Γιατί δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τις εφαρμογές iPhone για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Το κλείσιμο των εφαρμογών iPhone για εξοικονόμηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι μία από τις πιο κοινές συμβουλές που δόθηκαν στους αρχάριους χρήστες iPhone που επιθυμούν να αποσπάσουν περισσότερες επιδόσεις από τα smartphones τους. Αυτό επαναλαμβάνεται τόσο συχνά, και από τόσους πολλούς ανθρώπους, ότι όλοι υποθέτουν ότι είναι αλήθεια. Αλλά είναι; Μπορείτε να πάρετε πραγματικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το iPhone σας κλείνοντας τις εφαρμογές σας;

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Πώς να κλείσετε iPhone Apps

Κλείνει Apps Αποθήκευση ζωής μπαταρίας iPhone;

Η σύντομη απάντηση είναι: όχι, η διακοπή των εφαρμογών δεν εξοικονομεί χρόνο ζωής της μπαταρίας. Αυτό μπορεί να είναι εκπληκτικό στους ανθρώπους που πιστεύουν στην τεχνική αυτή, αλλά είναι αλήθεια. Πως ξέρουμε? Η Apple το λέει αυτό.

Ένας χρήστης του iPhone έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον CEO της Apple, Tim Cook, για να θέσει αυτήν την ερώτηση τον Μάρτιο του 2016. Ο Cook δεν ανταποκρίθηκε, αλλά ο Craig Federighi, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος iOS της Apple, έκανε. Είπε στον πελάτη ότι η διακοπή των εφαρμογών δεν βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αν κάποιος θα ήξερε την απάντηση σε αυτή την ερώτηση με βεβαιότητα, είναι υπεύθυνος για το iOS.

Έτσι, η διακοπή των εφαρμογών δεν βοηθά το iPhone σας να έχει καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό είναι απλό. Αλλά γιατί αυτή είναι η περίπτωση είναι πιο περίπλοκη, και εξηγεί γιατί η τεχνική δεν είναι χρήσιμη.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: 30 Συμβουλές για να πάρετε περισσότερη ζωή μπαταρίας iPhone

Πώς λειτουργεί το Multitasking στο iPhone

Η ιδέα ότι η εγκατάλειψη των εφαρμογών εξοικονομεί μπαταρία πιθανότατα προέρχεται από το γεγονός ότι το iPhone φαίνεται να τρέχει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα και την εσφαλμένη πεποίθηση ότι όλες αυτές οι εφαρμογές πρέπει να χρησιμοποιούν μπαταρία.

Εάν κάνατε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα του iPhone σας και μετακινήσατε τις σελίδες στις εφαρμογές, ίσως να εκπλαγείτε να δείτε πόσες εφαρμογές φαίνεται να εκτελούνται. Οι εφαρμογές που παρουσιάζονται εδώ είναι αυτές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα ή ενδέχεται να χρησιμοποιείτε στο παρασκήνιο αυτήν τη στιγμή (ίσως ακούτε την εφαρμογή Μουσική ενώ περιηγείστε στον ιστό, για παράδειγμα).

Παρά αυτό που μπορεί να σκεφτείτε, σχεδόν καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν χρησιμοποιεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να καταλάβετε γιατί, πρέπει να καταλάβετε το multitasking στο iPhone και τις πέντε πολιτείες των iPhone εφαρμογών. Σύμφωνα με την Apple, κάθε εφαρμογή iPhone στο τηλέφωνό σας υπάρχει σε μία από αυτές τις καταστάσεις:

Οι μόνο δύο από αυτές τις πέντε καταστάσεις που χρησιμοποιούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι Active και Background. Έτσι, ακριβώς επειδή βλέπετε μια εφαρμογή όταν κάνετε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα , δεν σημαίνει ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. (Για μια πιο τεχνική εξήγηση για το τι συμβαίνει με τις εφαρμογές όταν διακόπτονται και πώς αποδεικνύεται ότι δεν χρησιμοποιούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ελέγξτε αυτό το άρθρο και το βίντεο.)

Μπορεί να εγκαταλείψει τις εφαρμογές στην πραγματικότητα Harm Life ζωής της μπαταρίας του iPhone;

Πώς είναι αυτό για ειρωνεία; Οι χρήστες εγκαταλείπουν τις εφαρμογές τους για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά αυτό μπορεί να τους προκαλέσει λιγότερη ζωή από τις μπαταρίες τους.

Ο λόγος για αυτό έχει να κάνει με πόση δύναμη χρειάζεται για να ξεκινήσει μια εφαρμογή. Η εκκίνηση μιας εφαρμογής που δεν εκτελείται και δεν εμφανίζει την προβολή σας πολλαπλών εργασιών απαιτεί περισσότερη ενέργεια από την επανεκκίνηση μιας εφαρμογής που έχει τεθεί σε αναστολή μόλις χρησιμοποιήθηκε τελευταία. Σκεφτείτε το σαν το αυτοκίνητό σας σε ένα κρύο πρωινό. Όταν προσπαθείτε πρώτα να το ξεκινήσετε, ίσως χρειαστεί λίγο αργότερα για να προχωρήσετε. Αλλά μόλις ο κινητήρας είναι ζεστός, την επόμενη φορά που γυρίζετε το κλειδί, το αυτοκίνητο ξεκινά πιο γρήγορα.

Το ποσό της πρόσθετης διάρκειας ζωής της μπαταρίας που χρησιμοποιείτε για την εκκίνηση εφαρμογών που δεν εκτελούνται πιθανώς δεν είναι τεράστια διαφορά, αλλά εξακολουθεί να κάνει το αντίθετο από αυτό που θέλετε.

Όταν κλείνετε εφαρμογές είναι μια καλή ιδέα

Ακριβώς επειδή το κλείσιμο των εφαρμογών δεν είναι καλό για την εξοικονόμηση μπαταρίας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να το κάνετε. Υπάρχουν πολλές καταστάσεις στις οποίες το κλείσιμο των εφαρμογών είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε, μεταξύ άλλων όταν: