Χρήση πολλαπλών iPods σε έναν υπολογιστή: Λίστες αναπαραγωγής

Είναι ολοένα και συχνότερο να βρείτε ένα νοικοκυριό με πολλά iPods - ίσως ήδη ζείτε σε ένα ή σκέφτεστε. Αλλά τι γίνεται αν μοιράζεστε όλοι μόνο έναν υπολογιστή; Πώς χειρίζεστε πολλά iPod σε έναν υπολογιστή;

Η απάντηση? Εύκολα! Το iTunes δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση πολλών iPod που συγχρονίζονται τακτικά στον ίδιο υπολογιστή.

Αυτό το άρθρο καλύπτει τη διαχείριση πολλαπλών iPods σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας playlists . Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν:

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: Εξαρτάται από το πόσα iPod έχετε. 5-10 λεπτά το καθένα

Εδώ είναι πώς:

  1. Όταν ρυθμίζετε κάθε iPod, φροντίστε να δώσετε σε κάθε ένα ένα μοναδικό όνομα, ώστε να είναι εύκολο να το ξεχωρίσετε. Θα το κάνετε πιθανώς ούτως ή άλλως.
  2. Όταν ρυθμίζετε κάθε iPod, θα έχετε την επιλογή να "συγχρονίζετε αυτόματα τα τραγούδια στο iPod μου" κατά την αρχική διαδικασία διαμόρφωσης. Αφήστε το κουτί χωρίς έλεγχο. Είναι εντάξει για να ελέγξετε τα κουτιά φωτογραφιών ή εφαρμογών (αν ισχύουν για το iPod σας) εκτός αν έχετε συγκεκριμένα σχέδια και για αυτούς.
    1. Αφήνοντας το παράθυρο "αυτόματα συγχρονισμένα τραγούδια" ανεξέλεγκτα θα αποτρέψει το iTunes να προσθέσει όλα τα τραγούδια σε κάθε iPod.
  3. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής για το iPod του κάθε ατόμου. Δώστε στο playlist το όνομα του ατόμου ή κάτι άλλο σαφές και ξεχωριστό που θα καταστήσει εμφανές ποιος είναι ο playlist αυτός είναι.
    1. Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής κάνοντας κλικ στο σύμβολο συν στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου του iTunes.
    2. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε όλες τις λίστες αναπαραγωγής ως το πρώτο βήμα της διαδικασίας, αν θέλετε.
  4. Σύρετε τα τραγούδια που θέλει κάθε άτομο στο iPod για να τα προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής τους. Αυτό καθιστά εύκολο να εξασφαλιστεί ότι όλοι παίρνουν μόνο τη μουσική που θέλουν στο iPod τους.
    1. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε: Δεδομένου ότι τα iPods δεν προσθέτουν αυτόματα μουσική, κάθε φορά που προσθέτετε νέα μουσική στη βιβλιοθήκη του iTunes και θέλετε να το συγχρονίσετε σε ένα μεμονωμένο iPod, η νέα μουσική πρέπει να προστεθεί στη σωστή λίστα αναπαραγωγής.
  1. Συγχρονίστε κάθε iPod ξεχωριστά. Όταν εμφανιστεί η οθόνη διαχείρισης iPod, μεταβείτε στην καρτέλα "Μουσική" στην κορυφή. Στην καρτέλα αυτή, ελέγξτε το κουμπί "Συγχρονισμός μουσικής" στην κορυφή. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Επιλεγμένες λίστες αναπαραγωγής, καλλιτέχνες και είδη" κάτω από αυτό. Καταργήστε την επιλογή του πλήκτρου "Αυτόματη συμπλήρωση ελεύθερου χώρου με τραγούδια".
    1. Στο αριστερό πλαίσιο παρακάτω, θα δείτε όλες τις λίστες αναπαραγωγής σε αυτήν τη βιβλιοθήκη iTunes. Επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στη λίστα αναπαραγωγής ή τις λίστες αναπαραγωγής που θέλετε να συγχρονίσετε στο iPod. Για παράδειγμα, εάν έχετε δημιουργήσει μια λίστα αναπαραγωγής για τον γιο σας, τον Jimmy, επιλέξτε τη λίστα αναπαραγωγής που ονομάζεται "Jimmy" για να συγχρονίσετε μόνο αυτή τη μουσική με το iPod όταν το συνδέει.
  2. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν συγχρονίζεται τίποτα άλλο εκτός από τη λίστα αναπαραγωγής στο iPod, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο παράθυρο σε κανένα από τα παράθυρα (playlists, καλλιτέχνες, είδη, άλμπουμ). Είναι εντάξει για να ελέγξετε τα πράγματα σε αυτά τα παράθυρα - απλά καταλάβετε ότι θα προσθέσετε μουσική εκτός από αυτό που υπάρχει στη λίστα αναπαραγωγής που έχετε επιλέξει.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή "Εφαρμογή" στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του iTunes. Επαναλάβετε αυτό για όλους στο σπίτι με ένα iPod και θα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε πολλά iPods σε έναν υπολογιστή!