Γρήγορες διορθώσεις για προβλήματα ήχου και φωτογραφιών του PowerPoint

01 από 03

Διατηρήστε όλα τα στοιχεία για την παρουσίαση σε μια θέση

Διατηρήστε όλα τα στοιχεία για την παρουσίαση στον ίδιο φάκελο. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Μια από τις πιο απλές επιδιορθώσεις και ίσως η πιο σημαντική είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για αυτήν την παρουσίαση βρίσκονται στον ίδιο φάκελο στον υπολογιστή σας. Με στοιχεία, αναφέρουμε στοιχεία όπως αρχεία ήχου, μια δεύτερη παρουσίαση ή διαφορετικά αρχεία προγραμμάτων που συνδέονται με την παρουσίαση.

Τώρα που φαίνεται αρκετά απλό αλλά είναι εκπληκτικό το πόσοι άνθρωποι εισάγουν ένα αρχείο ήχου για παράδειγμα από μια άλλη τοποθεσία στον υπολογιστή ή το δίκτυό τους και αναρωτιούνται γιατί δεν παίζουν όταν παίρνουν τότε το αρχείο παρουσίασης σε διαφορετικό υπολογιστή. Εάν τοποθετήσετε αντίγραφα όλων των στοιχείων στον ίδιο φάκελο και απλά αντιγράψετε ολόκληρο το φάκελο στον νέο υπολογιστή, η παρουσίασή σας θα πρέπει να σβήσει χωρίς να χτυπήσει. Φυσικά, υπάρχουν πάντοτε εξαιρέσεις σε οποιονδήποτε κανόνα, αλλά γενικά, η διατήρηση όλων σε ένα φάκελο είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία.

02 του 03

Ο ήχος δεν θα αναπαραχθεί σε διαφορετικό υπολογιστή

Αντιμετώπιση προβλημάτων ήχου και μουσικής PowerPoint. © Stockbyte / Getty Images

Αυτό είναι ένα συχνό πρόβλημα που πλήττει τους παρουσιαστές. Δημιουργείτε μια παρουσίαση στο σπίτι ή στο γραφείο και όταν τη μεταφέρετε σε άλλο υπολογιστή - δεν υπάρχει ήχος. Ο δεύτερος υπολογιστής είναι συχνά πανομοιότυπος με αυτόν που δημιουργήσατε την παρουσίαση, οπότε τι δίνει;

Ένα από τα δύο ζητήματα είναι συνήθως η αιτία.

  1. Το αρχείο ήχου που χρησιμοποιήσατε συνδέεται μόνο με την παρουσίαση. Τα αρχεία ήχου / μουσικής MP3 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην παρουσίασή σας και ως εκ τούτου μπορείτε να συνδέσετε μόνο με αυτά. Εάν δεν έχετε αντιγράψει αυτό το αρχείο MP3 και το τοποθετήσετε στην ίδια δομή φακέλου στον υπολογιστή δύο όπως στον υπολογιστή 1, τότε η μουσική δεν πρόκειται να παίξει. Αυτό το σενάριο μας επαναφέρει στο πρώτο αντικείμενο είναι αυτή η λίστα - κρατήστε όλα τα στοιχεία για την παρουσίαση στον ίδιο φάκελο και αντιγράψτε ολόκληρο το φάκελο για να μεταβείτε στον δεύτερο υπολογιστή.
  2. Τα αρχεία WAV είναι ο μόνος τύπος αρχείων ήχου που μπορούν να ενσωματωθούν στην παρουσίασή σας. Μόλις ενσωματωθούν, αυτά τα αρχεία ήχου θα ταξιδέψουν με την παρουσίαση. Ωστόσο, υπάρχουν και εδώ περιορισμοί.
    • Τα αρχεία WAV είναι γενικά πολύ μεγάλα και μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν την «κατάρρευση» της παρουσίασης στον δεύτερο υπολογιστή, αν ο υπολογιστής δύο δεν έχει τουλάχιστον το ίδιο διαμέτρημα ως προς τα συστατικά του.
    • Πρέπει να κάνετε μια μικρή τροποποίηση στο PowerPoint στο όριο του επιτρεπόμενου μεγέθους αρχείου ήχου που μπορεί να ενσωματωθεί. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση στο PowerPoint για την ενσωμάτωση ενός αρχείου WAV είναι 100Kb ή λιγότερο σε μέγεθος αρχείου. Αυτό είναι πολύ μικρό. Με μια αλλαγή σε αυτό το όριο μεγέθους αρχείου, μπορεί να μην έχετε άλλα προβλήματα.

03 του 03

Οι φωτογραφίες μπορούν να κάνουν ή να σπάσουν μια παρουσίαση

Περικοπή φωτογραφιών για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου για χρήση στο PowerPoint. Εικόνα © Wendy Russell

Αυτό το παλιό κλισέ για μια εικόνα που αξίζει χίλιες λέξεις είναι μια μεγάλη συμβουλή που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε το PowerPoint. Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία και όχι ένα κείμενο για να μεταδώσετε το μήνυμά σας, τότε κάντε το. Ωστόσο, οι εικόνες είναι συχνά ο ένοχος όταν προκύπτουν προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης.