Ποιο είναι το καλύτερο πακέτο κωδικοποιητή για την αναπαραγωγή ήχου και βίντεο;

Αναπαραγωγή περισσότερων μορφών αρχείων ήχου και βίντεο εγκαθιστώντας ένα πακέτο codec

Έχετε κατεβάσει ποτέ ένα αρχείο ψηφιακής μουσικής ή βίντεο από το Διαδίκτυο και δεν μπόρεσε να το παίξει; Εάν ο φορέας αναπαραγωγής πολυμέσων σας προκαλέσει σφάλμα και αρνείται να το παίξει, τότε ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε τον σωστό κωδικοποιητή στον υπολογιστή σας.

Υπάρχει μια συντριπτική σειρά διαφορετικών μορφών ήχου και βίντεο που χρησιμοποιούνται σήμερα, και έτσι η εγκατάσταση ενός πακέτου κωδικοποιητή πολυμέσων είναι συχνά η πιο λογική λύση. Αυτά τα πακέτα εξοικονομούν χρόνο για το κυνήγι στο Διαδίκτυο για έναν συγκεκριμένο κωδικοποιητή. Συχνά περιέχουν σχεδόν κάθε χρήσιμο κωδικοποιητή που θα χρειαστείτε ποτέ για να καταστήσετε τον υπολογιστή σας εξαιρετικά συμβατό.

Είτε χρησιμοποιείτε το Windows Media Player , το Winamp, το Media Player Classic ή κάποιο άλλο οπτικοακουστικό πρόγραμμα που έχει το σωστό σύνολο κωδικοποιητών που είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας, είναι ζωτικής σημασίας αν χρειάζεται να παίξετε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μορφών αρχείων.

Αυτή η κορυφαία λίστα πακέτων κωδικοποιητή πολυμέσων παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες συλλογές για Windows που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν. Ωστόσο, εάν είστε χρήστης Mac, τότε το VLC Media Player για OS X αξίζει να το δείτε. Μπορεί να χειριστεί πολλές μορφές από το κουτί.

01 από 03

K-Lite Codec Pack

Εγκατάσταση K-lite Codec Pack. Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Το K-Lite Codec Pack, το οποίο είναι συμβατό με τα Windows XP και μετά, είναι ίσως η πιο δημοφιλής συλλογή κωδικοποιητών διαθέσιμη. Αυτό είναι για μερικούς καλούς λόγους. Πρώτον, έχει ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον που κάνει την εγκατάσταση εύκολη. Και δεύτερον, περιέχει μια εντυπωσιακή ποικιλία κωδικοποιητών που ενημερώνονται τακτικά.

Υπάρχουν διαθέσιμες τέσσερις εκδόσεις για λήψη (32 και 64 bit) ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Αυτοί είναι:

Περισσότερο "

02 του 03

Πακέτο κωδικοποιητών για τα Windows Essentials

Πρόγραμμα εγκατάστασης για πακέτο κωδικοποιητών Essentials των Windows. Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

UPDATE: Τα Windows Essentials έχουν διακοπεί από τη Microsoft. Αυτές οι πληροφορίες διατηρούνται για λόγους αρχειοθέτησης.

Το πακέτο κωδικοποιητών Essentials των Windows είναι μια άλλη αστρική σύνταξη (για XP ή νεότερη έκδοση) που σας παρέχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη κωδικοποιητών για την αναπαραγωγή σχεδόν όλων των αρχείων ήχου και βίντεο που κάνετε λήψη από το Web.

Αυτό το πακέτο περιέχει μια επιλογή φίλτρων για τη βελτίωση της ποιότητας αναπαραγωγής ήχου και βίντεο. Η έκδοση HomeCinema του Media Player Classic περιλαμβάνεται επίσης σε αυτή τη συλλογή. Πρόκειται για μια μεγάλη δωρεάν συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων που είναι πολύ ικανή και ελαφριά - αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο Windows Media Player. Περισσότερο "

03 του 03

X Codec Pack

X Codec Pack στο Media Player Classic. Εικόνα © X Codec Pack

Το X Codec Pack είναι μια άλλη πλήρης σύνθεση που θα δώσει στην έκδοση των Windows καλή υποστήριξη για όλα σχεδόν τα αρχεία βίντεο και ήχου που κατεβάζετε.

Όπως ακριβώς μερικά από τα άλλα πακέτα codec διαθέσιμα για λήψη, το X Codec Pack έρχεται επίσης με τη δημοφιλή εφαρμογή Media Player Classic. Παρόλο που το XP Codec Pack δεν ενημερώνεται όπως και σε άλλες συλλογές, εξακολουθεί να έχει μια εντυπωσιακή συλλογή κωδικοποιητών, φίλτρων και διαχωριστών για την αναπαραγωγή μιας ευρείας γκάμας αρχείων πολυμέσων. Περισσότερο "