Αναπαραγωγή αρχείων ήχου FLAC στο iPhone στο iOS 10 και στα προηγούμενα

Αν προτιμάτε την ποιότητα της ψηφιακής σας μουσικής να είναι κομψή, ενώ εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε συμπίεση για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, πιθανότατα θα έχετε αρχεία μουσικής στο Free Lossless Audio Format (FLAC) που έχετε αντιγράψει από ένα CD ή έχετε κατεβάσει από υψηλής ευκρίνειας μουσική υπηρεσία όπως το HDTracks.

Μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία FLAC στον υπολογιστή σας εγκαθιστώντας μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού που μπορεί να χειριστεί αυτήν τη μορφή, αλλά η συσκευή σας iOS δεν μπορεί να χειριστεί τα αρχεία FLAC εκτός κι αν εκτελείτε iOS 11 ή νεότερη έκδοση. Ξεκινώντας από το iOS 11, όμως, τα iPhones και iPads μπορούν να αναπαράγουν αρχεία FLAC.

Πώς να παίξετε FLAC Music Files στο iOS 10 και στα προηγούμενα

Πριν από την iOS 11, η Apple υποστήριξε μόνο τη δική της μορφή μήκους ήχου LAC ( Apple Lossless Audio Codec) (ALAC) για την κωδικοποίηση του ήχου χωρίς απώλειες. Το ALAC κάνει την ίδια εργασία με το FLAC, αλλά αν έχετε μουσική με τη μορφή FLAC και θέλετε να το παίξετε στο iPhone στο iOS 10 και παλαιότερα, έχετε μόνο μερικές επιλογές: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή FLAC player ή μετατρέψτε τα αρχεία στο Μορφή ALAC.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής FLAC

Η πιο απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής που υποστηρίζει FLAC. Κάνοντας αυτό τον τρόπο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις μορφές που καταλαβαίνει η iOS. Αν το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής βιβλιοθήκης σας είναι FLAC, τότε είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε έναν συμβατό παίκτη και όχι να μετατρέψετε τα πάντα.

Μπορείτε να κατεβάσετε οποιοδήποτε από τα διάφορα εργαλεία στο App Store για να πάρετε το iPhone σας για να παίξει αρχεία FLAC. Ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα ονομάζεται FLAC Player +. Όπως μπορείτε να περιμένετε για μια εφαρμογή που είναι δωρεάν, δεν έχει το βάθος των χαρακτηριστικών παρόμοιων εφαρμογών που καταβάλλονται. Ωστόσο, είναι ένας ικανός παίκτης που χειρίζεται αρχεία FLAC με ευκολία.

Μετατροπή στη μορφή ALAC

Εάν δεν έχετε πολλά αρχεία μουσικής στη μορφή FLAC, τότε η μετατροπή σε μορφή ALAC μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Για ορεκτικά, το iTunes είναι συμβατό με το ALAC, έτσι ώστε να συγχρονίζει αυτά απευθείας με το iPhone σας - όχι κάτι που κάνει με το FLAC . Προφανώς, η μετάβαση στη διαδρομή μετατροπής διαρκεί πολύ περισσότερο από το να διατηρούνται τα αρχεία όπως είναι. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τη μετατροπή από μία μορφή χωρίς απώλειες σε άλλη, ωστόσο. Δεν θα χάσετε την ποιότητα ήχου όπως κάνετε όταν μετατρέψετε σε μορφή απώλειας.

Αν νομίζετε ότι δεν θα χρειαστεί να αναπαράγετε αυτά τα αρχεία χωρίς απώλειες σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας εκτός από iOS, τότε η μετατροπή όλων των αρχείων FLAC στο ALAC αναιρεί την ανάγκη χρήσης οποιασδήποτε εφαρμογής τρίτου μέρους στο iPhone σας.