Το Lattice Semiconductor συνδυάζει το SuperMHL με το USB 3.1 Type-C

MHL Συνδεσιμότητα

Η συνδεσιμότητα MHL γίνεται όλο και πιο κοινή στο τοπίο κινητής και οικιακής ψυχαγωγίας, με ενσωμάτωση σε smartphones και tablet, καθώς και με κάποιες τηλεοράσεις, δέκτες οικιακού κινηματογράφου και σε μερικές περιπτώσεις συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, για ευκολότερη κοινή χρήση περιεχομένου ήχου και εικόνας μεταξύ των δύο περιβαλλόντων.

Επίσης, με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι η συμβατότητα MHL επεκτάθηκε στο περιβάλλον USB (συγκεκριμένα USB 3.1 Type C), είναι πλέον διαθέσιμος ένας άλλος τρόπος πρόσβασης και κοινής χρήσης περιεχομένου. Για μια επισκόπηση του τρόπου ενσωμάτωσης της συμβατικής σύνδεσης MHL με το USB 3.1 Type C, διαβάστε το άρθρο αναφοράς μου: MHL-Compatibility Extends to USB.

Ενσωμάτωση SuperMHL και USB 3.1 Type C

Τώρα, ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία ενσωμάτωσης MHL / USB 3.1 Type C έρχεται στο φως, καθώς το Lattice Semiconductor και η Κοινοπραξία MHL ενσωματώνουν μερικές από τις δυνατότητες του SuperMHL στο περιβάλλον USB 3.1 Type C.

Ως αποτέλεσμα της δυνατότητας συνδυασμού της διασύνδεσης SuperMHL και USB 3.1 Type-C, ορισμένες από τις δυνατότητες του SuperMHL μπορούν να μοιράζονται και στις δύο πλατφόρμες, όπως:

- 4K / 60Hz 4: 4: 4 σήματα βίντεο κωδικοποιημένα χρώματα σε μια ενιαία λωρίδα σύνδεσης (Με άλλα λόγια, όσον αφορά τη φυσική συνδεσιμότητα, το σήμα 4Κ χρησιμοποιεί μόνο ένα τμήμα των ακίδων σύνδεσης που είναι διαθέσιμες τόσο για τους συνδέσμους SuperMHL και USB 3.1 Type C ).

- Συμβατότητα χρωμάτων υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) , Deep Color, BT.2020 (γνωστός και ως Rec.2020).

- Υποστήριξη μορφών ήχου βασισμένων σε αντικείμενα και hi-res, όπως Dolby Atmos και DTS: X. Επίσης, είναι διαθέσιμη μια λειτουργία Μόνο ήχος όταν το βίντεο δεν χρειάζεται να μεταφερθεί ή να εμφανιστεί.

- Υποστήριξη HDCP 2.2 για ασφαλή προστασία αντιγραφής.

- Σε περιβάλλον υπολογιστή, παρέχεται υποστήριξη τόσο για μεταφορά βίντεο (και για υποστήριξη ήχου) όσο και για μεταφορά δεδομένων USB 3.1 υψηλής ταχύτητας, είτε ξεχωριστά είτε ταυτόχρονα.

Η Λύση Ημιαγωγών Lattice

Για την παροχή οχημάτων για αυτά τα χαρακτηριστικά, η Lattice Semiconductor ανακοίνωσε δύο chipsets, τα SiI8630 και SiI9396.

Το SiI8630 είναι ένα τσιπ μεταδόσεως που μπορεί να ενσωματωθεί σε συσκευές πηγής, όπως Smartphones, tablet, φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές κατάλληλων πηγών.

Το SiI9396 είναι ένα τσιπ λήψης που μπορεί να ενσωματωθεί σε σταθμούς σύνδεσης MHL-to-HDMI, προσαρμογείς σύνδεσης ή απευθείας σε συσκευές οθόνης εξοπλισμένες με HDMI, όπως οθόνες PC, τηλεοράσεις ή βιντεοπροβολείς.

Τα chipset SiI8630 και SiI9396 είναι σίγουρα το παιχνίδι στο βαθμό που παρέχουν υποδομή διασύνδεσης μεταξύ του περιβάλλοντος κινητής τηλεφωνίας, του υπολογιστή και του οικιακού κινηματογράφου. Το βίντεο 4K μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από μια κινητή συσκευή που συνδέεται με το Super-MHL σε έναν Η / Υ ή έναν τηλεοπτικό προβολέα, διευρύνοντας την πρόσβαση σε περιεχόμενο 4Κ από μια ευρύτερη σειρά πηγών. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι αν και αυτά τα τσιπ έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των 4Κ, τα σήματα βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης είναι επίσης συμβατά.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα σύνδεσης SuperMHL (εκτός από τις δυνατότητες USB 3.1 Type-C) έχει επιπλέον τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και ανάλυση βίντεο 8K και ως εκ τούτου η Lattice Semiconductor προσφέρει ένα chipset που υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία .

Παρόλο που δεν εξετάζεται το 8Κ σε σχέση με τα chipset SiI8630 και SiI9396, θα είναι ενδιαφέρον εάν οι δυνατότητες 8K του SuperMHL θα μπορέσουν να συνδυαστούν σε κάποια στιγμή με την πλατφόρμα σύνδεσης USB 3.1 Type-C.

Προσέξτε, καθώς η συνδεσιμότητα SuperMHL και USB 3.1 Type-C είναι διαθέσιμη σε φορητές συσκευές PC, οικιακού κινηματογράφου και σύνδεσης. Υπάρχει σίγουρα περισσότερα να έρθουν και από το MHL και το Lattice Semiconductor ... οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς γίνονται διαθέσιμες ....