Ένας οδηγός χρήσης εξωτερικών συνδέσεων HTML

Τι φαίνεται ο Κώδικας

Κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχετε σε κάθε ιστοσελίδα. Οι σύνδεσμοι HTML είναι ένα από αυτά τα πράγματα. Οι σύνδεσμοι HTML κάνουν μια ποικιλία από πράγματα για τον ιστότοπό σας. Χωρίς συνδέσμους HTML δεν μπορείτε να έχετε έναν "ιστότοπο" και δεν μπορείτε να εμφανίσετε στους επισκέπτες σας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και θέλετε να μιλήσετε.

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι συνδέσμων HTML. εξωτερικούς συνδέσμους, εσωτερικούς συνδέσμους και συνδέσμους μέσα στην ίδια σελίδα. Η προσθήκη καθενός από αυτούς τους τύπους συνδέσμων HTML στην ιστοσελίδα σας γίνεται λίγο διαφορετικά.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι HTML

Οι εξωτερικοί σύνδεσμοι HTML είναι εκείνοι οι σύνδεσμοι HTML που πηγαίνουν σε έναν άλλο ιστότοπο. Εάν τοποθετήσετε συνδέσμους HTML στο About.com ή κάποιον άλλο ιστότοπο που σας αρέσει, στην ιστοσελίδα σας θα ήταν ένα παράδειγμα εξωτερικών συνδέσεων HTML. Η ύπαρξη εξωτερικών συνδέσμων HTML στον ιστότοπό σας είναι πολύ σημαντική διότι αν έχετε ένα καλό σύνολο συνδέσμων HTML που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες σας, θα τους κρατήσει ξανά στον ιστότοπό σας για πρόσβαση σε αυτούς τους συνδέσμους HTML. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα σύνολο συνδέσμων HTML στο Star Trek και τους αρέσει πολύ το Star Trek, τότε θα ήταν πολύ πιο εύκολο για αυτούς να έρχονται στον ιστότοπό σας παρά να ψάχνουν σε μια μηχανή αναζήτησης για τους ιστότοπους που θέλουν. Μπορούν ακόμη και να προσθέσουν σελιδοδείκτη στις ιστοσελίδες σας, ώστε να μπορούν να φτάνουν ταχύτερα στις συνδέσεις HTML, οδηγώντας έτσι σε περισσότερες προβολές σελίδων για εσάς. Αν τους αρέσει πολύ, μπορούν ακόμη και να ενημερώσουν τους φίλους τους σχετικά με τις σελίδες σας των συνδέσμων HTML και οι φίλοι τους θα τοποθετήσουν συνδέσμους HTML στον ιστότοπό σας από τον ιστότοπό τους. Αποτέλεσμα: ακόμα περισσότερες προβολές σελίδας.

Ο κώδικας για εξωτερικούς συνδέσμους HTML μοιάζει με αυτόν τον τρόπο:

Το κείμενο για τους συνδέσμους HTML πηγαίνει εδώ. Οτιδήποτε επιπλέον θέλετε να γράψετε πηγαίνει εδώ.

Έτσι, αν βάζετε συνδέσεις HTML στην αρχική μου σελίδα , θα μοιάζει με αυτό:

Web & Συμβουλές αναζήτησης - Η θέση σας για συνδέσμους σε προσωπικές ιστοσελίδες.

Αυτό θα είναι οι σύνδεσμοι HTML που θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα σας:

Προσωπικές ιστοσελίδες - Ο τόπος σας για συνδέσεις σε προσωπικές ιστοσελίδες.

Παρακάτω είναι μια κατανομή για σας, ώστε να το καταλάβετε καλύτερα:

- λέει στο πρόγραμμα περιήγησής σας να ξεκινήσει συνδέσεις HTML.

"http://www.sitename.com" - είναι ο ίδιος ο σύνδεσμος HTML και πρέπει να κλείσει με άλλο >

Το κείμενο για τους συνδέσμους HTML πηγαίνει εδώ. - είναι εκεί που βάζετε το κείμενο στο οποίο θέλετε κάποιος να κάνει κλικ για να μεταβεί σε συνδέσμους HTML.

- κλείνει συνδέσμους HTML και λέει στο πρόγραμμα περιήγησής σας να επιστρέψει στη λειτουργία κειμένου.

και - πείτε στο πρόγραμμα περιήγησης ότι θέλετε το κείμενο μεταξύ αυτών των δύο κωδικών να είναι με έντονα γράμματα. Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε αν δεν θέλετε το κείμενό σας να εμφανίζεται με έντονα γράμματα.

Οτιδήποτε επιπλέον θέλετε να γράψετε πηγαίνει εδώ. - αυτό είναι ένα καλό μέρος για να περιγράψετε τον τόπο όπου οι σύνδεσμοι HTML θα φέρουν τον επισκέπτη σας.

Ο σύνδεσμος HTML της ίδιας σελίδας είναι ο σύνδεσμος HTML που πηγαίνει από ένα σημείο της ιστοσελίδας σας σε ένα άλλο σημείο της ίδιας ιστοσελίδας. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στο κάτω μέρος μιας ιστοσελίδας και υπάρχει ένας σύνδεσμος HTML που σας μεταφέρει στην κορυφή που αποτελεί παράδειγμα συνδέσμου ίδιας σελίδας. Μια άλλη χρήση για αυτόν τον τύπο συνδέσμου είναι ένας πίνακας περιεχομένων.

Ο κώδικας για έναν σύνδεσμο ίδιας σελίδας έχει δύο μέρη. το σύνδεσμο και το γάντζο. Ο σύνδεσμος είναι, φυσικά, εκείνο το μέρος που λέει στο πρόγραμμα περιήγησης πού να πάει όταν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτό. Το άγκιστρο είναι αυτό που ψάχνει ο σύνδεσμος και πώς ξέρει πού να πάει στη σελίδα.

Πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε το γάντζο. Δεν μπορείτε να ορίσετε έναν σύνδεσμο μέχρι να ξέρετε ποια διεύθυνση θα θέσετε στο σύνδεσμο, ώστε το πρόγραμμα περιήγησης να γνωρίζει πού να πάει. Θα πρέπει να δώσετε στο γάντζο σας ένα όνομα και θα πρέπει να βάλετε τον σύνδεσμο γύρω από το κείμενο. Στο ακόλουθο παράδειγμα, ονόμασα το "άνω" άγκιστρο και το έβαλα γύρω από τον τίτλο της σελίδας για να πάρω τον χρήστη πίσω στο επάνω μέρος της σελίδας. Ο κώδικας για το γάντζο μοιάζει με αυτό:

Τίτλος της σελίδας

Τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε τη σύνδεση. Στο σύνδεσμο χρησιμοποιούμε το ίδιο όνομα. Αυτό είναι που λέει στο πρόγραμμα περιήγησης πού να πάει, τώρα θα ψάξει για το άγκιστρο που ονομάζεται "κορυφή". Αυτός είναι ο κώδικας για τον σύνδεσμο που μοιάζει με: