας, αφού είναι πάντα πολύ υψηλότερες από την πραγματική επισκεψιμότητα.

Προβολές σελίδας

Οι προβολές σελίδων είναι η τυπική μέτρηση της δημοτικότητας του ιστολογίου και της επισκεψιμότητας στην blogosphere, διότι αυτό είναι ο στατιστικός ιστότοπος των διαφημιζόμενων στο διαδίκτυο . Κάθε επισκέπτης στο ιστολόγιό σας θα προβάλει έναν συγκεκριμένο αριθμό σελίδων κατά την επίσκεψή του. Μπορεί να δει μια σελίδα στη συνέχεια να φύγει ή μπορεί να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο μετά την προβολή συνδέσμων σε διάφορες δημοσιεύσεις, σελίδες και άλλα. Κάθε μια από τις σελίδες ή τις αναρτήσεις που βλέπει ο επισκέπτης θεωρείται προβολή σελίδας . Οι διαφημιζόμενοι θέλουν να γνωρίζουν πόσες προβολές σελίδας λαμβάνουν ένα blog, επειδή κάθε προβολή σελίδας δημιουργεί μια άλλη ευκαιρία για έναν καταναλωτή να βλέπει (και ενδεχομένως να κάνει κλικ) τις διαφημίσεις του διαφημιζόμενου.

Παραπομπές

Οι συντάκτες είναι οι άλλοι ιστότοποι (και συγκεκριμένες σελίδες) στο διαδίκτυο που αποστέλλουν επισκέπτες στο ιστολόγιό σας. Οι παραπομπές θα μπορούσαν να είναι μηχανές αναζήτησης, άλλοι ιστότοποι που έχουν συνδεθεί με τα δικά σας, άλλα blogrolls , καταλόγους ιστολογίων, συνδέσμους σε σχόλια, κοινωνικούς σελιδοδείκτες , συνδέσμους σε συζητήσεις στο φόρουμ και πολλά άλλα. Κάθε σύνδεσμος στο ιστολόγιό σας δημιουργεί ένα σημείο εισόδου. Με την αναθεώρηση των παραπομπών στα στατιστικά στοιχεία του ιστολογίου σας, μπορείτε να μάθετε ποιες ιστοσελίδες ή ιστολόγια αποστέλλουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας και εστιάστε ανάλογα τις προσπάθειές σας για προώθηση.

Λέξεις-κλειδιά και φράσεις λέξεων-κλειδιών

Με την ανασκόπηση της λίστας λέξεων-κλειδιών και φράσεων-κλειδιών στα στατιστικά του ιστολογίου σας, μπορείτε να μάθετε ποιες λέξεις-κλειδιά πληκτρολογούν οι χρήστες στις μηχανές αναζήτησης που τους επιτρέπουν να βρουν το ιστολόγιό σας. Μπορείτε να εστιάσετε σε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στις μελλοντικές αναρτήσεις και στις διαφημιστικές και διαφημιστικές καμπάνιες για να αυξήσετε περαιτέρω την επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας.

Ποσοστό αναπήδησης

Το ποσοστό αναπήδησης δείχνει ποιο ποσοστό επισκεπτών φεύγει από το ιστολόγιό σας αμέσως μετά την άφιξή του. Αυτοί είναι άνθρωποι που δεν αισθάνονται ότι το ιστολόγιό σας παρέχει το περιεχόμενο που αναζητούν. Είναι καλό να παρακολουθείτε όπου το ποσοστό εγκατάλειψης είναι ιδιαίτερα υψηλό και να τροποποιήσετε τις προσπάθειές σας μάρκετινγκ γύρω από ιστότοπους που στέλνουν επισκεψιμότητα που δεν παραμένει στο ιστολόγιό σας για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ουσιαστική επισκεψιμότητα και πιστούς αναγνώστες, οπότε προσαρμόστε το σχέδιο μάρκετινγκ ανάλογα για να εστιάσετε στις προσπάθειες που οδηγούν την κυκλοφορία με χαμηλότερο ρυθμό εγκατάλειψης.