Αυξήστε το Google PageRank

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της αύξησης της Google PageRank για το Blog ή την Ιστοσελίδα σας

Το Google PageRank είναι ένας αόριστος όρος που οι περισσότεροι μπλόγκερ δεν καταλαβαίνουν πλήρως. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μάλλον λίγοι άνθρωποι στον κόσμο που το καταλαβαίνουν πλήρως, επειδή η Google κρατά πολύ καλά τα μυστικά του αλγορίθμου PageRank. Η ενίσχυση του PageRank σας δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε σε μια μέρα. Εάν ήταν, ο καθένας θα έχει μια PageRank από Google 10. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικά από τα κόλπα για να αυξήσετε την κατάταξη σελίδων του Google στο blog σας, τα οποία είναι αρκετά εύκολο να εφαρμοστούν με την πάροδο του χρόνου.

01 από 05

Αποκτήστε εισερχόμενους συνδέσμους από σχετικούς ιστότοπους υψηλής ποιότητας

lewro / Flikr / CC BY 2.0

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την κατάταξή σας στο Google μπορεί να μην κάνει τη διαφορά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά θα κάνει μεγάλη διαφορά στο χρόνο. Το κλειδί είναι να αποκτήσετε εισερχόμενους συνδέσμους στο ιστολόγιό σας από ιστοτόπους και ιστολόγια εξαιρετικά έγκυρων και καλά διακινούμενων και τα οποία σχετίζονται με το θέμα του ιστολογίου σας.

Για παράδειγμα, αν γράψετε ένα blog σχετικά με τη χρηματοδότηση, η απόκτηση ενός συνδέσμου από την ιστοσελίδα της Wall Street Journal θα δώσει στο blog σας μεγάλη ώθηση. Εάν θα μπορούσατε να πάρετε περισσότερες συνδέσεις υψηλής ποιότητας από δημοφιλείς τοποθεσίες όπως το Fortune.com, το MarketWatch.com, και ούτω καθεξής, η κατάταξη σελίδων Google στο blog σας θα πήγαινε σίγουρα.

02 του 05

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ένα σημαντικό μέρος της αύξησης της κατάταξης σελίδων Google. Διαβάστε τις κορυφαίες 10 συμβουλές SEO και βεβαιωθείτε ότι τις χρησιμοποιείτε.

03 του 05

Γράψτε το πρωτότυπο περιεχόμενο

Μην αντιγράφετε περιεχόμενο από άλλο ιστότοπο. Ακόμα κι αν αντιγράφετε και αναδημοσιεύετε το δικό σας περιεχόμενο από μια σελίδα ή από έναν ιστότοπο σε άλλο, μην το κάνετε. Ο αλγόριθμος της Google μπορεί να δείξει τη διαφορά και είτε θα δώσει στον ιστότοπο προέλευσης την πίστωση και την υποβάθμιση όλων των ιστότοπων που δημοσιεύουν το διπλό περιεχόμενο. Η Google ενεργεί σκληρά για κάθε είδους απόρριψη περιεχομένου, ακόμα κι αν είστε εντελώς αθώοι. Μόλις ο PageRank σας υποβαθμιστεί, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να το επαναφέρετε ξανά.

04 του 05

Μην πηγαίνετε Link Crazy

Πολλοί μπλόγκερ ακούν ότι είναι σημαντικό να έχετε εισερχόμενους συνδέσμους για να ενισχύσετε την κατάταξη σελίδων Google στο blog σας, ώστε να ξεκινούν να αφήνουν σχόλια οπουδήποτε και παντού στον ιστό, συμμετέχοντας σε τυχαίες ανταλλαγές συνδέσμων με οποιονδήποτε είναι πρόθυμο να συμμετάσχει και ούτω καθεξής. Θυμηθείτε, όπως λέει το πρώτο στοιχείο αυτής της λίστας, ο αλγόριθμος της Google ενδιαφέρεται για τους ποιοτικούς συνδέσμους και όχι για την ποσότητα. Στην πραγματικότητα, ο ιστότοπός σας πιθανόν να υποφέρει εάν συμμετέχετε σε δραστηριότητες αφύσικης οικοδόμησης συνδέσμων.

05 του 05

Γράψτε εξαιρετικό περιεχόμενο

Αν γράφετε εξαιρετικό περιεχόμενο, οι χρήστες θα θέλουν να συνδεθούν με αυτό, ειδικά ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας. Πάρτε στην οθόνη ραντάρ των δημοφιλών bloggers και ιστοσελίδων αφήνοντας σχόλια, γράφοντας επισκέψεις, συμμετέχοντας σε φόρουμ, γράφοντας άρθρα κ.ο.κ. Δημιουργήστε σχέσεις με ανθρώπους που γράφουν για ιστότοπους υψηλής ποιότητας και ο αριθμός των ποιοτικών εισερχόμενων συνδέσεων που φτάνετε στο ιστολόγιό σας θα αναπτυχθεί οργανικά με την πάροδο του χρόνου.