Πώς να αλλάξετε τη γραμματοσειρά σε ένα iPhone

Βελτιώστε την αναγνωσιμότητα του κειμένου μεταβάλλοντας το μέγεθος και άλλες ρυθμίσεις.

Ενώ μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με χειρονομίες δακτύλων χωρίς να ρυθμίσετε το μέγεθος του κειμένου στο iPhone, το iPad ή το iPod touch, δεν είναι εύκολο να το κάνετε κάθε φορά που χρειάζεστε μεγαλύτερο κείμενο. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου σε ολόκληρη τη συσκευή σας και σε συμβατές εφαρμογές χρησιμοποιώντας ένα εύκολο ρυθμιστικό στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις".

Αν προτιμάτε ένα μικρότερο μέγεθος κειμένου, έτσι ώστε το περιεχόμενο να ταιριάζει σε μικρότερο μέγεθος οθόνης, όπως για παράδειγμα στο iPhone, αυτό μπορεί να επιτευχθεί και στο iOS.

Δυναμικά μεγέθη τύπων και κειμένων σε εφαρμογές

Το Dynamic Type είναι το όνομα της δυνατότητας iOS που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το μέγεθος του κειμένου σας. Η ρύθμιση του μεγέθους του κειμένου δεν είναι απαραιτήτως καθολική σε μια συσκευή iOS. οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το Dynamic Type θα επωφεληθούν από τα προσαρμόσιμα μεγέθη κειμένου. Το κείμενο σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν το Dynamic Type θα παραμείνει αμετάβλητο.

Ευτυχώς, οι μεταγενέστερες εκδόσεις των εφαρμογών iOS της Apple υποστηρίζουν Dynamic Type, όπως Mail, Notes, Μηνύματα και Ημερολόγιο. Οι ρυθμίσεις προσβασιμότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω αύξηση του μεγέθους και της αντίθεσης της γραμματοσειράς.

Αλλαγή μεγέθους κειμένου στο iOS 8 και σε μεταγενέστερες εκδόσεις

Στο iOS 8 και σε νεότερες εκδόσεις, το Dynamic Type υποστηρίζεται σε διάφορες εφαρμογές. Θυμηθείτε ότι η αύξηση του μεγέθους κειμένου στις ρυθμίσεις του iOS, όπως για την ανάγνωση του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα αλλάξει επίσης το μέγεθος της γραμματοσειράς για όλες τις άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Dynamic Type.

  1. Αγγίξτε και ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πιέστε Προβολή & Φωτεινότητα .
  3. Αγγίξτε την επιλογή ρύθμισης μεγέθους κειμένου .
  4. Στο κάτω μέρος της οθόνης, σύρετε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά για να αυξήσετε το μέγεθος κειμένου ή αφήστε το για να μειώσετε το μέγεθος του κειμένου. Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχει κείμενο που θα αλλάξει καθώς ρυθμίζετε το ρυθμιστικό, επομένως θα έχετε ένα παράδειγμα για να κρίνετε ποιο μέγεθος είναι το καλύτερο για εσάς.

Αλλαγή μεγέθους κειμένου στο iOS 7

Οι ρυθμίσεις προσαρμογής κειμένου βρίσκονται σε διαφορετική περιοχή του iOS 7. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα εάν η συσκευή σας εκτελεί αυτήν την παλαιότερη έκδοση.

  1. Πατήστε για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε το Γενικό στοιχείο μενού.
  3. Πατήστε Μέγεθος κειμένου .
  4. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς, αριστερά για μικρότερο κείμενο, δεξιά για μεγαλύτερο κείμενο.

Προσθήκη Μέγεθος κειμένου στο Κέντρο ελέγχου στο iOS 11

Αν η συσκευή σας ενημερώνεται στο iOS 11 ή σε νεότερη έκδοση, μπορείτε να προσθέσετε μια συντόμευση προσαρμογής μεγέθους κειμένου στο Κέντρο ελέγχου της συσκευής σας (σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανίσετε το Κέντρο ελέγχου.)

Για να προσθέσετε τον προσαρμογέα μεγέθους κειμένου στο Κέντρο ελέγχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις στη συσκευή iOS.
  2. Πατήστε Κέντρο ελέγχου .
  3. Αγγίξτε Προσαρμογή των στοιχείων ελέγχου .
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναζητήστε Μέγεθος κειμένου κάτω από το στοιχείο Περισσότερα στοιχεία ελέγχου. Πατήστε το πράσινο σύμβολο (+) δίπλα στο Μέγεθος κειμένου. Αυτό θα μετακινήσει τον έλεγχο μέχρι την επάνω λίστα των λειτουργιών που εμφανίζονται στην οθόνη του Κέντρου Ελέγχου.

Τώρα όταν ανοίγετε το Κέντρο Ελέγχου σας μετακινώντας από το κάτω μέρος, θα έχετε διαθέσιμη την επιλογή Μέγεθος κειμένου. Αγγίξτε το και θα πάρετε ένα κάθετο ρυθμιστικό που μπορείτε να ρυθμίσετε πάνω και κάτω για να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου.

Κάνοντας το μέγεθος κειμένου ακόμα μεγαλύτερο

Εάν οι ρυθμίσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν κάνουν αρκετά μεγάλο κείμενο για εσάς, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε περαιτέρω το μέγεθος του κειμένου: Ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Αυτή η ρύθμιση είναι χρήσιμη για όσους έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην ανάγνωση κειμένου σε μια κινητή συσκευή.

Για να έχετε το iOS Mail και άλλες εφαρμογές να εμφανίζουν κείμενο με ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε και ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε το Γενικό στοιχείο μενού.
  3. Πατήστε Πρόσβαση .
  4. Πατήστε Μεγαλύτερο κείμενο στην ενότητα Όραμα.
  5. Στο επάνω μέρος της οθόνης, αγγίξτε τη ρύθμιση Μεγαλύτερης Μεγέθους Προσβασιμότητας για να την ενεργοποιήσετε (ο διακόπτης θα μετακινηθεί σε πράσινο όταν είναι ενεργοποιημένος). Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται το ρυθμιστικό μεγέθους κειμένου. Όταν ενεργοποιείτε το διακόπτη Μεγέθους Μεγέθους Προσβασιμότητας, ο ρυθμιστής θα αλλάξει, επεκτείνοντας έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερα μεγέθη κειμένου.
  6. Σύρετε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος προς τα δεξιά για να αυξήσετε περαιτέρω το μέγεθος του κειμένου.

Όπως και στις προηγούμενες οδηγίες ρύθμισης, η αύξηση του μεγέθους κειμένου στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας θα προσαρμόσει επίσης το κείμενο σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τον δυναμικό τύπο.

Περισσότερες δυνατότητες προσβασιμότητας για βελτίωση της αναγνωσιμότητας

Επίσης βρίσκεται στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας στην ενότητα Vision είναι η επιλογή Zoom . πατήστε το διακόπτη για να το ενεργοποιήσετε. Το ζουμ μεγεθύνει ολόκληρη την οθόνη, επιτρέποντάς σας να πατήσετε δύο φορές με τρία δάχτυλα για μεγέθυνση και σύρετε τρία δάχτυλα για να μετακινηθείτε στην οθόνη. Λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση αυτής της δυνατότητας εξηγούνται στις ρυθμίσεις για αυτήν.

Μπορείτε να κάνετε έντονη γραφή κειμένου πατώντας και ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή. Αυτό είναι αυτονόητο, κάνοντας το κείμενο Δυναμικού Τύπου με έντονους χαρακτήρες.

Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση Αυξήστε την αντίθεση στην Προσβασιμότητα για να μειώσετε τη διαφάνεια και τις ασάφειες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την αναγνωσιμότητα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα χρώματα Darken για να βελτιώσετε την αντίθεση.