Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ήχου στο iPhone για ζητήματα όγκου

Εφαρμόστε κανονικά την εξομάλυνση όγκου χρησιμοποιώντας το Sound Check στο iPhone

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν ακούτε ψηφιακή μουσική στο iPhone σας είναι η διακύμανση της έντασης ανάμεσα στα τραγούδια. Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να αναπτυχθούν ασυνέπειες στα επίπεδα έντασης μεταξύ των τραγουδιών καθώς δημιουργείτε τη συλλογή σας. Δεδομένου ότι τα περιεχόμενα των περισσότερων συλλογών ψηφιακής μουσικής προέρχονται από διαφορετικές πηγές ( καταστήματα λήψης ψηφιακής μουσικής , σχισμένα κομμάτια από μουσικά CD κ.λπ.), δεν είναι περίεργο ότι τελικά θα βρεθείτε να ρυθμίζετε χειροκίνητα το επίπεδο έντασης όλο και περισσότερο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να υποστείτε αυτή την αναστάτωση στο iPhone - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Έλεγχος ήχου. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί με τη μέτρηση της έντασης μεταξύ όλων των τραγουδιών που συγχρονίσατε στο iPhone σας και στη συνέχεια με τον υπολογισμό ενός κανονικοποιημένου επιπέδου έντασης αναπαραγωγής για καθένα από αυτά. Αυτή η αλλαγή εξασφαλίζει ότι όλα τα τραγούδια που αναπαράγετε βρίσκονται στον ίδιο τόμο.

Ευτυχώς αυτή η τροποποίηση στον όγκο εξόδου δεν είναι μόνιμη και έτσι μπορείτε να επανέλθετε στα αρχικά επίπεδα έντασης ήχου οποιαδήποτε στιγμή να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ήχου.

Αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε εύκολα αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Για να ανακαλύψετε πώς να ρυθμίσετε τον Έλεγχο ήχου για το iPhone, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Στην Αρχική οθόνη , πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις .
  2. Στην επόμενη οθόνη, θα δείτε μια μεγάλη λίστα επιλογών για τις διάφορες περιοχές του iPhone που μπορείτε να τροποποιήσετε. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή Μουσική . Επιλέξτε αυτό πατώντας το δάχτυλό σας για να δείτε το υπομενού του.
  3. Αναζητήστε την επιλογή Έλεγχος ήχου και ενεργοποιήστε την μετακινώντας το δάχτυλό σας προς τα δεξιά. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να πατήσετε απλά το διακόπτη on / off.
  4. Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Ελέγχου ήχου , πατήστε το κουμπί [Home button] του iPhone για έξοδο από τις ρυθμίσεις μουσικής και επιστροφή στην κύρια οθόνη.
  5. Τέλος, για να αρχίσετε να παίζετε την κανονικοποιημένη συλλογή τραγουδιών, κάντε κλικ στο εικονίδιο Μουσική και αναπαράγετε τα τραγούδια και τις λίστες αναπαραγωγής όπως θα κάνατε κανονικά.

Θυμηθείτε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο ήχου οποιαδήποτε στιγμή ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Τραγούδια στον υπολογιστή σας - Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία σε υπολογιστή ή Mac που εκτελεί το λογισμικό iTunes, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εξομάλυνσης των τραγουδιών του iTunes χρησιμοποιώντας τον Έλεγχο ήχου .