Πώς να Stream Media στο Wii U Με Plex Media Server

01 από 05

Εγκατάσταση λογισμικού και εγγραφή λογαριασμού Plex.

Plex Inc.

Πράγματα που χρειάζεστε:

Κάντε λήψη του διακομιστή Plex Media στον υπολογιστή σας από https://plex.tv/downloads και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε τον.

Μεταβείτε στη διεύθυνση https://plex.tv. Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγγραφή" και εγγραφείτε.

02 του 05

Ρύθμιση του Plex Media Server

Plex, Inc.

Ξεκινήστε το Plex στον υπολογιστή σας αν δεν λειτουργεί ήδη.

Ανοίξτε το διαχειριστή μέσων. Αν χρησιμοποιείτε Windows, ξεκινήστε το Plex και, στη συνέχεια, βρείτε το εικονίδιο Plex στο κάτω δεξιό μέρος της γραμμής εργασιών (ένα κίτρινο βέλος σε μαύρο φόντο), κάντε δεξί κλικ και κατόπιν κάντε κλικ στο "Media Manager" χρησιμοποιήστε Mac, κάντε κλικ στο Launchpad για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εικονίδιο Plex και στη συνέχεια εκτελέστε το (σύμφωνα με αυτό το βίντεο). Είστε μόνοι σας για το Linux.

Το Media Manager θα ανοίξει στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Το Plex κάνει σχεδόν τα πάντα μέσω του προγράμματος περιήγησης. Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσετε τον διαχειριστή πολυμέσων, θα σας αποσταλεί ένας οδηγός ρύθμισης που θα σας επιτρέψει να ονομάσετε τον διακομιστή σας και να ρυθμίσετε τη βιβλιοθήκη σας.

Είτε χρησιμοποιείτε τον οδηγό είτε ρυθμίζετε αργότερα τις βιβλιοθήκες κάνοντας κλικ στο "Προσθήκη ενότητας" στο πλαίσιο "Η βιβλιοθήκη μου" της κύριας σελίδας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε αν αυτή η ενότητα να είναι "Ταινίες", "Τηλεοπτικές εκπομπές", " Μουσική "," Φωτογραφίες "ή" Ταινίες στο σπίτι ".

Αυτό θα καθορίσει ποια αρχεία εμφανίζονται σε εκείνη την ενότητα της βιβλιοθήκης. Ακόμα κι αν έχετε ένα μόνο φάκελο που περιέχει όλα τα μέσα σας, ο φάκελος "Ταινίες" θα βρει και θα εμφανίσει μόνο ταινίες, ο φάκελος της τηλεοπτικής εκπομπής θα βρει και θα εμφανίσει τηλεοπτικές σειρές κλπ. Εάν ο σαρωτής μέσων Plex δεν αναγνωρίζει τη σύμβαση ονομασίας , για παράδειγμα, οι τηλεοπτικές σειρές πρέπει να ονομάζονται κάτι σαν το "Go.on.S01E05.HDTV") τότε δεν θα εμφανίζεται το βίντεο σε αυτή την ενότητα.

Η κατηγορία Αρχική Ταινίες, από την άλλη πλευρά, δείχνει όλα τα βίντεο σε όλους τους φακέλους που καθορίζονται, ανεξάρτητα από τον τίτλο. έτσι μια ενότητα Home Movies δημιουργεί έναν εύκολο τρόπο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε βίντεο που δεν θέλετε να ενοχλούντε τη μετονομασία.

Αφού επιλέξετε μια κατηγορία, προσθέστε έναν ή περισσότερους φακέλους που περιέχουν τα μέσα σας. Αν χρησιμοποιείτε Windows, προειδοποιήστε ότι στη διεπαφή "browse folders" δεν εμφανίζονται τα "My Documents" στο επάνω επίπεδο. πρέπει να ξέρετε πώς να περιηγηθείτε στη δομή φακέλου αρχείων των Windows για να βρείτε το αρχείο που θέλετε. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε ένα φάκελο πολυμέσων στη μονάδα δίσκου C: root.

Μετά την προσθήκη ενοτήτων, η Plex θα σαρώσει τους φακέλους και θα προσθέσει τα κατάλληλα μέσα σε κάθε ενότητα, επισυνάπτοντας περιγραφές και εικόνες και άλλες λεπτομέρειες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, οπότε περιμένετε μέχρι να υπάρξει κάτι στη βιβλιοθήκη σας πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

03 του 05

Πηγαίνετε στο Plex με το πρόγραμμα περιήγησης Wii U

Plex, Inc.

Βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής Plex Media Server εκτελείται στον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε συνδεθεί στο Plex Media Server τουλάχιστον μια φορά χρησιμοποιώντας το λογαριασμό myPlex, το οποίο θα το προσθέσετε στους διακομιστές που είναι συνδεδεμένοι με αυτόν τον λογαριασμό.

Ενεργοποιήστε το Wii U και ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Wii U Internet. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://plex.tv. Συνδεθείτε. Θα πρέπει να πάει δεξιά στο διακομιστή σας, υποθέτοντας ότι έχετε μόνο ένα. Αν δεν συμβαίνει, απλά πατήστε "Εκκίνηση" στο επάνω μέρος.

04 του 05

Περιηγηθείτε στο Plex

Περιηγηθείτε στο Plex. Plex. Inc.

Τώρα είναι ώρα να παρακολουθήσετε κάτι. Μεταβείτε σε μία από τις ενότητες των μέσων σας και θα δείτε μια λίστα με εκπομπές. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες: "Όλα" σημαίνει τα πάντα σε αυτό το τμήμα, "On Deck" σημαίνει πράγματα που έχετε ήδη αρχίσει να παρακολουθείτε και "Πρόσφατα προστέθηκε" σημαίνει ακριβώς αυτό.

Όταν επιλέξετε "Όλα", θα δείτε μια μαύρη μπάρα στα δεξιά, που όταν κάνετε κλικ, θα έχετε πρόσβαση στα φίλτρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να εμφανίσετε τηλεοπτικές εκπομπές με εμφάνιση ή επεισόδιο. Στο Show θα πρέπει να δουλέψετε για ένα μεμονωμένο επεισόδιο (επιλέξτε την εκπομπή, στη συνέχεια την εποχή και μετά το επεισόδιο) ενώ στο Επεισόδιο κάνετε κλικ σε ένα επεισόδιο και μπορείτε να το παίξετε αμέσως. Μπορείτε να φιλτράρετε και να ταξινομήσετε με διάφορους τρόπους.

Όταν επιλέγετε ένα βίντεο, θα δείτε κάποιες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου κωδικοποίησης ήχου. Ο ήχος AAC φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα. άλλα μορφές ήχου φαίνεται να τρέχουν λίγο πιο αργά. Αρχικά, μόνο το AAC θα δούλευε στο Plex αλλά αυτό έχει καθοριστεί.

Μόλις βρείτε το βίντεό σας, μπορείτε να αλλάξετε το κομμάτι ήχου ή να ενεργοποιήσετε τους υποτίτλους εάν το επιθυμείτε. Στη συνέχεια απλά κάντε κλικ στο παιχνίδι και παρακολουθήστε το. Την πρώτη φορά που παίζετε ένα βίντεο μπορεί να σας δώσει μια επιλογή ταχύτητας για να το μεταδώσετε. Επιλέξαμε την υψηλότερη ταχύτητα που προσέφερε, και αυτό λειτούργησε καλά.

05 του 05

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας

Plex Inc.

Το Plex προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό επιλογών προσαρμογής. Εδώ είναι μερικές χρήσιμες.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το κλειδί / κατσαβίδι στην επάνω δεξιά γωνία.

Από προεπιλογή, η Plex θα σαρώσει τους φακέλους πολυμέσων μία φορά την ώρα για νέα μέσα. Αν προτιμάτε να προστεθούν βίντεο και μουσική νωρίτερα, μεταβείτε στην ενότητα Βιβλιοθήκη των ρυθμίσεων όπου μπορείτε είτε να αλλάξετε τη συχνότητα των σαρώσεων είτε απλά να κάνετε κλικ στην επιλογή "Ενημέρωση της βιβλιοθήκης μου αυτόματα".

Είναι δυνατή η διαγραφή μέσων στον υπολογιστή σας απευθείας από το Wii U αν θέλετε. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στην επιλογή "Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων", ενώ στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα "Βιβλιοθήκη" και κάντε κλικ στην επιλογή "Να επιτρέπεται στους πελάτες να διαγράψουν πολυμέσα".

Στην ενότητα Plex / Web των ρυθμίσεων μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα, την ποιότητα streaming και το μέγεθος των υποτίτλων και να ενημερώσετε την Plex εάν θέλετε να αναπαράγεται πάντα βίντεο με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση.

Οι γλώσσες θα σας επιτρέψουν να ορίσετε μια προεπιλεγμένη γλώσσα για τον ήχο και τους υπότιτλους. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να εμφανίζονται πάντα οι υπότιτλοι με ξένο ήχο.