Τι είναι ένα αρχείο AAC;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AAC

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AAC είναι ένα αρχείο MPEG-2 Advanced Audio Coding. Είναι παρόμοιο με τη μορφή ήχου MP3 , αλλά περιλαμβάνει ορισμένες βελτιώσεις απόδοσης (δείτε τις εδώ).

Το iTunes και το iTunes Music Store της Apple χρησιμοποιούν την προηγμένη κωδικοποίηση ήχου ως την προεπιλεγμένη μέθοδο κωδικοποίησης για αρχεία μουσικής. Είναι επίσης η τυπική μορφή ήχου για Nintendo DSi και 3DS, PlayStation 3, DivX Plus Web Player και άλλες συσκευές και πλατφόρμες.

Σημείωση: Τα αρχεία AAC μπορούν να χρησιμοποιούν σίγουρα την επέκταση αρχείου .AAC, αλλά είναι πιο συχνά εμφανίζονται τυλιγμένα στο κοντέινερ αρχείων M4A και επομένως συνήθως φέρουν την επέκταση αρχείου .M4A.

Πώς να παίξετε ένα αρχείο AAC

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο AAC με iTunes, VLC, Media Player Classic (MPC-HC), Windows Media Player, MPlayer, Microsoft Groove Music, Audials One και πιθανώς πολλούς άλλους πολυμέσων.

Συμβουλή: Μπορείτε να εισαγάγετε αρχεία AAC στο iTunes μέσω του μενού Αρχείο . Σε Mac, χρησιμοποιήστε την επιλογή Add to Library .... Για τα Windows, επιλέξτε Προσθήκη αρχείου στη βιβλιοθήκη ... ή Προσθήκη φακέλου στη βιβλιοθήκη ... για να προσθέσετε τα αρχεία AAC στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για το άνοιγμα ενός αρχείου AAC στο λογισμικό επεξεργασίας ήχου Audacity, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εισαγωγής αρχείων από τον οδηγό iTunes στο AudacityTeam.org. Πρέπει να εγκαταστήσετε τη βιβλιοθήκη FFmpeg εάν βρίσκεστε σε Windows ή Linux.

Σημείωση: Η επέκταση αρχείου AAC μοιράζεται μερικά από τα ίδια γράμματα με την επέκταση που βρέθηκε σε άλλες μορφές αρχείων, όπως AAE ( AAF ), AAF , AA (γενική εικόνα CD), AAX (Audible Enhanced Audiobook) , και DAA , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά έχουν οτιδήποτε να κάνουν μεταξύ τους ή ότι μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο AAC αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία AAC, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AAC

Χρησιμοποιήστε έναν δωρεάν μετατροπέα ήχου για να μετατρέψετε ένα αρχείο AAC. Τα περισσότερα από τα προγράμματα από τη λίστα αυτή σας επιτρέπουν να μετατρέψετε το αρχείο AAC σε MP3, WAV , WMA και άλλες παρόμοιες μορφές ήχου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα ήχου για να αποθηκεύσετε το αρχείο AAC ως ήχο κλήσης M4R για χρήση σε iPhone.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FileZigZag για να μετατρέψετε ένα αρχείο AAC σε μορφή MP3 (ή κάποια άλλη μορφή ήχου) σε macOS, Linux ή σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα επειδή λειτουργεί μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Μεταφορτώστε το αρχείο AAC στο FileZigZag και θα έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε το AAC σε MP3, WMA, FLAC , WAV, RA, M4A, AIF / AIFF / AIFC , OPUS και σε πολλά άλλα σχήματα.

Το Zamzar είναι ένας άλλος δωρεάν online μετατροπέας AAC όπως το FileZigZag.

Σημείωση: Ορισμένα τραγούδια που αγοράζονται μέσω του iTunes μπορούν να κωδικοποιηθούν σε ένα συγκεκριμένο τύπο προστατευμένης μορφής AAC και επομένως δεν μπορούν να μετατραπούν με μετατροπέα αρχείων. Δείτε αυτή τη σελίδα iTunes Plus στον ιστότοπο της Apple για μερικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καταργήσετε αυτήν την προστασία, ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε τα αρχεία κανονικά.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία AAC

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου AAC και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.