Χρησιμοποιώντας το cPanel και τους υποτομείς για δικτυακούς τόπους του WordPress

Χάρτης της ιστοσελίδας WordPress σε υποτομέα Χρήση των εργαλείων cPanel

Η δημιουργία του δικτύου σας WordPress για τη χαρτογράφηση υποτομέων στις νέες τοποθεσίες σας μπορεί να είναι δύσκολη. Με πολλούς κεντρικούς υπολογιστές ιστού, μπορείτε απλά να προσθέσετε τον υποτομέα στις εγγραφές DNS σας, σύμφωνα με τις συνήθεις οδηγίες για τη χαρτογράφηση υποτομέων σε δικτυακούς τόπους του WordPress.

Αλλά αν χρησιμοποιείτε το cPanel, η επεξεργασία των αρχείων DNS μπορεί να μην λειτουργήσει. Σε αυτό το άρθρο, μάθετε τις ειδικές οδηγίες για τη χαρτογράφηση ενός υποτομέα στην τοποθεσία του δικτυακού σας τόπου WordPress χρησιμοποιώντας το cPanel.

Έκδοση : WordPress 3.x

Ας πούμε ότι έχετε τρεις τοποθεσίες σε ένα δίκτυο WordPress, όπως αυτό:

- example.com/flopsy/ - example.com/mopsy/ - example.com/cottontail/

Όταν τα χαρτογραφήσετε σε υποτομείς, θα μοιάζουν με αυτό:

- flopsy.example.com - mopsy.example.com - cottontail.example.com

Ξεκινήστε με τις συνήθεις οδηγίες

Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τη συνήθη μέθοδο για τη δημιουργία υποτομέων. Αυτό περιλαμβάνει τη ρύθμιση του plugin του WordPress MU Mapping Domain.

Μόλις εγκατασταθεί και λειτουργήσει το πρόσθετο, το συνηθισμένο επόμενο βήμα είναι να επεξεργαστείτε τις εγγραφές DNS και να προσθέσετε τους υποτομείς. Ωστόσο, όταν το δοκίμασα στον cPanel host μου, έτρεχα σε πρόβλημα.

Στο cPanel, η επεξεργασία των αρχείων DNS ενδέχεται να μην λειτουργήσει

Ο κεντρικός υπολογιστής cPanel φάνηκε να παρακολουθεί την προσπάθειά μου να δημιουργήσω ένα ξεχωριστό υποτομέα. Ο ιστότοπος υποτομέων (όπως το flopsy.example.com) θα με προσγειωθεί σε κάποια περίεργη σελίδα στατιστικών στοιχείων για τον λογαριασμό κεντρικού υπολογιστή.

Παρόλο που το cPanel μου επέτρεψε να επεξεργαστώ τις εγγραφές DNS, αυτή η διαμόρφωση απλά δεν λειτούργησε σε αυτόν τον κεντρικό υπολογιστή. Αντ 'αυτού, η λύση ήταν να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μενού cPanel για να προσθέσετε έναν υποτομέα .

Χρησιμοποιήστε το cPanel & # 34; Προσθέστε ένα υποτομέα & # 34;

Με αυτήν την επιλογή, δεν υποδεικνύετε τον υποτομέα σε μια διεύθυνση IP. Αντ 'αυτού, δημιουργείτε έναν υποτομέα για έναν συγκεκριμένο τομέα. Δείχνετε αυτόν τον υποτομέα στον υποφάκελο της εγκατάστασης cPanel, όπου εγκαταστήσατε τον αρχικό ιστότοπο WordPress , τον ιστότοπο που αργότερα μετατράπηκε σε δίκτυο.

Ταραγμένος? Ήμουν πάρα πολύ. Ας περάσουμε μέσα από αυτό.

Υποφάκελοι, πραγματικοί και φανταστικοί

Ας πούμε ότι, όταν εγκαταστήσαμε για πρώτη φορά το WordPress, το cPanel μας ρώτησε ποιος υποκατάλογος (υποφάκελος) για να το εγκαταστήσουμε και γράψαμε δίκτυο. Εάν εξετάσαμε το σύστημα αρχείων, θα δούμε:

public_html / network /

Αυτός ο φάκελος έχει τον κώδικα για τον ιστότοπο WordPress. Εάν περιηγηθείμε στο example.com, θα δούμε αυτόν τον ιστότοπο.

Μόλις είχαμε τον ιστότοπό μας WordPress, περάσαμε από τη μυστική μαγεία της μετατροπής example.com σε ένα δίκτυο WordPress .

Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε έναν δεύτερο ιστότοπο σε αυτό το δίκτυο WordPress. Όταν το WordPress ( όχι cPanel, είμαστε στο WordPress τώρα) μας ρώτησε για έναν υποφάκελο, πληκτρολογήσαμε δισκέτα.

Ωστόσο (αυτό είναι πραγματικά σημαντικό), δεν δημιουργήσαμε μόνο αυτόν τον υποφάκελο στο σύστημα αρχείων:

public_html / flopsy / (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)

Όταν το WordPress ζητά έναν "υποφάκελο", ζητά πραγματικά μια ετικέτα για αυτόν τον ιστότοπο. Ο αρχικός ιστότοπος, public_html / network /, είναι ένας πραγματικός υποφάκελος στο σύστημα αρχείων, αλλά η φλοπία δεν είναι. Όταν το WordPress παίρνει το URL example.com/flopsy/, θα ξέρει να κατευθύνει τον επισκέπτη στην τοποθεσία "flopsy".

(Αλλά από πού αποθηκεύονται τα αρχεία για τους διάφορους ιστότοπους, ρωτάτε: Σε μια σειρά αριθμημένων καταλόγων στο public_html / network / wp-content / blogs.dir / Θα δείτε τα blogs.dir / 2 / files / blogs.dir / 3 / αρχεία / κ.λπ.)

Προσθέστε έναν υποτομέα που υποδεικνύει τον υποφάκελο δικτύου

Τώρα ας επιστρέψουμε στην προσθήκη του subdomain flopsy στο cPanel. Επειδή το cPanel σας ζητά έναν υποφάκελο, θα ήταν πολύ εύκολο να εισέλθετε στο public_html / flopsy /. Αλλά αυτός ο υποφάκελος δεν υπάρχει πραγματικά.

Αντ 'αυτού, πρέπει να εισάγετε public_html / network /, τον κατάλογο για την εγκατάσταση του WordPress. Θα εισέλθετε στον ίδιο υποφάκελο για σάρωθρο, βαμβάκι και οποιοδήποτε άλλο υποτομέα που προσθέτετε. Όλα δείχνουν στο ίδιο δημόσιο_html / δίκτυο /, επειδή όλοι πρέπει να πάνε στο ίδιο ενιαίο δίκτυο WordPress. Το WordPress θα φροντίσει να εξυπηρετήσει τον σωστό ιστότοπο, με βάση τη διεύθυνση URL.

Μόλις μάθετε πώς λειτουργεί αυτό, η μέθοδος cPanel για την προσθήκη ενός υποτομέα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ελαφρώς ευκολότερη από τη συνήθη μέθοδο επεξεργασίας αρχείων DNS. Σύντομα θα προσθέτετε νέους δικτυακούς τόπους του WordPress με αδιάφορο εγκατάλειψη.