Αντιμετώπιση εσωτερικών σφαλμάτων διακομιστή

500 Internal Server Error είναι ένα συνηθισμένο σενάριο και αμέτρητοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα αρκετά συχνά, αλλά δυστυχώς, δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν. Βασικά, αυτό το σφάλμα εμφανίζεται κάθε φορά που ο διακομιστής συναντά μια απροσδόκητη κατάσταση. Είναι ένα σφάλμα "catch-all" που εμφανίζεται όταν οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν τι πραγματικά συνέβη. Ο πιο δημοφιλής λόγος θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα διαμόρφωσης στην εφαρμογή ή η έλλειψη επαρκών δικαιωμάτων θα μπορούσε να προκαλέσει το πρόβλημα.

Πάτα πίσω πριν είναι πολύ αργά

Πριν προσπαθήσετε να διορθώσετε ένα εσωτερικό σφάλμα διακομιστή, πρέπει να εκτελέσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων και των φακέλων σας, έτσι ώστε να επαναφέρετε τα πράγματα στην ίδια κατάσταση, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Μπορείτε να εκτελέσετε τα ακόλουθα βήματα για να διορθώσετε ένα εσωτερικό σφάλμα διακομιστή:

  1. Κάντε λήψη ενός προγράμματος-πελάτη FTP.
  2. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και το όνομα κεντρικού υπολογιστή cPanel και κάντε κλικ στο κουμπί γρήγορης σύνδεσης. Σημείωση: Σε μερικές περιπτώσεις, ο ISP μπορεί να σας παρέχει ένα αρχείο ρυθμίσεων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη ρύθμιση παραμέτρων του προγράμματος-πελάτη FTP. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο αρχείο ρυθμίσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα-πελάτη FTP.
  3. Αφού βρίσκεστε στον αρχικό κατάλογο, κάντε κλικ στον φάκελο public_html , ο οποίος περιέχει όλα τα βασικά αρχεία που εκτελούν τον ιστότοπό σας.
  4. Εντοπίστε το αρχείο .htaccess και όταν κάνετε διπλό κλικ, το αρχείο εμφανίζεται στον τοπικό κατάλογο. Αφήστε το να παραμείνει εκεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα βήματα. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο .htaccess στο διακομιστή σας και μετονομάστε το σε ".htaccess1"
  5. Χτυπήστε το κουμπί Ανανέωσης και δείτε αν ο ιστότοπός σας είναι εντάξει τώρα. Αν είναι, τότε ήταν ένα πρόβλημα με το αρχείο .htaccess. Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τους προγραμματιστές σας και να τους ζητήσετε να εργαστούν για το ελαττωματικό αρχείο .htaccess για να διορθώσουν το πρόβλημα.
  6. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, δοκιμάστε να μετονομάσετε το φάκελο που περιέχει το αρχείο .htaccess. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, το πρόβλημα μπορεί να είναι με δικαιώματα. Αλλάξτε τα δικαιώματα για το φάκελο σε 755 και ελέγξτε την επιλογή που επιτρέπει επανάληψη σε υποκαταλόγους. Αν το σφάλμα δεν έχει ακόμη καθοριστεί, συνδεθείτε στο cPanel και πραγματοποιήστε αλλαγές στη διαμόρφωση PHP, αναφέροντας ρητά τον αριθμό της έκδοσης. διαφορετικά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το EasyApache για να ανασυγκροτήσετε εκ νέου το Apache και την PHP.
  1. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα εισιτήριο με το cPanel ή να δημοσιεύσετε φόρουμ για να ζητήσετε βοήθεια και να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Κατανόηση της βασικής αιτίας του προβλήματος